Behind the scenes: juni 2018 #1

Gepost: 26 juni 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

De zomer is begonnen en die staat bij mij behoorlijk volgepland. Met een vakantie, verhuizing en meer zat ik even in de knoop met de behind the scenes artikelen. De komende tijd verschijnen ze gewoon hoor, maar er zit zit soms wat meer of minder in dan één hele maand. Dit keer het grootste deel van juni, de rest volgt later met een stukje juli. Juni was een ontzettend productieve maand. Ik werkte ver vooruit, had de nodige bakdagen op de planning en had leuke dagjes weg op het programma staan.

Juni begon gelijk in de keuken met een bakdag en ik bakte onder andere twee cakes, een van mijn favoriete baksels om te maken. De volgende themaweek moet er maar eentje met lekkere cakes worden denk ik 😀 .

Na een dag hard werken was ik op de bank neergeploft met het idee er niet meer vanaf te komen. Tot mijn buurvrouw appte, of ik zin had om even een rondje te lopen. En dat deden we, een goede twee uur hebben we gewandeld. Grotendeels door een fijn stukje natuur, gewoon hier in Haarlem.

Het weekend was weer heerlijk met prachtig weer. Ik reisde af naar Zoetermeer voor een heerlijke Boschendal picknick. Bij dit wijnhuis ben ik vorig jaar in Zuid-Afrika geweest en dat was zo fantastisch mooi. En lekker uiteraard, we deden daar ook een wijnproeverij en aten bij het restaurant. Nu waande ik mij samen met reisgenootjes weer even terug en genoten we van lekker eten en de heerlijke wijn.

Op bakdagen ben ik altijd weer extra blij met de vaatwasser. Nadat hij vol zat zette ik hem aan, maar er bleef maar afwas bijkomen, dat was ik ‘netjes’ aan het opstapelen op het fornuis. Het gebeurt geregeld dat deze vol staat met bakvormen en beslagkommen haha.

Jullie vragen mij vaak wat ik doe met al die baksels die ik maak. Nou, ik proef van alles een klein stukje en de rest geef ik weg. Het gebeurt dus regelmatig dat ze dan en taart krijgen met een klein stukje eruit.

Ik liet jullie op Instagram stories mijn hoekje zien dat ik altijd opbouw voor het maken van foodfoto’s. Snel neergezet en werkt prima zo.

Na een ochtend in de keuken begon ’s middags de zon te schijnen. Ik pakte snel wat spullen bij elkaar en ging lekker in de tuin van mijn ouders zitten. Stuk leuker om recepten uit te werken zo in het zonnetje.

Chocolade smelten voor het laatste recept deze zomer. Ik heb hard gewerkt om zover mogelijk te zijn in de planning. Alles voor juli en augustus is nu gemaakt, de recepten zijn deels uitgewerkt en de foto’s moeten ook nog. Nog een paar dagen hard werken en dan kan ik met een gerust hart op vakantie gaan en verhuizen zonder dat ik tussendoor nog van alles moet doen.

Deze foto was erg populair op Instagram, een selfie met mijn lieve konijn Lotje. Een echte knuffelkont is het.

Tot zover het eerste deel van juni. Vandaag vertrek ik met Lian voor een paar dagen naar Newcastle, via Instagram houd ik jullie op de hoogte. Daar gaan we onder andere op zoek naar lekkere zoete lekkernijen. Eenmaal terug zal ik voornamelijk de gemaakte recepten van de laatste tijd uitwerken. En het staat op de planning om recepten te maken met dingen die nog in de vriezer liggen te wachten tot ermee gebakken wordt. Hoe dat uitpakt vertel ik je in de volgende behind the scenes!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Rachel schreef:

    ahw ik zou later ook wel een konijn willen, zo leuk! en wat een heerlijk overzicht zeg

  2. Verie schreef:

    Super leuke blog! Leuk ook zo`n kijkje achter de schermen. Hihi, en dan die taart met een klein stukje eruit, ziet er gezellig uit! Fijne avond! Liefs, Verie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *