Ik zag een tijd geleden op Pinterest een foto van gehaktballetjes in deeg voorbij komen en het zag er zo lekker uit dat ik het niet meer uit mijn hoofd kreeg, daar moest ik dus iets meer doen. Het werden uiteindelijk croissant gehaktbal hapjes. Een eenvoudige basis van croissantdeeg en gehaktballetjes, op smaak gebracht met tomatensaus en cheddar. Het eindresultaat kun je als grotere stukken serveren bij een kom soep, maar iedereen kan bij een buffet of borrel natuurlijk ook zijn eigen stukje met een gehaktballetje pakken. Ik kan genoeg momenten bedenken waarbij deze hapjes met een gehaktballetje heerlijk zijn. Wanneer zet jij ze op tafel?
BAKTIP: Dit recept is ideaal voor tijdens de borrel. In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog veel meer inspiratie voor heerlijke hapjes die je met of zonder oven kan maken.
Aanrader! Heb het met curry en kant en klare gehaktballetjes gemaakt. Lekker, snel en simpel!
Hoi Laura,
Leuk recept! Heb je ook een recept voor de gehaktballetjes?
Ik heb voor dit recept het gehakt neutraal gehouden (wel zelf gedraaid), maar je zou ook deze recepten kunnen proberen: https://www.laurasbakery.nl/zelf-gehaktballen-maken/ of https://www.laurasbakery.nl/gehaktballetjes-in-tomatensaus/
Bedankt voor je snelle reactie!
Nog 1 vraagje, gebruik je een blik croissantdeeg normaal of super?
gewoon normaal. Anders zou er XL bij staan 🙂
Doe je de gehaktballen eerst voor bakken?
Ja!