Kan ik ook een andere soort kaas gebruiken?
Dat kan zeker. Ik gebruikte extra belegen (pittige) geraspte kaas, maar je kunt ook voor cheddar of een jongere kaas gaan.
Kleine saucijzenbroodjes met kaas zijn een erg lekkere borrelhap of heerlijk bij de soep. Met dit makkelijke recept heb je ze zo gemaakt!
Kleine saucijzenbroodjes met kaas zijn een heerlijke snack. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en geschikt om van tevoren voor te bereiden. Dat maakt ze een perfecte kandidaat voor feestjes, borrels of gewoon voor bij de lunch. Uit eigen ervaring is het enige “nadeel” dat je eters het niet bij één broodje kunnen laten, dus zorg dat je er genoeg maakt. 😉
Ik koos er in deze saucijzenbroodjes voor om mosterd, worcestersauce, speculaaskruiden en nootmuskaat als smaakmakers aan het gehakt toe te voegen, maar dit kun je natuurlijk naar smaak aanpassen. Iets meer of minder mosterd, de toevoeging van knoflookpoeder, uienpoeder of paprikapoeder en wellicht het achterwege laten van de speculaaskruiden. Net wat jij lekker vindt!
BAKTIP: Om de saucijzenbroodjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast. Deze zijn eenvoudig schoon te maken.
De hartige saucijzen laten zich goed combineren met kaas. Ik heb pittige geraspte kaas door het gehaktmengsel gekneed, waardoor de kaas gelijkmatig is verdeeld over de saucijzen. Het maakt ze extra smeuïg en vol van smaak. Iedereen die al eens gehaktballen met kaas op heeft, zal direct begrijpen wat ik bedoel.
De geraspte kaas verdeelde ik ook over het bladerdeegjasje, maar dit kan ook aangevuld (of vervangen) worden met sesamzaadjes of gedroogde kruiden.Zeker aan te raden, want het geeft net even dat extra stukje smaak aan de bladerdeeghapjes.
Als je het lekker vindt om de kaas duidelijker terug te proeven, dan kun je er voor kiezen om een stuk kaas in kleine blokjes te snijden en dit door het saucijzenmengsel te kneden.
Ik verzamelde alle recepten met kaas in een handig overzicht. Van kaas-bacon bitterballen en kaasscones, tot kaas-knoflook borrelbrood en kaasstengels.
Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.
Dat kan zeker. Ik gebruikte extra belegen (pittige) geraspte kaas, maar je kunt ook voor cheddar of een jongere kaas gaan.
Ik gebruikte kant-en-klare vierkante plakjes bladerdeeg uit de vriezer, die hebben het perfecte formaat voor dit recept. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen bladerdeeg maken, dat is nog lekkerder! Ik heb twee recepten voor je:
Jazeker! In dat geval vervang je het rauwe gehakt in onderstaand recept door een “rauw” vegetarisch gehakt. Daarmee bedoel ik de vegetarische gehaktsoorten die er rauw uitzien en ook voor die toepassing zijn bedoeld.
Absoluut! Dat doe je zo:
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
ziet er geweldig uit!! ik vroeg me af of je reeds gekruid gehakt hiervoor mag gebruiken, en of je het in dat geval dan nog mag bijkruiden met de ingrediënten opgesomd in het recept? of liever geen gekruid gehakt om mee te beginnen? alvast dankjewel!!
Je kunt ook gekruid gehakt gebruiken, ik verwacht zelf dat het dan met extra kruiden wel erg gekruid kan worden. Maar je kunt het natuurlijk proberen! 🙂