Pizza broodjes

23 februari 2018
141

Het concept pizza heb ik inmiddels al in vele verschillende jasjes gestoken (kijk hier maar eens), maar pizza broodjes had ik nog nooit gemaakt. En dan doel ik eigenlijk vooral op pizza bolletjes, want ik heb van zelfgemaakt pizzadeeg bolletjes gemaakt. En verrassing: wanneer je een hap neemt zitten de bekende pizza toppings verstopt in dit broodje. De broodjes zelf smeerde ik voor het bakken in met wat knoflookboter en daar strooide ik weer wat Parmezaanse kaas over. Een paar broodjes scheurden open in de oven, maar daar gaan ze eigenlijk alleen maar lekkerder van uitzien als je het mij vraagt. Ik heb gesmuld van dit recept, ik hoop dat jullie dit ook gaan doen!

Pizza broodjes

De lekkerste pizza broodjes komen uit je eigen oven. Dit recept voor pizza broodjes is eenvoudig en super lekker!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml lauwwarm water

Vulling

  • tomatensaus of tomatenpuree
  • salami
  • geraspte kaas

Topping

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Instructies

Bereiding deeg

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix het in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Kneed met de hand nog even verder tot je er een vliesje van kunt trekken. Daarvoor neem je een klein balletje deeg en trek het voorzichtig uit elkaar. Het moet een beetje lijken op een stukje kauwgum dat steeds dunner en transparanter wordt, maar niet gelijk scheurt.
  • Vet een kom licht in met olie en plaats de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Bereiding pizza broodjes

  • Verdeel het deeg in 16 (ongeveer) gelijke stukken, dek ze af met de theedoek. Neem een stuk deeg, draai dit tot een balletje en rol het uit tot het zo’n 10-12 cm in doorsnede is, de randen mogen eventueel wat dunner zijn dan het midden.
  • In het midden van het lapje deeg schep je een kleine theelepel tomatensaus. Daarbovenop gaat een klein stukje salami en een beetje geraspte kaas. Gebruik niet té veel vulling, het zal dan lastiger zijn om ze dicht te maken.
  • Vouw de randen over de vulling in het midden naar elkaar toe. Knijp de naden goed dicht zodat ze niet helemaal leeg zullen lopen in de oven. Leg het pizza broodje met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bereiding topping en in oven

  • Wanneer alle broodjes zijn gemaakt smelt je in een pannetje de boter. Voeg knoflook, oregano, zout en peper toe en roer door elkaar. Smeer de broodjes in met dit botermengsel. Strooi als laatst wat Parmezaanse kaas over de broodjes.
  • Bak de pizza broodjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • De vulling is nog loeiheet als ze net uit de oven komen, laat ze dus even afkoelen voordat je een hap neemt. De broodjes kun je zowel warm als koud serveren, weer even opwarmen in de oven kan natuurlijk ook.
  • De broodjes zijn erg lekker om te serveren met tomatensaus zodat je ze kunt dippen.
Bewaren

Bewaar deze broodjes maximaal drie dagen buiten de koeling. Je kunt ze ook invriezen, luchtdicht verpakt tot drie maanden. Verwarm de broodjes weer even voor het serveren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Ruth Wisse schreef:

    Hallo Laura,

    De laatste week heb ik al een heleboel van je site gemaakt. Echt heel erg leuk! Wat een heerlijke recepten. Ik zal je site nog vaak bezoeken;) en je boek gaan kopen.
    Ik maakte onder andere: de pizza salami quiche, apfel strudel, mini pizza’s, bladerdeeg hapjes met salami en roomkaas. En vorige week maakte ik de kipstukjes en de aardappelpartjes.

    Nu heb ik een vraag. In veel recepten gebruik je parmezaanse kaas. Ik vind het moeilijk dit te vinden. Als ik zo vrij mag zijn dit te vragen. Waar koop je de parmezaanse kaas altijd?

    Groet,
    Ruth

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk dat je al zoveel hebt gemaakt. Ik koop de Parmezaanse kaas gewoon in de supermarkt, ligt op de kaasafdeling.

  2. Carla schreef:

    Wat ziet dat er leuk uit en heerlijk uit!
    Vraagje: Kun je ze ook na bereiding ook invriezen?
    ‘T lijkt me super gemakkelijk om een aantal bolletjes zo voor het grijpen te hebben.
    Xus,
    Car

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kan prima 😀

  3. Leslie schreef:

    Hoi Laura, Ooit heb ik in Duitsland dit soort pizza broodjes als vooraf gegeten met knoflook (bij de pizzeria)…geprobeerd online te vinden maar helaas…jij enig idee?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, maar je zou met dit recept wellicht kunnen experimenteren?

  4. Lotte schreef:

    Hoi Laura,

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik wil de bolletjes graag van tevoren maken, en later opwarmen. Helaas werkt de link niet met uitleg over het opwarmen. Hoe kan ik de broodjes het beste opwarmen voordat ik ze wil eten?

    Bedankt alvast!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dank voor je berichtje! De link werkt weer, ik kan je ook niet vertellen exact hoe lang maar een paar minuten in een voorwarmde oven zou voldoende moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *