april 1

Ik had zo ontzettend veel zin in april en nu is de maand gewoon alweer voorbij. Maar ik kan terugblikken op een onwijs gave maand met leuke evenementen, een weekendje weg en natuurlijk het 5-jarig bestaan van Laura’s Bakery!

Als ik hier in de buurt wat boodschappen ga halen of wanneer ik  iets anders nodig heb, ga ik meestal lopend. Ik vind het altijd wel lekker om een stukje te wandelen. Dit keer liep ik naar de Cronjé winkelstraat. Mijn moeder en zusje waren ook in de buurt, dus gingen we gezamenlijk nog even over de markt en besloten gezellig te lunchen bij Tante Sientje. Ik had een quiche met veel kaas, erg lekker!

april 2

Zaterdag 4 april ging ik met Lian en Mariette naar het Culy Festival in Sugar City. We spraken ’s ochtends al af bij Mariette thuis om gezellig bij te kletsen en vanaf daar gingen we ’s middags naar het festival. We hebben het hier prima vermaakt! Wel had ik het iets goedkoper en stiekem ook wat groter verwacht. Nu waren wij er ook op een behoorlijk druk moment. We stonden bijvoorbeeld 20 minuten in de rij voor een sapje, dat had wel iets sneller gemogen vonden wij.

april 3

Daarna was het gelijk Pasen. Ik heb echt heel weinig uitgevoerd deze paasdagen 🙂 . We hebben uiteraard lekker ontbeten met elkaar en daar stond zo’n gezellig konijn van chocolade bij. Op eerste paasdag hebben we gezellig gegourmet en verder hebben we dus eigenlijk lekker rustig aan gedaan. Vond ik helemaal niet erg.

Elk jaar wordt bij Adfactor, mijn mediabureau, een borrel gehouden voor alle aangesloten bloggers en de medewerkers. Superleuk om iedereen hier te zien en te spreken. De foodbloggers hadden zich verschanst op de bank met een bordje eten.  Hier zat ik met Elise van Chickslovefood, Willemijn en Martine van 2WMN, Merel en Jamie van De Groene Meisjes en Pauline van Uit Pauline’s Keuken.

april 4

Het weekend er op volgde ik samen met een oud collega een workshop suikervrij bakken in het centrum van Haarlem. Erg leuk om eens al die verschillende vervangers te kunnen proberen en te proeven. Naast suikervrij, waren alle baksels ook glutenvrij en lactosevrij. Ik heb veel inspiratie opgedaan en ga binnenkort dus eens aan de slag met een paar van deze recepten.

april 5

De volgende dag was het tijd voor de jaarlijkse CuliPerslunch. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar had veel goede verhalen gehoord. Ik was dus erg benieuwd! En wat een tof evenement was dit zeg. Het is eigenlijk een soort markt waar tientallen merken en bedrijven uit de foodwereld staan. Van uitgevers die hun nieuwste boeken laten zien, tot merken die hun producten ter plekke bereiden en laten proeven. Op zoet gebied was er ook genoeg interessants! De Magic chocolate bars uit België bijvoorbeeld, die gezoet worden met kokosbloesemsuiker. Ik heb ze geproefd en ze waren erg lekker!

april 6

De rest van die week was ik vooral achter de computer te vinden. Vrijdagochtend zou ik namelijk naar Zeewolde vertrekken voor het 24Kitchen&Cottages weekend en ik had nog veel te doen. Het weekend zelf was echt super! Ik heb mij uitstekend vermaakt met Lian en Mariette. We hebben leuke workshops gevolgd, heerlijk bijgekletst en gewoon genoten van een weekendje weg. Komende week vertel ik je meer over dit weekend.

april 7

Op maandagochtend kwam ik thuis van het weekend weg. In de trein had ik al ontzettend veel leuke en lieve berichtjes gelezen voor het 5-jarig bestaan van Laura’s Bakery, maar eenmaal thuis was er nog een verrassing! Mijn moeder had speciaal voor mijn blogverjaardag een taart gemaakt! Wat een beauty niet waar? Het is een citroen kwarktaart met meringue en rood fruit. Op haar blog legt ze uit hoe hij is gemaakt. Ik kreeg ook nog een ontzettend mooie bos bloemen van Lian en Mariette, bedankt lieverds!

winacties collage

En die hele week was het feest! Er kwam nog een toffe verjaardagstaart online en uiteraard hele vette winacties. Aan die winacties kun je overigens nog meedoen, ze lopen tot en met zondag 3 mei. Op 4 mei maak ik de winnaars bekend. Als je op de homepage een stukje naar beneden scrollt staan ze daar netjes onder elkaar ;).

Nice Fruitijsjes 1

Ik volgde ook nog een toffe workshop van Nice Fruitijsjes, daar kon je afgelopen week al alles over lezen. We hoorden meer over het bedrijf zelf, hoe het proces van ijsjes maken in zijn werk gaat, mochten het nieuwste ijsje proeven en tot slot gingen we ook zelf aan de slag met het maken van ijs!

De rest van de week stond ik in de keuken om wat recepten te testen, maar werkte ik vooral veel artikelen uit op de computer. En ik genoot ook van het weer, zodra ik vanuit de tuin iets kon doen, dat deed ik dat :).

april 8

En toen was het alweer Koningsdag. Ik had niet echt zin om de stad in te gaan, maar ’s ochtends ben ik wel even naar de vrijmarkt geweest en heb ik een rondje over de kermis gelopen. Daar kwam ik langs een kraam met churros en die kon ik niet weerstaan. Ik eet vrijwel nooit churros, één keer per jaar denk ik? En als ik ze eet, is dat altijd op een kermis. ’s Middags heb ik genoten van het zonnetje in de tuin.

april 9

Hoewel ik deze maand veel op pad was en achter de computer zat om van alles en nog wat te regelen en uit te werken, heb ik ook heus nog wel in de keuken gestaan om allerlei lekkers te maken. De verjaardagstaart voor mijn blog bijvoorbeeld, vrolijke meringues die nog online gaan komen, super gezonde koekjes (die komen ook nog online) en lemon curd. En dat is slechts een greep uit mijn bakavonturen van april.

april 10

De postbode stond ook weer regelmatig op de stoep en kwam leuke dingen bezorgen. Echt hoor, het voelt steeds weer alsof ik jarig ben. De KitchenAid 6.9L is natuurlijk wel de absolute topper van deze maand! Ik mag hem gaan uittesten om een uitgebreide review van te schrijven. Zijn kleine broertje van 4.8L (in ijsblauw, yes! 😀 ) komt hier binnenkort naast te staan. Zo kan ik ze goed vergelijken met elkaar! Maar naast die mixer kreeg ik ook andere toffe pakketten. Ik testte de nieuwste reep van Tony Chocolonely uit, een pakket van Aviko en allerlei smaken thee van Dilmah. Tenminste, ik ben begonnen met het proeven van de thee, ik heb nog lang niet alle smaken gehad.

Wauw, wat een mega lange BTS is het geworden zeg. En dan heb ik nog geprobeerd om het kort te houden. Voor mei heb ik (nog) niet zoveel gepland staan als voor afgelopen maand, maar je weet nooit hoe het gaat lopen. Komend weekend ga ik in ieder geval lekker bakken voor mijn bijna jarige papa, ik heb al wat leuke dingen met vriendinnen gepland staan en er staat ook nog een event op de planning. Over een maandje laat ik jullie weten hoe mei er uiteindelijk uit zag!

Tussendoor kun je natuurlijk al op de hoogte blijven door mij te volgen op Instagram! 🙂

marsefond

Ik heb al eens eerder verteld over marsepein en fondant, maar had jij ook al gehoord van marsefond? Hiermee kun je ook taarten en cupcakes decoreren. Als je goed naar de naam kijkt weet je het misschien al. Marsefond is een mengsel van marsepein en fondant.

De verhouding van marsefond is meestal 1:1, gelijke delen marsepein en fondant dus. Maar er zijn ook genoeg mensen die een net iets andere verhouding gebruiken. Door te proberen ontstaat vanzelf jouw favoriete combinatie.

Waarom marsefond?

Door marsepein en fondant te mengen combineer je de smaak en eigenschappen van beide producten. Of zoals ook veel mensen zeggen: ‘Zo heb je de voordelen van beide producten’. Het is bijvoorbeeld elastischer als je normaal gesproken met alleen marsepein werkt, maar net iets stugger en steviger dan alleen fondant. Persoonlijk vind ik de smaak ook lekkerder dan wanneer ik alleen fondant gebruik. Ikzelf werk bijvoorbeeld graag met fondant voor de structuur en kleur, maar de smaak van marsepein vind ik veel lekkerder. Marsefond is dan een hele mooie middenweg.

Heb jij al eens met marsefond gewerkt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Nice Fruitijsjes 1

Vorige week dinsdag ging ik met Pauline naar Amsterdam om bij Beter & Leuk een ijsjes workshop te volgen. Deze workshop werd gegeven door het merk Nice Fruitijsjes. Hun ijsjes zijn simpel en puur natuur. Alle ijsjes worden gemaakt van vers biologisch fruit, een beetje water en wat suiker. Waarom zou je ook meer toevoegen? Fruit smaakt van zichzelf al goed, daarom gaat er dus vooral fruit in deze ijsjes. Alle ijsjes van Nice bestaan voor 70-80% uit vers fruit.

Klinkt goed nietwaar? Ik kan je alvast vertellen dat er met de smaak niets mis is, ze zijn heerlijk! Bij binnenkomst werd ons eerst meer verteld over Nice zelf, ik vind het altijd ontzettend leuk om het verhaal achter een bedrijf te horen. Daarna kregen we meer informatie over het proces, we mochten het nieuwste ijsje proeven en tot slot gingen we zelf ook aan de slag. Nieuwsgierig naar deze te gekke workshop? Ik heb het voor jullie uitgewerkt, zo kunnen jullie ook nog een beetje meegenieten!

Nice Fruitijsjes 2

Nice Fruitijsjes

Nice Fruitijsjes is ontstaan in 2011. Oprichtster Nina Weerman besloot dat lekker en gezond prima samen moesten kunnen gaan als het op ijsjes aankomt. In haar keuken maakte ze al regelmatig de lekkerste fruitijsjes voor haar kinderen. Iedereen die ze liet proeven was direct enthousiast. Zo enthousiast, dat ze met vriendin Elisabeth besloot er voor te gaan. Hun banen werden opgezegd en ze werden fulltime ijsjes makers.

2012

In 2012 werden voor het eerst de ijsjes verkocht. Binnen een paar weken waren er al een aantal verkooppunten die graag de Nice fruitijsjes wilden verkopen. Het assortiment was groot, 25 verschillende smaken, maar het aanbod van de ijsjes lag helemaal aan de verkrijgbaarheid (en prijzen) van het fruit. Per smaak werden zo’n 40 ijsjes tegelijk gemaakt, wat al snel opliep naar 400. In het eerste jaar hebben ze 10.000 ijsjes verkocht.

Al die ijsjes werden met de hand verpakt in vetvrije papieren zakjes. Hier werden handmatig stickers opgeplakt voor de smaken en ingrediënten. Een flink karwei!

2013

In het tweede jaar werd het assortiment teruggebracht naar 4 smaken. Ook gingen ze op zoek naar een partner voor het maken van de ijsjes. Die vonden ze in Friesland. De verpakking werd vervangen door vooraf gedrukte zakjes met coating. Dat scheelt een hoop stickers plakken en zo bleven die zakjes ook niet meer plakken aan de ijsjes.

2014

Na ontelbaar veel ijsvormpjes handmatig gevuld te hebben was het tijd om dit groter aan te pakken. Er werd een ijsmachine aangeschaft. Deze vult de vormpjes en vriest ze ook nog eens ontzettend snel in.

Het assortiment werd uitgebreid met knijp ijsjes in de al bestaande smaken. Hiervoor was minder handwerk nodig waardoor ze de ijsjes tegen een nog betere prijs konden aanbieden. In dit jaar kwamen er door het hele land nóg meer verkooppunten en werden de ijsjes ook voor het eerst in de kantines van sportclubs aangeboden.

Nice Fruitijsjes 3
2015

Het verkoopseizoen is voor Nice ook dit jaar weer begonnen. Er wordt een vijfde smaak geïntroduceerd, een bosbessen ijsje. Ik heb hem al mogen proeven en kan je vertellen dat hij echt fantastisch lekker is! Bij dit ijsje wordt ook aangegeven waar het fruit in het ijsje vandaan komt, tof! En ook heel leuk, bij alle AH to go filialen kun je nu zo’n lekker Nice ijsje kopen.

De ijsmachine krijgt er dit jaar ook een broertje bij, een verpakkingsmachine! Zo hoeven de 200.000 ijsjes die ze dit jaar gaan maken niet meer met de hand ingepakt te worden.

Tips en trucs bij het maken van ijsjes

  • Voor dat je ijsjes invriest, moeten ze eigenlijk net iets te zoet zijn. Na invriezen zijn ze dan precies goed!
  • Hoe sneller je een ijsje invriest, hoe kleiner de kristallen worden. Dat geeft je ijsje een gladde structuur.
  • Gebruik vers rijp fruit voor de beste smaak.
  • Cocktail ijsjes maken? Gebruik dan niet meer dan 20% alcoholische drank, anders bevriezen je ijsjes niet meer.
  • Suiker is nodig voor een lekker ijsje. Het maakt de textuur zachter en brengt de smaak omhoog. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de houdbaarheid.
  • Je kunt ook suikervervangers als agavesiroop gebruiken, lees hieronder welk effect dat heeft.
Nice Fruitijsjes 4

IJsjes zonder suiker?

Wij mochten een blinde smaaktest doen met 3 soorten aardbeienijs. Deze beoordeelden wij op textuur en smaak. Na afloop kregen we te horen wat nu eigenlijk de verschillen waren en kwamen we er achter welke invloed suiker heeft op ijsjes.

Suiker maakt de ijsjes dus lekkerder. Niet alleen qua smaak, ook de textuur wordt er beter van. Zonder suiker heb je een hard en korrelig ijsje. De smaak is veel zuurder en eerlijk gezegd ook minder lekker.

Bij het gebruik van een suiker vervanger (bijvoorbeeld agavesiroop) wordt de textuur al iets zachter, maar blijft nog vrij hard en korrelig. Het ijsje wordt ook wel iets zoeter en daarmee ook weer een beetje lekkerder.

De lekkerste ijsjes maak je dus met suiker. Een heerlijke zachte en gladde structuur, een fijne zoete smaak en gewoon ontzettend lekker!

Nice Fruitijsjes 5

Recept: avocado-limoen ijsjes

Tijd om al onze geleerde kennis in de praktijk te gaan brengen. We gingen zelf ijsjes maken en konden kiezen uit 3 smaken; aardbei-rabarber, komkommer-limoen-tequila en avocado-limoen. Ik koos samen met Pauline voor de avocado-limoen ijsjes. Juist omdat ik het thuis nooit bedacht zou hebben om avocado in een ijsje te verwerken, leek het mij leuk om dit eens te proberen.

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.

Nice Fruitijsjes 6

Zelf thuis ijsjes maken!

Ik zit zelf na deze dag bomvol inspiratie om ijsjes te maken. Ga jij ook lekker experimenteren met de hulp van bovenstaande tips? Of koop jij gewoon liever een kant-en-klaar ijsje. Dat kan ook hoor, hier vind je een overzicht van alle verkooppunten van Nice fruitijsjes (en dat zijn er veel!).

Bedankt Nice Fruitijsjes voor deze toffe middag!

Nice Fruitijsjes 7

 

Avocado-limoen ijsjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Avocado-limoen ijsjes

Ik volgde een workshop ijsjes maken bij Nice Fruitijsjes en maakte hier zelf avocado-limoen ijsjes. Dit recept staat nu online met handige tips en trucs!
Porties: ijsjes

Ingrediënten

  • 2 kleine avocado's
  • sap van een kleine limoen (ongeveer 25ml)
  • 180 ml water
  • 75 gram suiker

Instructies

  • Los de suiker op in het water door rustig te roeren. Voeg de limoensap toe. Schil en snij de avocado’s en doe ze in een blender. Voeg de siroop toe en mix tot een glad mengsel. Proef even of het lekker is en net iets te zoet. Voeg eventueel nog wat limoensap toe.
  • Vul de ijsvorm met het mengsel en wacht tot ze bevroren zijn. In een Zoku zal dit ongeveer 7 minuten duren, in de vriezer een paar uur.

caprese bladerdeeg hapjes

Jullie weten het inmiddels wel. Ik ben dol op alles wat met caprese te maken heeft. Kleine spiesjes, salade, quiches. Zodra ik caprese op een menukaart zie staan is de keuze vrij snel gemaakt. Maar ook thuis mag ik graag de combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum in van alles en nog wat verwerken. Zoals in deze caprese bladerdeeg hapjes bijvoorbeeld! Echt super simpel om te maken, maar zó lekker om op tafel te zetten.

BAKTIP: Voor dit recept heb je een mini cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

caprese bladerdeeg hapjes

caprese bladerdeeg hapjes

CAPRESE BLADERDEEG HAPJES maken

Recept afdrukken

4.38 van 8 stemmen

Caprese bladerdeeg hapjes

Met deze caprese bladerdeeg hapjes maak je iedereen blij. Ze zijn snel en makkelijk te maken, je kunt ze ook goed van tevoren maken en later opwarmen.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • groene (basilicum) pesto
  • 6 cherry tomaatjes
  • 12 bolletjes mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • 1 ei, geklutst

Instructies

  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren. Bekleed de vakjes van een mini cupcake vorm met de kleine plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes op de bodem, zo voorkom je dat het te veel gaat rijzen.
  • Verdeel een beetje pesto over de bodem van de bladerdeeg bakjes, ongeveer een kleine theelepel per bakje. Doe ook in elk bakje een bolletje mozzarella en een half cherry tomaatje. Strooi wat kruiden over de hapjes.
  • Smeer de randjes van de bakjes in met een geklutst eitje.
  • Bak de caprese hapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).

caprese bladerdeeg hapjes

rosti mepal beslagkommen winactie 1

Ik ben zelf al heel lang bekend met het merk Rosti Mepal. Wij hebben jaren een stacaravan op de veluwe gehad, daarin hadden wij gewoon een aardewerken servies. Maar daarvoor hadden wij een tourcaravan met een plastic servies. Zo noemde ik het altijd. Toen ik bij Blokker ging werken naast mijn studie wist ik beter; wij hadden toen een melamine servies van Rosti Mepal. Naast serviezen hebben ze nog veel meer producten; keukenhulpjes, bewaardozen en beslagkommen bijvoorbeeld. Vooral die laatste vind ik interessant. Jullie nu ook, want je kunt namelijk een set van 3 Margrethe beslagkommen in kleur naar keuze winnen!

Wat ik fijn vind aan deze beslagkommen is de rubberen ring aan de onderkant. Ze glijden daardoor niet zomaar weg wanneer je aan het mixen bent en je met je andere hand een ingrediënt wil toevoegen. Ik ben vast niet de enige die wel eens handen tekort komt.

Een handige rubberen ring dus. Maar wat ook heel tof is, is het assortiment aan kleuren. In totaal zijn er 17 verschillende kleuren verkrijgbaar, een regenboog aan beslagkommen! En nu wordt het leuk. Ik mag namelijk een set van 3 beslagkommen weggeven en jij kunt zelf de kleur uitkiezen. Of drie verschillende kleuren, wat jij wilt! Kijk even op de site van Rosti Mepal voor alle beschikbare kleuren.

De set bestaat uit deze maten

  • 500 ml
  • 1,5 L
  • 3 L

En alsof die beslagkommen nog niet genoeg zijn, krijg je er ook nog een mooie garde bij!

Confetti verjaardagstaart 4a

Winnen?

Vertel mij in een reactie onder dit bericht welke kleur jij kiest, of worden het misschien wel 3 verschillende kleuren?

Extra winkansen!

Nog even voor de zekerheid: je doet dus alleen mee met de winactie als je een reactie achterlaat op dit bericht. Instagram, Facebook en Twitter geven je een extra winkans als je al een reactie hebt achtergelaten op dit bericht.

De winactie loopt tot en met zondag 3 mei 2015, de winnaar krijgt persoonlijk bericht.  De winactie is inmiddels afgelopen, lees hier wie de winnaar is.

Succes allemaal!

taart bekleden 1

Tegenwoordig decoreer ik niet meer zo heel vaak taarten, een paar jaar geleden deed ik dit regelmatig. Ik zocht naar gelegenheden om een taart voor te maken 😉 . Het belangrijkst vind ik de basis, als die glad en strak is ben je al heel ver. Voor die basis van een taart, is het belangrijk dat je de taart strak afsmeert, maar ook de lap fondant of marsepein groot genoeg uitrollen. Zonde als je toch net niet genoeg fondant hebt om de zijkant mooi te bekleden. En dat is ook helemaal niet nodig, het is heel eenvoudig om van tevoren de juiste maat te bepalen.

fondant of marsepein groot genoeg uitrollen

Hiervoor meet je de afgesmeerde taart op. De doorsnede uiteraard, maar ook twee keer de hoogte. Stel dat jouw taart 25cm in doorsnede is en 10 cm hoog. Dan moet jouw lap fondant of marsepein in ieder geval 45cm (25+10+10) in doorsnede zijn. Gebruik een meetlint om je lap fondant of marsepein op te meten.

Je hoeft het trouwens niet heel veel groter uit te rollen. Door het verplaatsen en bekleden, rekt je fondant of marsepein altijd wel iets uit wat je weer iets meer ruimte geeft. Voor de zekerheid kun je de lap natuurlijk altijd een paar centimeter groter rollen.

 

le creuset 4

Tijd voor de vierde winactie, vandaag mag ik Le Creuset bakvormen weggeven! Ik heb al eens eerder geschreven over de Pâtiliss bakvormen van Le Creuset. Deze vormen zijn voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag en hebben een levenslange garantie. Zelf ben ik in het bezit van de springvorm uit deze serie en ik ben er dol op. Zo dol, dat ik maar wat graag vormen uit deze lijn in de feestweek wilde weggeven. Zoals je ziet, is dat gelukt! Ik mag twee sets verloten met daarin een bakvorm en het boek Patisserie! Er zullen dus niet één, maar twee winnaars zijn!

Die pakketten zijn ook nog eens verschillend van elkaar. De één bevat een madeleine bakvorm waarmee je in één keer 12 madeleines kunt maken. Door de antiaanbaklaag zullen ze makkelijk loslaten. Het andere pakket heeft een taartvorm van 30cm met losse bodem. Zo’n vorm is ideaal voor het maken van allerlei (lage) taarten. Door de losse bodem til je hem eenvoudig uit de vorm zonder risico te lopen dat de rand stuk gaat.

review creuset patisserie 3

Winnen?

Vertel mij in een reactie onder dit bericht voor welke bakvorm jij kiest, de madeleine vorm of de taartvorm met losse bodem. En ik ben heel benieuwd wel soort recept je met die vorm gaat maken! Een bijzondere madeleine of een overheerlijke taart?

Extra winkansen!

Nog even voor de zekerheid: je doet dus alleen mee met de winactie als je een reactie achterlaat op dit bericht. Instagram, Facebook en Twitter geven je een extra winkans als je al een reactie hebt achtergelaten op dit bericht.

De winactie loopt tot en met zondag 3 mei 2015, de winnaar krijgt persoonlijk bericht.  De winactie is inmiddels afgelopen, lees hier wie de winnaars zijn.

Succes allemaal!

kitchenaid winactie

Ik maakte geen grapje begin deze week. Je kunt écht een KitchenAid winnen op Laura’s Bakery! Het wordt zelfs nog beter, je kunt een KitchenAid in kleur naar keuze winnen ter waarde van €629,-! Waaahh, is dat niet fantastisch? Ik ben vast niet de enige die in kookwinkels (maar ook op internet, ik geef het toe) verlekkerd naar deze prachtige mixers kijkt.

Een beetje kenner weet dat er verschillende staande mixers van KitchenAid bestaan. Degene die je kunt winnen is de KitchenAid Artisan 4.8L. Dat is de meest bekende mixer van dit merk en is in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. 29 Kleuren om precies te zijn. Je zult waarschijnlijk, net als ik, wel al een favoriete kleur hebben. Bij mij is dat bijvoorbeeld de ijsblauwe KitchenAid, prachtig!

Naast dat die kleur fantastisch is, gaat het natuurlijk vooral om de mixer. Daarom even wat snelle specificaties op een rijtje:

  • 300 Watt
  • 4,8L kom
  • Klopt 12 eiwitten tegelijk stijf
  • Klopt 1 liter slagroom in één keer op
  • Kan 2,7 kg cakebeslag aan
  • Maakt in één keer deeg voor 108 koekjes
  • Je kunt in één keer 2 kg brooddeeg maken

Klinkt goed hè! Benieuwd naar alle specificaties? Die staan allemaal vermeld op de site van KitchenAid zelf.

kitchenaid winactie

Winnen?

Vertel mij in een reactie onder dit bericht voor welke kleur KitchenAid jij kiest en welk recept van Laura’s Bakery je hier als eerst mee wilt gaan maken. Ik ben heel benieuwd naar de kleuren en recepten die jullie kiezen!

Extra winkansen!

Nog even voor de zekerheid: je doet dus alleen mee met de winactie als je een reactie achterlaat op dit bericht. Instagram, Facebook en Twitter geven je een extra winkans als je al een reactie hebt achtergelaten op dit bericht.

De winactie loopt tot en met zondag 3 mei 2015, de winnaar krijgt persoonlijk bericht.  De winactie is inmiddels afgelopen, lees hier wie de winnaar is.

Succes allemaal!

bakken met menno winactie

Vorige maand kon je op het blog een review van het boek Bakken met Menno vinden. Vandaag mag ik 3 exemplaren van dit boek weggeven! Via het blog zal ik twee exemplaren verloten, de derde kun je op Instagram winnen.

Menno kennen we van het tweede seizoen van Heel Holland Bakt, welke hij overigens won. Wie weet herinner je zijn Captain America hidden design cake nog wel. Of misschien was jij juist wel weg van zijn herfst boomstam cake. Naast de Heel Holland Bakt klassiekers staat het boek vol met andere lekkere recepten. Voornamelijk geïnspireerd op de Amerikaanse bakcultuur. De volledige review van Bakken met Menno kun je hier lezen.

Dol op die Amerikaanse keuken? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Maar ook als je hier geen groot fan van bent, staat dit boek vol met heerlijke zoete recepten die je graag zult willen maken.

bakken met menno

Winnen?

2 exemplaren via Laura’s Bakery

Op het blog zal ik in totaal 2 exemplaren verloten onder iedereen die meedoet. Laat mij in een reactie weten waarom jij nou juist dit boek graag wilt winnen.

Extra winkansen!

Nog even voor de zekerheid: je doet dus alleen mee met de winactie als je een reactie achterlaat op dit bericht. Facebook en Twitter geven je een extra winkans als je al een reactie hebt achtergelaten op dit bericht.

1 exemplaar via Instagram

Het derde exemplaar zal ik via Instagram verloten. Daar kun je op deze manier aan meedoen:

De winactie loopt tot en met zondag 3 mei 2015, de winnaar krijgt persoonlijk bericht.  De winactie is inmiddels afgelopen, lees hier wie de winnaars zijn.

Succes allemaal!

mosser glass winactie

De allereerste winactie van deze feestweek is in samenwerking met Sweet Table Shop. Ik mag een Mosser Glass plateau van 25cm ter waarde van 70 euro aan één van jullie weggeven! En dat is niet alles, je mag namelijk zelf een kleur uitkiezen! In totaal zijn er 7 verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen: blauw, rood, zwart, mintgroen (jade), roze, geel en wit.

Alsof het Mosser Glass plateau nog niet leuk genoeg is, win je daarnaast ook nog eens papieren bekers, rietjes en baking cups. Een complete set dus! Stem de kleuren op elkaar af, of kies juist allerlei verschillende kleuren. Jouw basis voor een dessert table is er in ieder geval al met het winnen van dit gave pakket!

Deze set kun je winnen

  • 1x 25 cm Mosser Glass plateau
  • 1x papieren bekers
  • 1x papieren rietjes
  • 1x baking cups

mosser glass winactie

Winnen?

Zie jij in gedachten al de meest prachtige en lekkere taarten op jouw eigen Mosser Glass plateau staan? Vertel dan in een reactie welke kleur jij graag zou willen winnen en welke taart je hier als eerst voor gaat maken.

Extra winkansen!

Nog even voor de zekerheid: je doet dus alleen mee met de winactie als je een reactie achterlaat op dit bericht. Instagram, Facebook en Twitter geven je een extra winkans als je al een reactie hebt achtergelaten op dit bericht.

De winactie loopt tot en met zondag 3 mei 2015, de winnaar krijgt persoonlijk bericht.  De winactie is inmiddels afgelopen.

Succes allemaal!

Confetti verjaardagstaart 1a

Vandaag bestaat Laura’s Bakery dan echt 5 jaar! Gisteren kondigde ik al een feestweek met gave winacties aan en blikte ik terug op 5 jaar bloggen. Omdat bij feest ook taart hoort, besloot ik speciaal voor het 5-jarig jubileum van mijn blog een gave verjaardagstaart te maken. Talloze ideeën had ik al bedacht, maar er eentje uitkiezen bleek lastiger dan ik dacht. Tot ik het boek Taarten in Stijl zag dan, ik wist gelijk dat ik iets met deze technieken wilde doen. Uiteindelijk werd het een combinatie van eigen ideeën en de technieken in het boek. Ik ben gegaan voor een confetti verjaardagstaart. Deze taart heeft niet alleen sprinkles bovenop, maar ook in de cake zelf!

Confetti verjaardagstaart 2a
Confetti verjaardagstaart 3a
Confetti verjaardagstaart 4a
Confetti verjaardagstaart 5a

Tadaaa, ziet deze confetti verjaardagstaart er niet feestelijk uit? Ik vind hem super feestelijk! Perfect om het 5-jarig jubileum van Laura’s Bakery mee te vieren.

Het recept dat ik gebruikte voor de cake komt uit het boek Taarten in Stijl en is wat compacter dan mijn basisrecept voor cake. Het resultaat was wel heerlijk smeuïg en werd hier door ieder testpersoon goedgekeurd!

Confetti verjaardagstaart 6a
Confetti verjaardagstaart

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Confetti verjaardagstaart

Met deze vrolijke confetti verjaardagstaart maak je overal een feest van. De sprinkles aan zowel de buiten- en binnenkant van de taart zorgen daar voor!
Porties: personen (15 cm taartvorm)

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml melk
  • 40 gram confetti sprinkles

Decoratie

  • 1 recept vanille botercrème
  • gele kleurstof (of een andere kleur die jij mooi vindt)
  • sprinkles
  • topper naar keuze, ik gebruikte een gedecoreerd koekje

Extra nodig

  • ronde bakvorm van 15 centimer (3 stuks is nog makkelijker)
  • paletmes
  • deegschraper
  • spuitzak met kleine stervormige spuitmond

Instructies

  • Mix boter en 175 gram van de suiker romig. Voeg de eidooiers één voor één toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg nu de snuf zout en het vanille extract toe en meng er doorheen. Mix de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten en de rest van de suiker bijna stijf. Spatel dit voorzichtig door het cakebeslag heen. Voeg de sprinkles toe aan het beslag en spatel deze er doorheen.
  • Ik heb maar één bakvorm van 15 centimeter, dus verdeelde ik het beslag over de vorm en twee kommen. Weeg het desnoods af op een keukenweegschaal zodat je weet dat elke cakelaag straks even groot is.
  • Bak elke cakelaag in 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Terwijl de cakelagen staan te bakken, kun je de botercrème vast maken volgens recept. Kleur de crème in een kleur naar keuze.
  • Wanneer de cakelagen volledig zijn afgekoeld, kunnen ze gestapeld en gevuld worden. Leg de eerste plak cake met de onderkant naar beneden op een taartplateau. Verdeel 3-4 flinke eetlepels van de crème over de cakelaag. Plaatst een tweede cakelaag op de crème en verdeel hier weer een nieuwe laag crème over. De laatste cakelaag plaats je bovenop met de onderkant naar boven. Dan is die gelijk mooi recht.
  • Smeer de taart glad af met een dun laagje crème. Het is niet erg als je op dit punt de cake nog door de crème heen ziet. Het gaat er om dat je een basislaag hebt zonder losse kruimels.
  • Na die eerste laag breng je een dikkere laag crème aan, probeer overal een gelijke hoeveelheid aan te brengen. Als hij rondom helemaal is ingepakt ga je de taart strak maken. Dit kan met een spatel of met de rechte kant van een deegschraper. Zet deze recht tegen de taart aan en strijk de taart rondom helemaal glad. Vergeet niet de bovenkant mee te nemen. Zet niet te veel druk op de schraper, je wilt de laag crème niet verwijderen.
  • Het klinkt een beetje gek, de taart glad maken om er vervolgens strepen in te trekken. Maar met een gladde basis krijg je nu eenmaal het mooiste effect. De verticale strepen zijn makkelijk te maken. Zet een paletmes tegen de onderkant van de taart en trek deze in een rechte lijn naar boven. Verplaats de spatel een stukje naar rechts en herhaal dit. Werk de taart rondom helemaal af.
  • Vul een spuitzak met de overgebleven crème. Spuit rondom langs de rand van de taart kleine toefjes. Strooi wat sprinkles over deze toefjes en plaats de topper in het midden van de taart.

Laura's Bakery 5 jaar

JAAAAAA! Laura’s Bakery is jarig 😀 Nouja, morgen eigenlijk pas om heel eerlijk te zijn. Vandaag dus even een snelle terugblik op 5 fantastische jaren vol zoetigheid. Dan deel ik morgen een gave verjaardagstaart met jullie. En de rest van de week is het natuurlijk ook feest. Onder het motto ‘wie jarig is trakteert’ heb ik onwijs gave winacties geregeld voor jullie! Van woensdag tot en met zondag komt er elke dag een winactie online. Met vette prijzen. Bakboeken, bakbenodigdheden, materialen voor de presentatie en als kers op de taart: een KitchenAid! Ja echt waar! Je kunt deze week zo’n fantastische mixer winnen op Laura’s Bakery! Als dat geen feest is?!

Voordat het zover is wil ik graag even van dit ‘Oscar momentje’ gebruiken maken. Gewoon, even wat dingen vertellen over de afgelopen 5 jaar en mensen bedanken. Mag vast wel van jullie 😉

Laura's Bakery 5 jaar

Laura’s Bakery 5 jaar!

5 Jaar lang blog ik nu al op Laura’s Bakery. Een blog dat ik begon om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn bak avonturen in de keuken. Dat leek mij wel een makkelijke manier. Ik schreef er soms een klein stukje bij voor het geval er iemand ‘per ongeluk’ op mijn kleine blogje zou belanden en wilde weten welke vulling er in die taart zat. Nooit gedacht dat er daadwerkelijk mensen zouden komen kijken op mijn blog die ik helemaal niet kende. Dat ze vervolgens om recepten en how to’s gingen vragen vond ik in het begin dan ook wel een beetje gek.

Ondanks ik mijn blog dus helemaal niet met het idee was begonnen om recepten en how to’s te kunnen delen, ging ik dit zo af en toe toch doen. Wat bleek? Ik had hier onwijs veel plezier in. Zo veel plezier dat langzamerhand alles met een how to of recept online kwam. Het soort berichten werd uitgebreid met reviews, informatieve artikelen en nog veel meer leuks. Ik baalde als ik het druk had op school en ik niet zoveel tijd had om te bloggen.

Regelmaat

Na mijn studie ging het hard. Ik had meer tijd nu ik geen scriptie of andere verslagen hoefde te schrijven en dus ging ik regelmatiger posten. De bezoekersaantallen schoten omhoog en die blijven nog steeds mega hard groeien. Wat ben ik onwijs trots als ik tegen iemand zeg dat er maandelijks 190.000 unieke bezoekers op Laura’s Bakery naar recepten en andere artikelen komen zoeken. Wat veel! Ik geloof het eigenlijk zelf soms ook nog niet.

Laura's Bakery 5 jaar

Boeken voor Action

Omdat het blog zo hard begon te groeien kreeg ik ook steeds meer toffe kansen en mogelijkheden. Ik kreeg zo af en toe een product toegestuurd om een artikel over te schrijven en op een gegeven moment werd ik zelfs gevraagd om twee leuke bakboeken te maken voor Action! Misschien staan ze wel bij jou op de plank? Misschien ook niet, want ze waren een gigantisch succes en snel uitverkocht.

Een nieuw design!

Op een gegeven moment was ik mijn blog op het Blogger platform een beetje zat, ik miste bepaalde mogelijkheden. Ik maakte toen dus de overstap naar WordPress en veranderde de hele lay out. Die is zoals jullie hem nu kennen en dat is al ruim 1,5 jaar zo. Hoewel ik er nog steeds onwijs blij mee ben, zijn er toch wat verbeteringen nodig hier en daar. Daarmee ontkom ik niet aan een nieuwe website. Allerlei ingewikkelds met coderingen enzo. Ik kan jullie verklappen dat er momenteel gewerkt wordt aan een compleet nieuw design voor Laura’s Bakery. Ik vind het zo spannend! Maar heb geduld, het duurt nog wel een paar weekjes voor het zo ver is, daar hou ik jullie uiteraard van op de hoogte!

Laura's Bakery 5 jaar

Bloggen wordt een baan

Maar goed, dat is nog toekomstmuziek die nieuwe site. Ik was nog even bezig met mijn 5 jaar bloggen. Want naast de bakboekjes en nieuw design heeft het mij natuurlijk veel meer gebracht. Ik kreeg inmiddels al weer ruim een jaar geleden een mediabureau. Dat bureau verzorgt mijn advertenties op het blog en door die advertenties kan ik tegenwoordig fulltime bloggen. Hoe vet is dat! Ik mag gewoon elke dag bezig zijn met mijn passie en ook nog eens zeggen dat het mijn werk is! Als ik een weekend vrij heb gehad, heb ik op zondagavond alweer zin om de volgende dag aan de slag te gaan. Zó leuk vind ik het dus. Ik hoop dan ook dat ik dit nog vele jaren mag blijven doen!

Handige Baktips

Omdat ik het bloggen zo leuk vind, ben ik zelfs een tweede blog gestart. Sinds november 2014 deel ik op Handige Baktips allerlei handige tips en trucs op het gebied van bakken en decoreren. Zo langzamerhand begint dit al een mooie database te worden van allerlei handige artikelen.

Laura's Bakery 5 jaar

Bedankt

En dan is het tijd voor mijn bedankmomentje. Want zonder jullie had ik het natuurlijk nooit zo ver geschopt. Als jullie niet om recepten waren gaan vragen, was het misschien wel gebleven bij het delen van een foto zo nu en dan. Dank dus! Voor het enthousiasme waarmee jullie mijn blog bezoeken, de toffe reacties nadat jullie iets gebakken hebben, maar ook de vragen wanneer iets niet lukt.

Ook dank voor mijn ouders, die mij altijd gesteund hebben met mijn blog en in mij geloofden. Zelfs toen ik besloot hier mijn werk van te willen maken. Ik snap goed dat het voor jullie een onbekende wereld is met veel onzekerheden. En mijn zusje Monica, bedankt dat je al die blogverhalen van mij zonder (al te veel) gemopper aanhoort 😉 en mijn beste testpersoon bent voor mijn suikervrije bak avonturen.

Lieve vrienden en familie, ook jullie bedankt. Bedankt dat jullie niet mopperden wanneer ik weer eens geen tijd had omdat ik zo druk bezig was met het blog en geen tijd had voor een gezellig avondje uit of die ene leuke verjaardag.

En tot slot ook al mijn proefpersonen. Dat zijn er in de loop der jaren veel geweest! Bedankt voor het helpen opeten en het testen van al die fijne baksels. En natuurlijk ook voor jullie ongezouten mening over deze baksels, daar heb ik altijd veel aan!

Laura's Bakery 5 jaar

Op nog vele jaren

Ik was van plan een kort artikel te schrijven voor vandaag, maar zoals je inmiddels hebt gemerkt is dat niet gelukt. Als ik in mijn verhaal zit dan gaat het maar door. Maar nu sluit ik mijn stuk voor vandaag dan echt af!

Ik hoop jullie nog vele jaren te mogen verwelkomen op mijn (voornamelijk) zoete stukje op het wereldwijde web!