
JAAAAAA! Laura’s Bakery is jarig 😀 Nouja, morgen eigenlijk pas om heel eerlijk te zijn. Vandaag dus even een snelle terugblik op 5 fantastische jaren vol zoetigheid. Dan deel ik morgen een gave verjaardagstaart met jullie. En de rest van de week is het natuurlijk ook feest. Onder het motto ‘wie jarig is trakteert’ heb ik onwijs gave winacties geregeld voor jullie! Van woensdag tot en met zondag komt er elke dag een winactie online. Met vette prijzen. Bakboeken, bakbenodigdheden, materialen voor de presentatie en als kers op de taart: een KitchenAid! Ja echt waar! Je kunt deze week zo’n fantastische mixer winnen op Laura’s Bakery! Als dat geen feest is?!
Voordat het zover is wil ik graag even van dit ‘Oscar momentje’ gebruiken maken. Gewoon, even wat dingen vertellen over de afgelopen 5 jaar en mensen bedanken. Mag vast wel van jullie 😉

Laura’s Bakery 5 jaar!
5 Jaar lang blog ik nu al op Laura’s Bakery. Een blog dat ik begon om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn bak avonturen in de keuken. Dat leek mij wel een makkelijke manier. Ik schreef er soms een klein stukje bij voor het geval er iemand ‘per ongeluk’ op mijn kleine blogje zou belanden en wilde weten welke vulling er in die taart zat. Nooit gedacht dat er daadwerkelijk mensen zouden komen kijken op mijn blog die ik helemaal niet kende. Dat ze vervolgens om recepten en how to’s gingen vragen vond ik in het begin dan ook wel een beetje gek.
Ondanks ik mijn blog dus helemaal niet met het idee was begonnen om recepten en how to’s te kunnen delen, ging ik dit zo af en toe toch doen. Wat bleek? Ik had hier onwijs veel plezier in. Zo veel plezier dat langzamerhand alles met een how to of recept online kwam. Het soort berichten werd uitgebreid met reviews, informatieve artikelen en nog veel meer leuks. Ik baalde als ik het druk had op school en ik niet zoveel tijd had om te bloggen.
Regelmaat
Na mijn studie ging het hard. Ik had meer tijd nu ik geen scriptie of andere verslagen hoefde te schrijven en dus ging ik regelmatiger posten. De bezoekersaantallen schoten omhoog en die blijven nog steeds mega hard groeien. Wat ben ik onwijs trots als ik tegen iemand zeg dat er maandelijks 190.000 unieke bezoekers op Laura’s Bakery naar recepten en andere artikelen komen zoeken. Wat veel! Ik geloof het eigenlijk zelf soms ook nog niet.

Boeken voor Action
Omdat het blog zo hard begon te groeien kreeg ik ook steeds meer toffe kansen en mogelijkheden. Ik kreeg zo af en toe een product toegestuurd om een artikel over te schrijven en op een gegeven moment werd ik zelfs gevraagd om twee leuke bakboeken te maken voor Action! Misschien staan ze wel bij jou op de plank? Misschien ook niet, want ze waren een gigantisch succes en snel uitverkocht.
Een nieuw design!
Op een gegeven moment was ik mijn blog op het Blogger platform een beetje zat, ik miste bepaalde mogelijkheden. Ik maakte toen dus de overstap naar WordPress en veranderde de hele lay out. Die is zoals jullie hem nu kennen en dat is al ruim 1,5 jaar zo. Hoewel ik er nog steeds onwijs blij mee ben, zijn er toch wat verbeteringen nodig hier en daar. Daarmee ontkom ik niet aan een nieuwe website. Allerlei ingewikkelds met coderingen enzo. Ik kan jullie verklappen dat er momenteel gewerkt wordt aan een compleet nieuw design voor Laura’s Bakery. Ik vind het zo spannend! Maar heb geduld, het duurt nog wel een paar weekjes voor het zo ver is, daar hou ik jullie uiteraard van op de hoogte!

Bloggen wordt een baan
Maar goed, dat is nog toekomstmuziek die nieuwe site. Ik was nog even bezig met mijn 5 jaar bloggen. Want naast de bakboekjes en nieuw design heeft het mij natuurlijk veel meer gebracht. Ik kreeg inmiddels al weer ruim een jaar geleden een mediabureau. Dat bureau verzorgt mijn advertenties op het blog en door die advertenties kan ik tegenwoordig fulltime bloggen. Hoe vet is dat! Ik mag gewoon elke dag bezig zijn met mijn passie en ook nog eens zeggen dat het mijn werk is! Als ik een weekend vrij heb gehad, heb ik op zondagavond alweer zin om de volgende dag aan de slag te gaan. Zó leuk vind ik het dus. Ik hoop dan ook dat ik dit nog vele jaren mag blijven doen!
Handige Baktips
Omdat ik het bloggen zo leuk vind, ben ik zelfs een tweede blog gestart. Sinds november 2014 deel ik op Handige Baktips allerlei handige tips en trucs op het gebied van bakken en decoreren. Zo langzamerhand begint dit al een mooie database te worden van allerlei handige artikelen.

Bedankt
En dan is het tijd voor mijn bedankmomentje. Want zonder jullie had ik het natuurlijk nooit zo ver geschopt. Als jullie niet om recepten waren gaan vragen, was het misschien wel gebleven bij het delen van een foto zo nu en dan. Dank dus! Voor het enthousiasme waarmee jullie mijn blog bezoeken, de toffe reacties nadat jullie iets gebakken hebben, maar ook de vragen wanneer iets niet lukt.
Ook dank voor mijn ouders, die mij altijd gesteund hebben met mijn blog en in mij geloofden. Zelfs toen ik besloot hier mijn werk van te willen maken. Ik snap goed dat het voor jullie een onbekende wereld is met veel onzekerheden. En mijn zusje Monica, bedankt dat je al die blogverhalen van mij zonder (al te veel) gemopper aanhoort 😉 en mijn beste testpersoon bent voor mijn suikervrije bak avonturen.
Lieve vrienden en familie, ook jullie bedankt. Bedankt dat jullie niet mopperden wanneer ik weer eens geen tijd had omdat ik zo druk bezig was met het blog en geen tijd had voor een gezellig avondje uit of die ene leuke verjaardag.
En tot slot ook al mijn proefpersonen. Dat zijn er in de loop der jaren veel geweest! Bedankt voor het helpen opeten en het testen van al die fijne baksels. En natuurlijk ook voor jullie ongezouten mening over deze baksels, daar heb ik altijd veel aan!

Op nog vele jaren
Ik was van plan een kort artikel te schrijven voor vandaag, maar zoals je inmiddels hebt gemerkt is dat niet gelukt. Als ik in mijn verhaal zit dan gaat het maar door. Maar nu sluit ik mijn stuk voor vandaag dan echt af!
Ik hoop jullie nog vele jaren te mogen verwelkomen op mijn (voornamelijk) zoete stukje op het wereldwijde web!