Croissant gehaktbal hapjes

80

Ik zag een tijd geleden op Pinterest een foto van gehaktballetjes in deeg voorbij komen en het zag er zo lekker uit dat ik het niet meer uit mijn hoofd kreeg, daar moest ik dus iets meer doen. Het werden uiteindelijk croissant gehaktbal hapjes. Een eenvoudige basis van croissantdeeg en gehaktballetjes, op smaak gebracht met tomatensaus en cheddar. Het eindresultaat kun je als grotere stukken serveren bij een kom soep, maar iedereen kan bij een buffet of borrel natuurlijk ook zijn eigen stukje met een gehaktballetje pakken. Ik kan genoeg momenten bedenken waarbij deze hapjes met een gehaktballetje heerlijk zijn. Wanneer zet jij ze op tafel?

Croissant gehaktbal hapjes

Ooit wel eens croissant gehaktbal hapjes gegeten? Ze zijn hartstikke lekker! En lekker Hollands natuurlijk.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 12 gehaktballetjes (350 gram gehakt)
  • 5-6 el tomatensaus (wij gebruikten eentje met basilicum smaak)
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 1 los geklopt ei (M)
  • peper en zout

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en verdeel in twee gelijke plakken waarbij je de voorgesneden kartelrandjes weer dicht drukt.
  • Plaats de plakken croissant op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hierover de tomatensaus waarbij je de randen vrij houdt.
  • Plaats op iedere plak deeg zes gehaktballetjes en strooi ongeveer 3/4 van de kaas hierover heen.
  • Vouw het deeg aan de uiteinden en tussen ieder balletje dicht. Bestrijk met losgeklopt ei, breng op smaak met peper en zout en strooi de resterende kaas erover.
  • Bak de croissant gehaktbal hapjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snijd in kleine stukjes en serveer warm.

Tips

  • Bewaren: Direct uit de oven zijn deze hapjes het lekkerst. Bewaar niet langer dan 1-2 dagen afgedekt in de koelkast en warm voor serveren eventueel weer op.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Mariët schreef:

    Aanrader! Heb het met curry en kant en klare gehaktballetjes gemaakt. Lekker, snel en simpel!

  2. Lieke schreef:

    Hoi Laura,

    Leuk recept! Heb je ook een recept voor de gehaktballetjes?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb voor dit recept het gehakt neutraal gehouden (wel zelf gedraaid), maar je zou ook deze recepten kunnen proberen: https://www.laurasbakery.nl/zelf-gehaktballen-maken/ of https://www.laurasbakery.nl/gehaktballetjes-in-tomatensaus/

      1. Lieke schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie!
        Nog 1 vraagje, gebruik je een blik croissantdeeg normaal of super?

        1. Laura Kieft schreef:

          gewoon normaal. Anders zou er XL bij staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *