Soms pakt een recept niet helemaal uit zoals je had verwacht. Met bakken heb ik dit niet zo vaak, met koken komt het vaker voor. Zo ook dit keer. Normaal gesproken heet dit een frittata met Rösti, maar omdat ik meer het gevoel had Rösti te eten met een beetje frittata heb ik het maar omgedraaid. Rösti frittata dus! Niet dat het nu minder lekker was hoor, ik heb zitten smikkelen van deze maaltijd! Het recept komt uit het kookweek recepten boekje van Aviko. Vorige week ontving ik een pakket met alle ingrediënten voor dit recept, daar ging ik dus mee aan de slag. Nu ik het recept zo uitschrijf gok ik dat ik teveel groenten heb toegevoegd. Volgens het recept is er slechts 500 gram groenten nodig. Ik heb gewoon alle geleverde groenten opgesneden en dat was veel meer. Als je je houdt aan onderstaande hoeveelheden zou het goed moeten gaan en heb je wel gewoon een frittata met rösti 😉 .
Rösti frittata
Ingrediënten
- 750 gram rösti (bijvoorbeeld Aviko)
- 500 gram gemengde groenten (winterpeen, champignons, courgette, rode ui)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 20 gram verse kruiden (peterselie, basilicum, rozemarijn, tijm)
- 5 eieren
- zout en peper naar smaak
- 75 gram rucola
- 100 gram Parmezaanse kaas
Instructies
-
Snij de groenten in kleine stukjes. Roerbak dit samen met de knoflook in een pan. In een andere pan roerbak je de rösti in een beetje olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Voeg de inhoud van beide pannen samen en roer door elkaar. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal van ongeveer 2 liter.
-
Klop de eieren los en snij de kruiden fijn. Voeg de kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder toe aan de eieren. Giet het mengsel over de schaal met rösti.
-
Bak de frittata in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Serveer de frittata met rucola en Parmezaanse kaas.
Ik ga deze frittata binnenkort nog maar eens een keer maken. Hoewel hij zo al hartstikke lekker was, ben ik benieuwd naar de uitkomst als ik mij wel aan bovenstaande hoeveelheden hou. Mocht jij het nu al eerder maken, laat mij dan vooral weten of het gelukt is! (en wat je er van vond natuurlijk, vind ik leuk!)