Perzikbroodjes met ijs en kaneel

Gepost: 30 juli 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Perzikbroodjes met ijs en kaneel

De snelle cinnamon rolls zijn nog altijd mateloos populair. Tijd dus om een heerlijke, frisse variant met jullie te delen voor de zonnige zomermaanden: perzikbroodjes met ijs en kaneel. Deze broodjes zijn net wat kleiner, maar je kunt natuurlijk ook prima 6 grotere maken. Ik serveerde de perzikbroodjes met vanille ijs, dat kun je ook prima zelf maken. Mijn 3 ingrediënten vanille roomijs is heerlijk en snel gemaakt. Geniet ervan!

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Perzikbroodjes met ijs en kaneel

Een frisse variant op de snelle cinnamon rolls, perfect voor de zomermaanden!
Porties: 12 kleine rolls

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 2 perziken
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Rol het deeg uit en knijp de verticale en diagonale perforatieranden dicht. Je hebt nu een lang, rechthoekig stuk deeg. Halveer dit zodat je twee kortere rechthoeken hebt.
  • Snijd 1 perzik in dunne plakjes en leg deze plakjes op het deeg. Rol de stukken deeg op en snijd iedere rol in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de broodjes in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  • Ondertussen snijd je de tweede perzik in blokjes. Haal het ijs ook vast uit de vriezer zodat je het straks makkelijker kunt scheppen.
  • Eenmaal uit de oven serveer je de perzik swirls met een bolletje ijs en wat blokjes perzik. Vergeet niet om er wat kaneelsuiker over te strooien, dat maakt het extra lekker!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Anne schreef:

    Hoi Laura!
    Zou je een keer kwarkbollen willen maken? Ik heb er laatst 1 gehad bij de bakker en het lijkt me superleuk om zelf te maken!
    Groetjes Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept