Bruschetta’s vind ik zo’n zomers hapje, maar ik had steeds maar geen inspiratie voor een lekkere topping. Totdat ik bedacht om het simpel te houden en te gaan voor iets dat ik ontzettend lekker vind. Ik ben deze zomer namelijk verslaafd geraakt aan Caprese salade met zo’n stroperige balsamico siroop. Dat was de topping waar ik naar zocht: een lekkere Caprese salade met balsamico siroop. Ik ging er mee aan de slag en maakte deze Caprese bruschetta’s. Ik kan alleen maar zeggen dat je dit vooral heel snel moet gaan maken. Ontzettend lekker op die zomerse avonden om mee te borrelen, na te tafelen of juist als bijgerecht bij de barbecue.
Caprese bruschetta’s met balsamico siroop
Caprese bruschetta
Een caprese salade is hartstikke lekker op een zomerse avond. Deze caprese bruschetta is nog een stuk lekkerder vanwege de knapperige bodem.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- stokbrood
- olijfolie
- drie kleuren snacktomaatjes
- mozzarella
- balsamico siroop
- basilicum
- peper en zout
Instructies
-
Snijd het stokbrood in schuine stukken en wrijf in met olijfolie. Bak het brood in een grillpan (of op de barbecue)krokant en goudbruin.
-
Snijd de tomaatjes in in kwarten en snijd ook de mozzarella in kleine stukjes. Doe in een bakje en breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Verdeel de tomaten en mozzarella over de stukjes brood en scheur wat blaadjes basilicum over de bruschetta’s.
-
Maak de Caprese bruschetta’s af door er wat balsamico siroop over te schenken.
Tips
Voor kleur koos ik voor die lekkere snacktomaatjes die je in de meeste supermarkten kunt kopen, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de simpele rode cherrytomaatjes.
Hoe zou jij deze bruschetta’s eten, als borrelhapje of als voorgerecht?
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hier ben ik gek op!! Dit recept ga ik onthouden. Perfect tijdens een borrel of feestje 🙂
Ziet er echt heerlijk uit!
Welke balsamico gebruik je?