Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Toblerone cheesecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 mei 2015
in Taarten, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

toblerone cheesecake

Aangezien het recept voor Toblerone taart al populair was voordat ik ook maar had gezegd wat ik nu precies ging maken, heb ik besloten om het recept maar snel online te zetten. Wat waren jullie nieuwsgierig zeg, hartstikke leuk 😀 ! Het is dus een no bake Toblerone cheesecake geworden, een ongekend succes kan ik je vertellen. De familie heeft hier zitten smullen van deze taart. Ik vond het zelf best nog wel een spannende taart om te maken, ik was erg benieuwd of de cheesecake nu wel op zou stijven. Hij gaat namelijk niet in de oven, maar er zit ook geen gelatine in. Hoe het nu precies werkt weet ik eigenlijk ook nog niet, maar het werkt in ieder geval. Ik zal jullie niet langer in spanning houden, hier is het recept voor de Toblerone cheesecake!

toblerone cheesecake

toblerone cheesecake

toblerone cheesecake

Recept afdrukken

Toblerone cheesecake

Wie de repen Toblerone lekker vindt, is gek op deze Toblerone cheesecake! Een taart die niet in de oven hoeft en gewoon veel te lekker is! Maken dus!
Porties: 12 personen (24 cm vorm)

Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram amandel tongen (of andere (amandel)koekjes)
  • 100 gram ongezouten roomboter

Vulling

  • 200 gram Toblerone
  • 100 gram pure chocola
  • 250 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Topping

  • 200 gram Toblerone

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen eventueel een beetje in.
  • Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Als je deze niet hebt, kun je ze ook fijnstampen in een kom. Smelt de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel en zet de bodem dan in de koelkast.
  • Smelt de Toblerone en de pure chocola au bain marie, zet opzij om een beetje te laten afkoelen.
  • Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig (niet stijf!). Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas, meng tot een glad mengsel.
  • Voeg dan de gesmolten chocola toe, meng er doorheen tot het mengsel een egale kleur heeft gekregen. Giet de vulling op de koekbodem en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
  • Ter decoratie hak je een reep Toblerone in stukken, verdeel deze over de taart voordat je hem serveert.
Bewaren

Voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.

toblerone cheesecake

Mijn advies voor jullie: maken deze taart! Echt hoor, stel het vooral niet te lang uit. Zo denk ik bijvoorbeeld dat je hiermee het perfecte Moederdag cadeau hebt 😉 .

Vorige post

Volgende post

Laura’s Bakery 5 jaar: de winnaars
Wat is het verschil tussen meel en bloem?

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 105

  1. Martine says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Super dat je het recept vandaag geplaatst hebt. Wij zagen de foto en tekst op instagram en de jarige job in spé zei dat ze deze voor haar verjaardag wil maken vrijdag a.s. Onze duimen zijn wat rood, wachten op het recept (haha), nu kunnen wij aan de slag :-). Dankjewel voor het delen! Groetjes Annelot en Martine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat een mazzel! Veel plezier met maken, ben benieuwd of hij bij jullie ook zo in de smaak valt 🙂

      Beantwoorden
      • Martine says:
        6 jaar geleden

        Goedemorgen Laura,
        Het was een groot succes en hij smaakte heerlijk.
        Ook het maken; een tiener en kleuter samen een cheesecake maken, wat een feest!
        Vele gasten vroegen gelijk het recept, door verwezen naar je website 😉
        Groetjes, Martine

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Wat leuk om te horen! Fijn dat iedereen hem zo lekker vond 😀

          Beantwoorden
  2. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Ik maakte toevallig vorige week ook een chocolade cheesecake! Ik probeer hem wel nog eens uit met toblerone. Leuk idee!

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Oooh, my! Dit moet wel overheerlijk zijn!

    Beantwoorden
  4. Chantal says:
    6 jaar geleden

    Mmmm lekker hoor, gaat op mijn lijstje!
    En hoe het werkt, heel simpel. Je smelt chocolade en dat wordt later weer hard. Daarom stijft hij op 🙂
    Het is gewoon een overheerlijke luxe chocolademousse!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik had niet verwacht dat het opstijven van de chocola genoeg zou zijn. Vooral omdat ik ook versies zonder chocola en gelatine ken. Die ook maar eens uitproberen 🙂

      Beantwoorden
  5. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Kan je ook andere koekjes gebruiken voor de bodem?
    Het ziet er echt heel lekker uit dit recept, ga ik zeker eens een keer proberen!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan zeker! Ik heb voor amandelkoekjes gekozen omdat er ook amandel nougat in de Toblerone is verwerkt 😉

      Beantwoorden
      • Julia says:
        6 jaar geleden

        Kan deze ook met Bastogne bodem of is dat niet lekker denk je? :$

        Beantwoorden
        • Jacomijn says:
          5 jaar geleden

          Ik maak ‘m graag met spritsen.

          Beantwoorden
  6. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Oh wow! Chocolade cheesecake klinkt al lekker (wel zwaar, maar ach) maar met Toblerone lijkt me echt verrukkelijk! En de stukjes bovenop staan ook nog eens heel decoratief.

    Beantwoorden
  7. Christine says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura, de toblerone stijft weer op omdat er nougat en honing in zit. Ik maak al jaren toblerone mousse (Zwitsers recept) en ook daar gaat geen gelatine in, nooit aan gedacht om het ook eens zo te maken. 🙂

    Beantwoorden
    • Christine says:
      6 jaar geleden

      Ps, bij mijn recept smelt je juist de chocola door er heet water overheen te gieten, even laten staan tot de chocola zacht is en dan afgieten.

      Beantwoorden
      • hannah says:
        6 jaar geleden

        Dat is gek, water en chocolade zijn vijanden, net als water en olie. Kan je mij uitleggen hoe je dat dan doet?

        Beantwoorden
        • Christine says:
          6 jaar geleden

          Hannah, je overgiet de gebroken Toblerone met heet water, laat het even staan en dan giet je het water er weer af. Ik doe dit boven een zeefje zodat de stukjes noot niet weg gegooid worden. (ik hou gewoon de schaal een beetje schuin om het water af te gieten) Door deze manier van smelten wordt de noga zacht en kun je het goed verwerken door de slagroom.

          Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      en ik had er weer niet aan gedacht om Toblerone mousse te maken 😉 ga ik onthouden 😀

      Beantwoorden
  8. Milou says:
    6 jaar geleden

    Ohhh Laura, wat doe je me aan? Haha nee grapje! HEERLIJK! Deze taar ga ik binnenkort echt een keer maken. Ik ken wel wat mensen die hier graag van mee zouden willen smullen! Thanks voor het recept!

    Beantwoorden
  9. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat ziet dat er ontzettend lekker uit! Yumm!

    Beantwoorden
  10. Els says:
    6 jaar geleden

    Oh wat ziet dit er lekker uit!!! Ik ga hem zeker binnenkort een keer maken.

    Beantwoorden
  11. sanne says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura
    ik zit even te kijken voor philadelphia maar ik zie dat ze ook milka philadelphia hebben denk je dat het ook lekker is om die te gebruiken of word het dan teveel?
    Gr!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik denk dat het een beetje te veel wordt, ook omdat je verschillende soorten chocola gaat mengen.

      Beantwoorden
  12. Kübra says:
    6 jaar geleden

    Hey ziet er goed uit! En het is nog no-bake ook 🙂 ga hem proberen

    Beantwoorden
  13. Rebecca says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit 🙂

    Beantwoorden
  14. charissa says:
    6 jaar geleden

    Lovely! zaterdag gaan we weer aan de bak!!
    Zin in! 🙂

    Beantwoorden
  15. Shirley says:
    6 jaar geleden

    Mmmmm ik ga hem morgenavond maken. Alles in huis op de kattentongen na, dus morgen even halen

    Beantwoorden
  16. Karina says:
    6 jaar geleden

    Ik ben een cheesecake noob, maar dit recept durf ik wel aan. Deze ga ik zeker dit weekend uitproberen!

    Beantwoorden
  17. hannah says:
    6 jaar geleden

    De reden dat de cheesecake stijf wordt komt niet alleen Door de chocolade, maar ook Door de mascarpone, roomkaas en slagroom. Door deze op te slaan sla je er licht in. Dit blijft luchtig door de eiwitten. Als je dit dan koud zet, stijft dit verder op.

    Ik zal het recept uitproberen! Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Toch wel dus, goed om te weten. Bedankt voor de info! 😀

      Beantwoorden
  18. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Hij staat in de koelkast op te stijven 🙂
    Alleen met een andere bodem, ik heb gister een biscuitcake gemaakt, vandaag één keer doormidden gedaan. De ene helft zit onder je toblerone cheesecake en de andere helft onder een kwarktaart(dit keer niet die van jou maar met hulp van een pakje en m’n eigen fantasie ;)) Anders had ik twee taarten die veel aandacht vroegen en nu had ik het makkelijker 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt 🙂

      Beantwoorden
  19. Shirley says:
    6 jaar geleden

    zo maar is beginnen, amandeltongen nu ook in huis

    Beantwoorden
  20. Amy says:
    6 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit! Mijn moeder lust erg graag Toblerone, dus ik weet nu precies wat ik zondag voor Moederdag ga maken haha!

    Beantwoorden
  21. Laura | Liefde voor bakken says:
    6 jaar geleden

    Volgens mij is deze cheesecake zó lekker! Echt eentje die ik een keer ga maken 😀

    Beantwoorden
  22. Judy says:
    6 jaar geleden

    Taart staat nu in de koelkast. Ben zo benieuwd!!!!!
    Bedankt voor je recept Laura!

    Beantwoorden
  23. astrid says:
    6 jaar geleden

    Ik vond het erg lekker!! Maar ik vind het geen cheesecake.
    Ik vind het een luchtige mousse.
    Persoonlijk houd ik van meer van een beetje bite in een taart / cake.
    Als taart ga ik dit niet meer maken, maar als toetje is het superlekker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Een ‘no bake cheesecake’ is natuurlijk ook niet te vergelijken met een gebakken cheesecake. Dat zijn echt twee compleet verschillende taarten, ondanks dat ze alletwee cheese worden genoemd 😉 Als dessert is deze taart ook heerlijk ja! 🙂

      Beantwoorden
  24. Anneloes says:
    6 jaar geleden

    Hij staat hier nu 4 uur in de koelkast!!!! Spannend!

    Beantwoorden
  25. Angela says:
    6 jaar geleden

    Hij staat in de koelkast! Heb alleen de Toblerone die bovenop moest, fijn gehakt en er doorheen gedaan…. Kijken hoe hij dan wordt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Volgens mij is dat ook hartstikke lekker! 😀

      Beantwoorden
  26. Laura says:
    6 jaar geleden

    Net alle spullen gehaald, straks ga ik aan de taart beginnen. Ik maak de bodem alleen van bastogne koeken ipv amandeltongen, mijn man houd daar niet zo van. Ik ben benieuwd 🙂

    Beantwoorden
  27. Stacey says:
    6 jaar geleden

    Hi! Thaaaaaanks voor dit recept!!! Hij is helemaal in de smaak gevallen thuis! Ik heb zelf speculaas als bodem gedaan ipv amandel! Dit was ook heerlijk!

    Beantwoorden
  28. blom says:
    6 jaar geleden

    In een woord HEERLIJK!
    Gisteren samen gegeten, machtig maar werkelijk verrukkelijk….

    Als chocoholic een ware aanrader 🙂

    Beantwoorden
  29. Cindy says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor dit recept! Gister voor moederdag gemaakt en een groot succes!
    Werd me gelijk gevraagd of ik er nog 1 voor de verjaardag van mijn neefje wil maken!

    Groetjes Cindy

    Beantwoorden
  30. Flora says:
    6 jaar geleden

    heb hem gisteren gemaakt! Hij is heerlijk, goed recept!

    Beantwoorden
  31. Yvonne says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je de taart in kunnen vriezen?
    Gr. Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, verpak hem dan goed luchtdicht.

      Beantwoorden
  32. Anouk says:
    6 jaar geleden

    Hee Laura,

    Ik zou de taart graag willen gaan maken en vervolgens meenemen naar een vriendin een eind verderop, maar ik weet niet wat amandel tongen zijn. Waar zou je ze precies kunnen kopen? Gewoon in de supermarkt of niet?

    Groetjes :).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit zijn koekjes, die kun je gewoon in de supermarkt kopen 🙂

      Beantwoorden
      • Anouk says:
        6 jaar geleden

        Okee, dankjewel! Dan is t goed! Dat word lekker smullen met m’n verjaardag 😉
        Gr. Anoukk

        Beantwoorden
  33. Chantal says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze vandaag gemaakt. Alleen was er dus in onze supermarkt net geen toblerone te krijgen. En ik had zelf meer zin in bodem van Bastogne.
    Dus wat is het geworden? Een cheesecake volgens jouw recept maar dan met Maltesers en bastognekoeken als bodem. Verder heb ik de bereidingen hetzelfde gedaan. Heerlijk crunchy geworden en smaakvol met de Maltesers en pure chocolade samen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt ook heerlijk zeg!

      Beantwoorden
  34. kim says:
    6 jaar geleden

    Hoi ik vroeg me af waar je die amandel tongen haalt en hoen ze er uit zien? Wil deze taart graag gaan maken. Maar deze week eerst de spektakel taart voor mijn dochters vverjaardag. Spannen of t al allemaal gaat lukken..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Gewoon in de supermarkt gekocht, beetje ovale koekjes. Veel plezier met maken alvast, ook met de spektakel taart!

      Beantwoorden
  35. Anneke says:
    5 jaar geleden

    De amandeltongen heb ik helaas niet kunnen vinden in de supermarkt. Heb je ook een koekje dat vergelijkbaar is die ik kan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik weet niet welk aanbod jouw supermarkt heeft, maar je kunt gewoon een koekje kiezen dat jij lekker vindt.

      Beantwoorden
  36. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Oooh na vandaag de hands off my cookies te hebben gemaakt wordt dit mijn volgende bakproject! En ik wilde nog wel 4 kilo afvallen ? maar ja je moet je eigen werk op z’n minst proeven toch? ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Haha, daar ben ik het helemaal mee eens 😉

      Beantwoorden
  37. Carmen says:
    5 jaar geleden

    kan je er ook frambozen in doen, voordat je hem in de koelkast doet?
    alvast bedankt,
    groetjes carmen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Natuurlijk kan dat! 🙂

      Beantwoorden
  38. Iris says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke cheesecake, gemaakt voor mijn collega’s en die vonden hem super lekker. De amandelbomen niet kunnen vinden, maar american cookies waren een goede vervanger.
    Ikzelf vond het een frisse taart, had hem zwaarder verwacht, voor een nog frissere touch ga ik er de volgende keer frambozen aan toevoegen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      klinkt als een heerlijke toevoeging!

      Beantwoorden
  39. Noes says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deze is echt zo lekker en zo fout hihihihi heb hem van de week gemaakt. Is erg in de smaak gevallen dus mijn dank is groot.
    Groetjes

    Beantwoorden
  40. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de taart gisteravond gemaakt. Hij is op zich goed gelukt maar ik vind hem vrij mouse achtig, klopt dat? Ik had wel een springvorm van 22cm gebruikt. (24 had ik niet). Hij heeft ook 18u in de koelkast gestaan dus dat kan het dan niet zijn toch?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Een no-bake cheesecake is anders dan een gebakken cheesecake. Dit is meer een chocolade kwarktaart, beetje te vergelijken met een stevige mousse.

      Beantwoorden
  41. yvonne says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,

    Echt een super recept! Lekker makkelijke en zonder oven (helaas heb ik geen oven thuis… :'( )

    Yvonne

    Beantwoorden
  42. Els De Smedt says:
    5 jaar geleden

    De toblerone-kaastaart heb ik daarstraks met mijn zoontjes gemaakt. Momenteel staat hij op te stijven in de koelkast; proeven zal (helaas) voor morgen zijn! Hopelijk eentje om te onthouden. Bedankt voor het recept. Groetjes, Els

    Beantwoorden
    • Els De Smedt says:
      5 jaar geleden

      En hij smaakt lekker! Alleen mijn bodem was niet helemaal ok (mijn zoontje van 2 wilde mij de bodem niet meer afgeven!).

      Beantwoorden
  43. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ook deze taart is favoriet bij ons en ik sta op het punt om er weer een te maken met Bastognekoeken (opgestuurd door m’n moeder, want ook deze heb ik nog niet in Engeland gevonden). Ik hak overigens de decoratie niet, maar doe de stukken Toblerone in een plastic zak en sla het kleiner met een hamer. De kleinere stukjes eet wat makkelijker weg.

    Beantwoorden
  44. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb de taart afgelopen weekend gemaakt, heerlijk!
    Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan, namelijk een klein beetje witte bastardsuiker door de slagroom, voor de bodem heb ik havervlok koekjes gebruikt en voor de topping heb ik een Toblerone reep geraspt en over de taart gestrooid.
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

    Beantwoorden
  45. Anja says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura
    Heb toblerone cheesecake in koelkast staan voor op te stijven, nu een vraag hoelang is hij houdbaar in koelkast?
    Gr anja

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt hem 3-4 dagen bewaren

      Beantwoorden
  46. Laura says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke taart! Maar wel machtig.. De taart zou dus ook in nog wat kleinere stukken verdeeld kunnen worden 😉

    Beantwoorden
  47. Sannie says:
    5 jaar geleden

    Geen amandel koekjes te vinden in onze supermarkten. Nu ook maar met spritzen (advies uit een van de reacties) proberen… Ben benieuwd!!

    Beantwoorden
  48. Renée says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept! Wel wat aanpassingen moeten doen aangezien er geen donkere Toblerone in onze supermarkt te krijgen was.. Maar ook met witte chocolade en witte Toblerone is het recept heerlijk! In plaats van amandelkoekjes, bastogne gebruikt.. Jammie! Veel positieve reacties!

    Ik heb gebruik gemaakt van Monchou i.p.v. Philadelphia..
    Weet je toevallig wat het verschil tussen Monchou en Philadelphia is??

    Bedankt voor het geweldige recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is een ander soort kaas, MonChou is veel steviger en daardoor ook beter geschikt voor sommige baksels. Maar ze zijn goed voor elkaar te vervangen.

      Beantwoorden
  49. Laura says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil graag een oreo variant maken van deze taart. Dus een oreo bodem en cheesecake vulling. Stijft de taart goed op wanneer ik het volgende als vulling gebruik?: 250 gr mascarpone, 250 gr philadelphia, 200 ml slagroom en dan chocola in stukjes gehakt erdoor. Of is het beter om er gesmolten chocola door te doen? Ik zit dan te denken aan een kleine reep witte Rice crisp chocola (gesmolten of dus in stukjes) en evt wat melkchocola er doorheen gehakt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb het niet op die manier geprobeerd dus durf daar niet met zekerheid op te antwoorden, ik zou het gewoon proberen 🙂

      Beantwoorden
  50. Eva says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Dinsdag heb ik deze taart gemaakt voor een high tea met vriendinnen. Het is echt een overheerlijke taart! Heel makkelijk recept ook en lekker snel klaar 🙂
    Mijn vraag is; hoe lang kan je de taart bewaren? De taart is dinsdag gemaakt, zou ik het dan vrijdag nog kunnen eten denk je?
    Bedankt alvast, Eva

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Vrijdag moet nog wel lukken, zou hem niet heel veel langer bewaren.

      Beantwoorden
  51. Marjolijn says:
    4 jaar geleden

    Zoals bij al je recepten: heerlijk en een groot succes! Zeker voor herhaling vatbaar 🙂

    Beantwoorden
  52. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat als deze taart niet goed opstijft in de koelkast? Wat kan ik dan doen? Misschien ben ik wat te ongeduldig. Het staat er nu een paar uur in en er veranderd nog maar niks/weinig. Dit was anders vergeleken bij de vorige keren dat ik deze maakte. Maar toch heb ik, volgens mij, niks anders gedaan.

    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je niet een ingrediënt gebruikt dat anders is dan normaal? En misschien nog gewoon even wat langer geduld hebben 🙂

      Beantwoorden
  53. Liesbeth Dun says:
    4 jaar geleden

    Deze was echt geniaal!! 😀 Dank je Laura

    Beantwoorden
  54. Hakima says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,

    Zou er als vervanging van de chocolade Toblerone ook wat vers rood fruit erop kunnen of is dat geen goede combinatie?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Chocola en rood fruit gaan altijd goed samen, dus dat kan zeker 🙂

      Beantwoorden
  55. Astrid dohmen says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb de taart al een paar keer gemaakt. Het is een erg machtige taart maar hIj is erg in de smaak gevallen. Ik heb dit recept gebruikt om alle Sinterklaas Left overs op te maken. Bodem van pepernoten en alle overgebleven chocoladeletters en chocosinterklaasjes en andere chocolade snoepgoed gesmolten en verwerkt. Als topping de laatste choco/ cappuccino / yoghurt pepernoten verkruimeld en er overheen gestrooid. Het resultaat was zalig !! Jouw taart is een leuk recept om oneindig mee te experimenteren !!

    Beantwoorden
  56. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Gisteren heb ik deze taart gemaakt om vandaag te trakteren op het werk. Helaas nergens amandeltongen / amandelkoekjes kunnen vinden (in 3 supermarkten geweest…) dus de bodem heb ik van Bastogne koeken gemaakt. Hij is echt ontzettend lekker en goed stevig geworden, alleen maar lovende reacties gehad, maar hij is inderdaad erg machtig, dus snijd vooral kleine stukjes!

    Beantwoorden
  57. Iris says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe ver van te voren kan ik deze taart maken?

    Groetjes Iris

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      1-2 dagen van tevoren moet lukken.

      Beantwoorden
  58. Bianca says:
    4 jaar geleden

    Wat een heerlijke taart! Net het eerste stukje op, smullen! In de eerste instantie ging er iets mis met de slagroom, dat werd een wat vreemde substantie. Toch maar snel op de fiets naar de winkel en een nieuw pakje gehaald. Alles is goed gekomen! Heel veel taart maak ervaring heb ik nog niet maar ik denk dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Met je leuke site gaat dat zeker goed komen ?

    Beantwoorden
  59. Sarina says:
    3 jaar geleden

    wij hebben juist alles in huis gehaald en gaan deze maken voor de verjaardag van mijn dochter. hebben gelijk via eeb bekende website je boek gekocht en het nieuwe gereserveerd!

    Beantwoorden
  60. Saskia says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor het delen van het recept van deze super taart. Ik heb de Toblerone cheesecake gemaakt voor een vrijgezellenfeest. De smaak is echt super. Iedereen vond de taart heerlijk. Ik heb de bodem gemaakt van chocolade chip coockies. Ondanks dat de taart een dag van te voren gemaakt was, was hij niet super stevig maar zacht bij het doorsnijden. Hoe krijg ik hem stevig. Toch gelatine oid toevoegen, of wat kan er fout gegaan zijn of hoort de taart zo?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De taart hoort stevig genoeg te zijn, er is zeker geen gelatine nodig. Ik gebruik altijd Philadelphia roomkaas, die is goed stevig. Goedkope pakjes zijn vaak veel wateriger en werken minder goed.

      Beantwoorden
  61. Michelle says:
    3 jaar geleden

    Heb hem gister genaakt en heel goed gelukt. Machtig maar erg lekker! De vraag is altijd of de taart goed opstijft.. perfect! Ik heb ook kleinere puntjes gesneden en op elk stukje 1 toblerone tabletje , beter met snijden vind ik. Al is die toef in het midden erg leuk gepresenteerd! X

    Beantwoorden
  62. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Hoi, leuk recept! En is al uitgeprobeerd.
    Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van cheesecakes, hoewel deze best lekker was 🙂
    Zou monchou ipv philadelphia ook kunnen denk je? Of is die te zuur?
    Ik hoor graag je mening
    Succes met de site. Ik kom altijd eerst even bij jou koekeloeren als ik iets nieuws zoek 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik denk dat het wel kan, maar heb er zelf geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  63. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Heb nergens amandelkoekjes oid kunnen vinden wat zou jij als alternatief doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In principe kan ieder koekje dat je lekker vindt 🙂

      Beantwoorden
  64. munteha says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura het ziet er heerlijk uit ik wil het ook maken maar ik woon in buitenland hier hebben ze geen mascarpone wat kan ik plaats van mascarpone vervangen?? Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou er eventueel ook roomkaas voor kunnen gebruiken. Resultaat zal wel iets anders worden.

      Beantwoorden
  65. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Zooooo, woooow!
    Gemaakt voor de verjaardag van mijn (bonus)dochter die Toblerone-fan is.
    En een gigantisch succes!
    Wel met dikke volle buiken, want inderdaad deze is machtig!
    Maar LEK-KER!
    En hij ziet er ook zo tof uit!
    Dankjewel voor dit recept, dit is een blijvertje!

    Beantwoorden
  66. Machteld says:
    9 maanden geleden

    Hallo Laura
    Reeds voor de tweede keer de toblerone chocoladetaart gemaakt. Zéér lekkerrrrr en al véél succes mee geoogst. Dank voor de vele baksels en nog veel bakgenot. Groetjes van uit België.♥️♥️👍👍

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat leuk! Thanks Machteld!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel

Wat is het verschil tussen meel en bloem?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan