Ik heb regelmatig periodes dat een bepaald recept vaak in mijn gedachten zit en ik dit het liefst elke dag eet. Momenteel is dat deze aardbeien-perzik cobbler. Cobbler is een soort van crumble, maar in plaats van stevige kruimels verdeel je een vrij zacht koekdeeg over het fruit. Eenmaal uit de oven is de toplaag lekker knapperig, terwijl het eronder nog zacht en smeuïg is. Ik begin alweer te watertanden van het idee, heerlijk! Aardbeien en perzik doen het natuurlijk perfect voor de zomer, maar je kunt ook prima variëren met ander fruit. Wat zeg ik, ik heb nu al zin in een winterse variant!
BAKTIP: Deze cobbler maak je in een ovenschaal. Dille & Kamille heeft mooie, eenvoudige ovenschalen die in meerdere kleuren en formaten verkrijgbaar zijn.
Ziet er uit als een heerlijk recept! Maar waar is de custard poeder voor? Die zie ik nergens terug komen.
Misschien om het fruitsap te binden?en blijft hij in de schaal of doe je net als cake omdraaien op bord
Het staat in bereidingsstap 1!
Hoi Laura,
Zou ik deze cobbler ook in kleine schaaltjes kunnen maken ?
Zo ja hoelang moeten deze dan in de oven ?
Ja hoor, dat kan absoluut. De baktijd voor kleine porties heb ik niet getest.