Lekker makkelijk en een hartstikke lekker recept: pannenkoeken spiesjes met Nutella (of jam) en aardbeien. Deze pannenkoeken traktatie valt bij alle kinderen goed in de smaak!
Laat de pannenkoeken na het bakken afkoelen en smeer de gehele pannenkoek in met een laagje Nutella. Dat kun je zo dun of dik doen als je zelf wilt, maar als je het te dik doet, dan puilt de vulling er tussenuit bij het snijden.
Als de gehele pannenkoek belegt is, rol je deze op. Voor het mooie snijd je de uiteinden van de opgerolde pannenkoek eraf (snoep deze vast lekker op). Van de rest snij je plakjes van ongeveer twee centimeter dik. Herhaal voor alle pannenkoeken.
Maak wat kleine aardbeitjes schoon, grote aardbeien halveer je. Neem een satéprikker en prik hier om-en-om een rolletje pannenkoek en een stukje aardbei op.
Als je ze leuk wilt presenteren kun je ze ook in een stuk piepschuim of oase steken. Pak het blok in met pakpapier om het extra feestelijk te maken.
Bewaren
Bewaar de spiesjes in de koeling totdat je ze serveert, laat ze eventueel een uurtje eerder een beetje op kamertemperatuur komen. Maak de spiesjes maximaal een dag van tevoren, liever nog dichter op het serveer- (of trakteer-) moment.