Kleine saucijzenbroodjes met kaas

Gepost: 27 juni 2023 Laatst bewerkt: 29 juni 2023
Kleine saucijzenbroodjes met kaas
43

Kleine saucijzenbroodjes met kaas zijn een erg lekkere borrelhap of heerlijk bij de soep. Met dit makkelijke recept heb je ze zo gemaakt!

Kleine saucijzenbroodjes maken

Kleine saucijzenbroodjes met kaas zijn een heerlijke snack. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en geschikt om van tevoren voor te bereiden. Dat maakt ze een perfecte kandidaat voor feestjes, borrels of gewoon voor bij de lunch. Uit eigen ervaring is het enige “nadeel” dat je eters het niet bij één broodje kunnen laten, dus zorg dat je er genoeg maakt. 😉

Ik koos er in deze saucijzenbroodjes voor om mosterd, worcestersauce, speculaaskruiden en nootmuskaat als smaakmakers aan het gehakt toe te voegen, maar dit kun je natuurlijk naar smaak aanpassen. Iets meer of minder mosterd, de toevoeging van knoflookpoeder, uienpoeder of paprikapoeder en wellicht het achterwege laten van de speculaaskruiden. Net wat jij lekker vindt!

BAKTIP: Om de saucijzenbroodjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast. Deze zijn eenvoudig schoon te maken.

Kleine saucijzenbroodjes met kaas

Kleine saucijzenbroodjes maken

Saucijzenbroodjes met kaas

De hartige saucijzen laten zich goed combineren met kaas. Ik heb pittige geraspte kaas door het gehaktmengsel gekneed, waardoor de kaas gelijkmatig is verdeeld over de saucijzen. Het maakt ze extra smeuïg en vol van smaak. Iedereen die al eens gehaktballen met kaas op heeft, zal direct begrijpen wat ik bedoel.

De geraspte kaas verdeelde ik ook over het bladerdeegjasje, maar dit kan ook aangevuld (of vervangen) worden met sesamzaadjes of gedroogde kruiden.Zeker aan te raden, want het geeft net even dat extra stukje smaak aan de bladerdeeghapjes.

Als je het lekker vindt om de kaas duidelijker terug te proeven, dan kun je er voor kiezen om een stuk kaas in kleine blokjes te snijden en dit door het saucijzenmengsel te kneden.

Ik verzamelde alle recepten met kaas in een handig overzicht. Van kaas-bacon bitterballen en kaasscones, tot kaas-knoflook borrelbrood en kaasstengels.

 

Saucijzenbroodjes met kaas

HET BORRELHAPJES BAKBOEK

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

FAQ: Saucijzenbroodjes met kaas

Kan ik ook een andere soort kaas gebruiken?

Dat kan zeker. Ik gebruikte extra belegen (pittige) geraspte kaas, maar je kunt ook voor cheddar of een jongere kaas gaan.

Kan ik de saucijzenbroodjes met kaas ook vegetarisch maken?

Jazeker! In dat geval vervang je het rauwe gehakt in onderstaand recept door een “rauw” vegetarisch gehakt. Daarmee bedoel ik de vegetarische gehaktsoorten die er rauw uitzien en ook voor die toepassing zijn bedoeld.

Kan ik de broodjes ook groter of kleiner maken?

Absoluut! Dat doe je zo:

  • 10 grote saucijzenbroodjes met kaas. In dit geval maak je een ‘normaal’ formaat saucijzenbroodje. Je laat de vierkante bladerdeegplakjes intact en maakt 10 gehaktstaven van het gehaktmengsel. Verder hou je het recept aan, waarbij je de baktijd met ongeveer 5 minuten verlengt. 
  • 30 mini saucijzenbroodjes met kaas. Zelfs deze kleine saucijzenbroodjes kunnen nog kleiner, mini! Deel elke plak bladerdeeg door drieën en maak 30 kleine gehaktstaven van het mengsel. Voer verder dezelfde handelingen uit. Alleen de baktijd zal iets korter zijn. 

 

Kleine saucijzenbroodjes met kaas recept

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Kleine saucijzenbroodjes met kaas

Kleine saucijzenbroodjes met kaas zijn een erg lekkere borrelhap of heerlijk bij de soep. Met dit makkelijke recept heb je ze zo gemaakt!
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

VULLING

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 1,5 el grove mosterd
  • 1 el ketchup
  • 2 tl worcestersauce
  • 0,5 tl speculaaskruiden
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 150 gram geraspte kaas

BROODJES

  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel losgeklopt met een tl melk

Instructies

  • Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer te ontdooien en snijd ze alvast door de helft.
  • Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er 20 kleine gehaktstaven van. Deze mogen in ieder geval niet langer zijn dan de helft van het bladerdeegplakje.
  • Leg het plakje bladerdeeg met de ‘plakkerige’ kant naar boven en leg de gehaktstaaf in het midden van het plakje.
  • Vouw het bladerdeegplakje dicht. Druk rondom aan met een vork zodat het saucijzenbroodje dicht zit. Maak zo alle bladerdeeg en gehaktstaven op.
  • Leg alle saucijzenbroodjes met kaas op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eigeel. Laat een half uur rusten en bestrijk hierna nogmaals met het eigeel. Bestrooi optioneel met wat extra geraspte kaas.
  • Bak de kleine saucijzenbroodjes in ongeveer 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast 3 tot 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. eva schreef:

    ziet er geweldig uit!! ik vroeg me af of je reeds gekruid gehakt hiervoor mag gebruiken, en of je het in dat geval dan nog mag bijkruiden met de ingrediënten opgesomd in het recept? of liever geen gekruid gehakt om mee te beginnen? alvast dankjewel!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ook gekruid gehakt gebruiken, ik verwacht zelf dat het dan met extra kruiden wel erg gekruid kan worden. Maar je kunt het natuurlijk proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *