Pizza rolls

Gepost: 29 oktober 2018 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

De pizza is een van mijn favoriete maaltijden, onder andere omdat je er zoveel verschillende kanten mee op kunt. Qua toppings, maar ook qua vorm. De traditionele pizza heb ik hier op het blog al in vele jasjes gestoken. Als twisters, wafels, broodjes, quiche en tortilla chips bijvoorbeeld. Daar kan ik nu ook de pizza rolls aan toevoegen. Soort cinnamon rolls, maar dan van zelfgemaakt pizzadeeg en heerlijke pizza toppings. Als je wilt kun je ook kant-en-klaar deeg gebruiken, dan ben je nog sneller klaar. Lekker wordt het sowieso!

Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Pizza rolls

Pizza blijft een favoriet. Deze pizza rolls zijn een hele lekkere en leuke variant. Ze zijn gemakkelijk om te maken en snel weer opgegeten!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 portie pizzabodem deeg (volgens recept, je gebruikt het hele recept)
  • 6-8 el tomatensaus (ik gebruik vaak een eenvoudige pastasaus die ik op smaak breng met kruiden)
  • 6 plakes Parmaham
  • 2-3 handjes geraspte kaas
  • 2-3 handjes geraspte mozzarella
  • 2-3 takjes basilicum

Instructies

  • Maak de pizzadeeg volgens recept. Na het rijzen druk je de lucht eruit en rol je het deeg uit tot een lap van ongeveer 35 x 40 centimeter. Verdeel de tomatensaus over het deeg, laat een rand van de lange kant hierbij vrij, dat is makkelijker met het oprollen straks.
  • Leg de plakjes Parmaham op de pizza en strooi beide soorten kaas erover. Als laatst verdeel je de blaadjes basilicum over het deeg.
  • Tijd om de pizza op te rollen, start aan de lange kant die je wel met saus hebt bekleed en rol zo de hele pizza losjes op tot een rol. Knijp of druk de naad van het deeg een beetje vast, dat is makkelijker met snijden en verplaatsen.
  • Snijd de pizzarol in ongeveer 15 stukken (of wat handig is voor jouw ovenschaal). Vet de ovenschaal lichtjes in en plaats de rollen pizza in de schaal. Zorg dat ze nog wat ruimte hebben omdat het deeg nog zal rijzen in de oven.
  • Bak de pizza rolls in ongeveer 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Tips

  • Bewaren: lekkerst is om de pizza rolls gelijk te serveren, maar je kunt ze na het bakken ook verpakken in folie en 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Genevieve schreef:

    Hoi Laura,

    Ik zag staan dat je ze 1-2 dagen kunt bewaren in de koelkast. Kun je ze weer opwarmen?
    Ik ben nog op zoek naar iets wat ik makkelijk vooraf kan maken voor het kerstdiner op school.

    Genevieve

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, heb ik ook gedaan 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept