Pannenkoeken spiesjes

11 november 2015
19

pannenkoeken spiesjes 1a

Misschien heb je ze wel al eens op Pinterest voorbij zien komen: pannenkoeken spiesjes! Ik vond het gelijk een superleuk idee en zag talloze mogelijkheden. Toen ik een tijdje terug pannenkoeken had gebakken en er nog een aantal over waren, besloot ik de volgende dag ook pannenkoeken spiesjes te maken. Ik maakte ze met chocopasta en jam, maar je kunt natuurlijk van alles verzinnen om ertussen te smeren. Deze spiesjes kun je ook met veel gelegenheden serveren. Als traktatie zullen ze het goed doen, als snack voor bij een picknick, op (kinder)verjaardagen en ga zo maar door. Het is eigenlijk geen recept te noemen, maar ik ga je gewoon vertellen hoe je ze maakt!

pannenkoeken spiesjes 3a

Pannenkoeken spiesjes

Lekker makkelijk en hartstikke lekker: pannenkoeken spiesjes. Wees niet bang om met de vulling te variëren, misschien is een hartige variant ook wel heel lekker!
Porties: 8 spiesjes

Ingrediënten

  • 4 pannenkoeken (volgens recept)
  • beleg naar keuze (jam, chocopasta, etc)
  • fruit naar keuze
  • 8 satéprikkers

Instructies

  • Laat de pannenkoeken na het bakken afkoelen en smeer ze in met een topping naar keuze. Ik vond zelf chocopasta erg prettig werken met smeren en oprollen (en het is erg lekker natuurlijk!).
  • Smeer een dun laagje over de gehele pannenkoek en rol hem dan op. Snij de uiteinden van de rol af en snoep deze vast lekker op. Van de rest snij je plakjes van ongeveer anderhalve centimeter dik. Maak wat kleine aardbeitjes schoon, grote aardbeien halveer je.
  • Neem een satéprikker en prik hier afwisselend een rolletje pannenkoek en een stukje fruit op.
Tips

Als je ze leuk wilt presenteren kun je ze ook in een stuk piepschuim of oase steken. Pak het blok in met pakpapier om het extra feestelijk te maken.

Bewaren

Bewaar de spiesjes in de koeling totdat je ze serveert, laat ze eventueel een uurtje eerder een beetje op kamertemperatuur komen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Amy schreef:

    Schattig idee!

  2. Emma schreef:

    Ahh, heerlijk!

  3. Margot schreef:

    Wat zijn ze inderdaad leuk voor een picknick!

  4. Wat leuk om ook een keer zo’n recept op je blog te zien!! Klinkt erg lekker!!

  5. Ohh, wat ziet dit er lekker uit zeg! Ik ben al iets langer dan twee maanden nu in Zuid-Korea en pannenkoeken is mijn lievelingseten… Ik had het nog niet zo erg gemist totdat ik dit artikel las, haha!

    Liefs, Susan

  6. Petra schreef:

    Leuk zijn deze hè?! Toevallig afgelopen weekend met feestje iets soortgelijks gemaakt alleen dan met poffertjes ipv pannenkoeken. Beetje poedersuiker erover en klaar!

  7. Marsha schreef:

    Heb deze gemaakt voor de babyshower van mijn zus, érg geslaagd en lekker ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *