Een pittig bladerdeeghapje met gehakt en een lekkere dip van sriracha mayonaise ernaast. Dit pittige gehakt in bladerdeeg is een heerlijk borrelhapje voor iedereen die van een beetje pit houdt!
Pittig gehakt in bladerdeeg
Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf niet per se een grote aanhanger van pittig eten. Om mij heen merk ik dat veel anderen er wel van houden en als receptontwikkelaar heb ik de gouden regel: u roept, wij draaien. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met een recept voor een pittig bladerdeeghapje met gehakt. Een lekker borrelhapje met pit!
Dit pittige gehakt in bladerdeeg heeft het scherpe randje aan twee factoren te danken:
- Het pittige gehakt dat op smaak gemaakt is met o.a. sambal oelek.
- De sriracha mayonaise die nog een extra kick geeft aan het afgebakken hapje.
Mocht deze hoeveelheid pit jou iets te ver gaan, dan raad ik aan om de sambal in het gehakt te verminderen of achterwege te laten. Op die manier kun je het hapje nog steeds aan een grotere groep familie of vrienden voorschotelen (waar hoogstwaarschijnlijk mensen tussen zitten die niet zo van het pittige zijn, zoals ik). 😉
BAKTIP: Om het bladerdeeg met ei te bestrijken gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast, deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.
Sriracha mayonaise maken
Een lekkere dip maakt zo’n bladerdeeghapje met gehakt wel echt af, vind ik. Om in pittige sferen te blijven besloot ik een sriracha mayonaise te maken en die vond ik echt verrassend lekker! Voor een gemengd eetgezelschap kun je bijvoorbeeld een pittige en een iets minder pittige variant maken, dat is nauwelijks meer werk.
Hoi Laura, gebruik je roomboter bladerdeeg of gewone?
Dat maakt niet zoveel uit, kan allebei.