Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het erg leuk al deze feestdagen in één week. Ook met Het Feestdagen Bakboek zijn veel van jullie al aan de slag gegaan en ik zie overheerlijke baksels voorbij komen. Van Valentijn koekjes tot kerstkransjes, heerlijk! Vandaag heb ik in deze feestdagenweek een dessert voor jullie. En door het kroontje weet je het vast al: dit toetje hoort bij Koningsdag. De kleuren en smaken maken het helemaal af, het is namelijk een overheerlijke sinaasappel panna cotta geworden.
Sinaasappel panna cotta
Het Feestdagen Bakboek
Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.
Sinaasappel panna cotta
Deze frisse panna cotta met sinaasappel is gemaakt op basis van slagroom en kwark. Dat maakt hem wat lichter en frisser dan een traditionele panna cotta.
Porties: 4 stuks
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 150 ml slagroom
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 350 gram (magere) kwark
- 2 tl vanille-extract
- 3-4 sinaasappels
Instructies
-
Doe de blaadjes gelatine in een schaaltje met water en laat deze minimaal 15 minuten staan weken.
-
In de tussentijd kun je de schil van de sinaasappels snijden. Snijd het vruchtvlees in kleine partjes.
-
Doe slagroom en suiker in een steelpan, zet op het vuur tot de suiker is gesmolten. Zorg dat het mengsel niet te heet wordt.
-
Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Roer tot deze zijn opgenomen.
-
Giet het mengsel bij de kwark en roer goed door. Meng ook het vanille-extract erdoor.
-
Verdeel (iets minder dan) de helft van de stukjes sinaasappel over de bodem van de glaasjes. Houd een paar partjes achter voor de decoratie, de rest kun je door het kwarkmengsel spatelen.
-
Verdeel dit mengsel over de glaasjes. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
-
De overige partjes sinaasappel bewaar je ook in een bakje in de koelkast. Wanneer je de toetjes serveert verdeel je de stukjes sinaasappel over de glaasjes.
Tips
Gebruik aardbeien en blauwe bessen voor een rood-wit-blauwe versie!
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hallo Laura,
Ik wil graag dit recept een dag van te voren maken, gaat dit dan niet schiften ivm de sinaasappel door de kwark/panna cotta
Nee, dat kan heel goed!