Sneeuwman carrot cake

Gepost: 14 december 2015 Laatst bewerkt: 7 januari 2023

sneeuwman carrot cake 1a

Ik heb dit jaar voor het eerst een beetje last van kerststress. Ik ben gek op Kerst, normaal geniet ik volop van deze periode en tel ik af tot het eindelijk zover is. Dit jaar raak ik in de stress van de aftelkalenders die mij erop wijzen hoe snel Kerst nadert. Meer dan ooit ben ik een fan van Kerst baksels die je snel op tafel kunt zetten. Zeker tijdens de kerstdagen zelf. Je hebt het immers al druk genoeg, gerechten waarmee je met een kleine inspanning een groots effect kunt bereiken zijn meer dan welkom! Goed nieuws, deze sneeuwman carrot cake behoort tot deze categorie!

sneeuwman carrot cake 2a

Dr. Oetker vroeg mij een tijdje geleden of ik met hun Verwen Carrot Cake niet iets leuks en lekkers wilde maken voor de feestdagen. Variëren met een bakmix, dat vind ik leuk! Omdat carrot cake een hele specifieke smaak heeft, besloot ik de smaak zo te laten. Ik wilde variëren met het uiterlijk en er zo een echte kersttaart van maken. Lang nadenken was gelukkig niet nodig. Ik vind het leuk om iets van de ingrediënten terug te laten komen in de decoratie, een wortel dus in dit geval. De link met de neus van de sneeuwman was snel gelegd en mijn carrot cake werd omgetoverd tot een sneeuwman carrot cake!

Wat mij betreft past een carrot cake heel goed bij de feestdagen. De kruidige, licht zoete smaak van de cake past goed bij het najaar. De romige topping op basis van MonChou maakt de taart lekker fris. En door hem te decoreren maak je de cake al helemaal geschikt voor Kerst.

sneeuwman carrot cake 3a

Bereidingstijd: 15 minuten | Baktijd: 55-60 minuten | Decoreren: 10 minuten | Moeilijkheidsgraad: *

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Sneeuwman carrot cake

Inspiratie nodig voor een lekkere cake voor de feestdagen? Probeer dan zeker eens deze sneeuwman carrot cake uit. Lekker én simpel!
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 gr geraspte wortel
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram MonChou
  • 3 el water

Extra nodig

  • mixer
  • kleine springvorm (ik gebruikte 15cm)
  • bakpapier (om bakvorm te verhogen)
  • zwarte en oranje fondant/marsepein

Instructies

  • Doe de cakemix, eieren, olie en geraspte wortel in een kom en mix tot een glad beslag. Mix niet te lang door, zodra alle ingrediënten zijn opgenomen in het beslag kun je stoppen met mixen.
  • Als je een kleine bakvorm hebt, kun je deze verhogen met een beetje bakpapier. Vet de vorm in en plak een strookje bakpapier tegen de rand van de vorm. Giet het beslag in de vorm en plaats de vorm op het rooster onderin de oven.
  • Bak de cake in 55-60 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.

Decoreren

  • Wanneer de cake helemaal is afgekoeld, kun je de topping en decoratie maken. Van zwarte fondant of marsepein draai je kleine balletjes voor de ogen en mond van de sneeuwman. Met de oranje marsepein maak je de neus.
  • Voor het maken van de topping klop je eerst de MonChou romig. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe aan de MonChou en klop het geheel in 1 minuut op de hoogste stand tot een romige topping.
  • Plaats de cake met de platte kant naar boven. als de bult op de andere kant erg groot is, kun je hem eventueel een beetje recht bijsnijden. Met een mes of spatel smeer je de cake rondom helemaal in met de topping. Wanneer je de carrot cake helemaal bedekt hebt, kun je het gezichtje van de sneeuwman maken.
Tips

Smeer de cake pas af met de topping wanneer je de taart bijna gaat serveren. Bewaar de cake dan buiten de koelkast zodat deze niet uitdroogt, de topping bewaar je in de koelkast. Dit in verband met de MonChou.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 4-5 dagen goed. Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast.

sneeuwman carrot cake 4a

Hoe leuk is het om deze smeuïge carrot cake te serveren met Kerst? Ik heb hem zelf al voorgeschoteld aan mijn proefpanel en die waren allemaal enthousiast. We hebben zitten smullen!

Voor nog meer Verwen Carrot Cake inspiratie kijk je op de website van Dr. Oetker. Maak je liever een Red Velvet Cake? Ook daarvoor vind je hier genoeg inspiratie!

Dit artikel is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Trudy schreef:

    Leuk!
    Zie trouwens op de site van Oetker dat de appelkruimeltaart ook nog steeds bestaat !

  2. Margot schreef:

    Dat ziet er lekker en leuk uit! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf carrotcake gemaakt, maar dat wil ik toch eens doen!

  3. christa schreef:

    zou je het ook met witte marsepein kunnen maken als topping?

    1. Laura schreef:

      Dat kan, maar bij een carrot cake hoort natuurlijk eigenlijk een cream cheese frosting 😉

  4. Diede schreef:

    Hele lekkere bakmix! Wij hebben er gehakte pistachenoten aan toegevoegd en extra wortel, maakt het net nog even iets lekkerder!

  5. Rachel Kromdijk schreef:

    Geef mij die topping heerlijk! Give me some!

  6. Jamilla schreef:

    Hoi Laura,
    Voor kerstavond ga ik zelf carrotcake maken. Nu zit ik een beetje te stoeien met ideeën voor de decoratie op mn carrot cake.. ik maak zelf de ice frosting zonder zakje. Kan ik hier de dr oekter kleurstof door heen doen? Want op het doosje staat dat het voor fondant of marsepijn is.
    Fijne feestdagen!

    1. Laura schreef:

      Daar kun je de Dr. Oetker kleurstoffen ook prima voor gebruiken hoor 🙂

  7. Marieke schreef:

    Hoi Laura, een tijdje geleden had je een recept voor worteltaart van jezelf op de site staan. Kan ik die nog ergens vinden? Dat recept was namelijk geweldig! Ik kreeg er veel complimenten voor, dus bij deze terug naar jou. Groetjes, Marieke

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat je deze carrot cake havermoutrepen bedoeld? http://www.laurasbakery.nl/carrot-cake-havermoutrepen/

  8. Elke knaven schreef:

    Ik kan het pak carrotcake van d’r oetker nergens in de winkels meer vinden. Kan het ook met jumbo carrotcake eigen merk gemaakt worden? Of weet jij een winkel waar ze Dr oetker verwen carrot cake nog steeds verkopen? Ik wil de sneeuwpop maken voor het kerstdiner op school.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ojee dat is vervelend! Waarschijnlijk kan dat wel, ik weet niet precies of er evenveel beslag uit voort komt alleen.

  9. Hoornaert schreef:

    Hey Laura,
    Ik heb de vegan Carrot cake gekocht in de Albert Heijn. Doordat de verpakking die hierop staat niet te vinden was.
    Bij het volgen van dit recept lees ik dat je de toppingmix moet toevoegen bij de mon chou, bedoel je met toppingmix de mix voor glazuur te maken?
    Ik kan enkel dat terugvinden in mijn bakmix vandaar 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar kan ik helaas niet bij helpen omdat ik de verpakking die jij gebruikt niet ken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept