Luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade

12 december 2021
Luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade
11

Je houdt ervan of niet: de combinatie sinaasappel en chocolade. Ik vind het zalig! En daarom kon ik niet wachten om met deze luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade aan de slag te gaan. Nu zul je je misschien afvragen waarom ik het ‘luxe’ madeleines heb genoemd. Los van de sinaasappel en pure chocolade combinatie (die ik al aardig delicaat kan noemen 😉 ), zit er ook amandelmeel in de madeleines verwerkt. Dit was een wens van Mariette, die blijkbaar gek is op madeleines die gedeeltelijk met amandelmeel zijn gemaakt. En inderdaad, de combinatie van deze ingrediënten maakt de madeleines net even wat meer bijzonder qua smaak en structuur, maar vooral heel erg lekker. Echt een luxe madeleine als je het mij vraagt. Makkelijk om te maken en heerlijk bij de koffie tijdens de feestdagen.

 

Luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade

In deze luxe sinaasappel madeleines met pure chocolade zit een geheim ingrediënt dat ze extra lekker maakt. Smullen geblazen!
Porties: 24 stuks
Madeleines bakvorm

Ingrediënten

  • 2 eieren L
  • 125 gram ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gram bloem gezeefd
  • 75 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 70 gram pure chocolade fijngehakt
  • 2 sinaasappels gewassen

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
  • Spatel de gesmolten boter, bloem en amandelmeel in delen door het beslag. Voeg ook het vanille-extract en zout toe.
  • Rasp het oranje deel van de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en voeg ook de fijngehakte pure chocolade eraan toe. Spatel door het beslag.
  • Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
  • Vet een madeleine bakvorm in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden, maar een spuitzak werkt iets netter.

In plaats van pure chocolade kun je natuurlijk ook melk chocolade gebruiken.

Bewaren

In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 3-4 dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *