Aardbeien-perzik cobbler

Gepost: 31 augustus 2019 Laatst bewerkt: 7 februari 2024
Aardbeien-perzik cobbler

Ik heb regelmatig periodes dat een bepaald recept vaak in mijn gedachten zit en ik dit het liefst elke dag eet. Momenteel is dat deze aardbeien-perzik cobbler. Cobbler is een soort van crumble, maar in plaats van stevige kruimels verdeel je een vrij zacht koekdeeg over het fruit. Eenmaal uit de oven is de toplaag lekker knapperig, terwijl het eronder nog zacht en smeuïg is. Ik begin alweer te watertanden van het idee, heerlijk! Aardbeien en perzik doen het natuurlijk perfect voor de zomer, maar je kunt ook prima variëren met ander fruit. Wat zeg ik, ik heb nu al zin in een winterse variant!

BAKTIP: Deze cobbler maak je in een ovenschaal. Dille & Kamille heeft mooie, eenvoudige ovenschalen die in meerdere kleuren en formaten verkrijgbaar zijn.

aardbeien-perzik-cobbler-2a

AARDBEIEN-PERZIK COBBLER

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Aardbeien-perzik cobbler

Deze aardbeien-perzik cobbler heeft hier niet lang gestaan. Zo ontzettend lekker is dit dessert. Met weinig moeite een heerlijk toetje op tafel en stiekem smaakt dit ook lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 5 perziken
  • 2 el custardpoeder

Voor de cobbler

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Halveer de aardbeien en snijd de perziken in kleine stukken, roer de custardpoeder er doorheen. Verdeel over de bodem van een ovenschaal van ongeveer 23 x 16 cm.
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix kort tot deze is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over het fruit en strijk glad.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Test eventueel op gaarheid met een houten prikker.

Tips

  • Tip: Serveer de aardbei-perzik cobbler met een bolletje ijs of een toef slagroom.
  • Bewaren: Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Sanne schreef:

    Ziet er uit als een heerlijk recept! Maar waar is de custard poeder voor? Die zie ik nergens terug komen.

    1. Diny schreef:

      Misschien om het fruitsap te binden?en blijft hij in de schaal of doe je net als cake omdraaien op bord

    2. Laura's Bakery schreef:

      Het staat in bereidingsstap 1!

  2. Willeke schreef:

    Hoi Laura,
    Zou ik deze cobbler ook in kleine schaaltjes kunnen maken ?
    Zo ja hoelang moeten deze dan in de oven ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan absoluut. De baktijd voor kleine porties heb ik niet getest.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept