Fondant of marsepein groot genoeg uitrollen voor op een taart

Gepost: 26 april 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

taart bekleden 1

Tegenwoordig decoreer ik niet meer zo heel vaak taarten, een paar jaar geleden deed ik dit regelmatig. Ik zocht naar gelegenheden om een taart voor te maken 😉 . Het belangrijkst vind ik de basis, als die glad en strak is ben je al heel ver. Voor die basis van een taart, is het belangrijk dat je de taart strak afsmeert, maar ook de lap fondant of marsepein groot genoeg uitrollen. Zonde als je toch net niet genoeg fondant hebt om de zijkant mooi te bekleden. En dat is ook helemaal niet nodig, het is heel eenvoudig om van tevoren de juiste maat te bepalen.

fondant of marsepein groot genoeg uitrollen

Hiervoor meet je de afgesmeerde taart op. De doorsnede uiteraard, maar ook twee keer de hoogte. Stel dat jouw taart 25cm in doorsnede is en 10 cm hoog. Dan moet jouw lap fondant of marsepein in ieder geval 45cm (25+10+10) in doorsnede zijn. Gebruik een meetlint om je lap fondant of marsepein op te meten.

Je hoeft het trouwens niet heel veel groter uit te rollen. Door het verplaatsen en bekleden, rekt je fondant of marsepein altijd wel iets uit wat je weer iets meer ruimte geeft. Voor de zekerheid kun je de lap natuurlijk altijd een paar centimeter groter rollen.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Nelly Rauws schreef:

  Mijn probleem is altijd hoeveel fondant of marsepein ik nodig heb voor mn stapeltaart
  Het is meestal net te weinig en te dun
  Heb je niet een schema zoveel gram fondant of marsepein om … cm doorsnee taart te bekleden?

 2. Marja schreef:

  Dit is een hele handige tip. Ik ben altijd met de maat aan het hannessen. Dan heb ik te weinig uitgerold en de volgende keer weer veel te veel. Ik vind het best nog een klus om de goede hoeveelheid te hebben. Van mijn kant is het meestal giswerk. Soms staat het erbij in een recept, maar ik gebruik weinig recepten. Dit helpt wel voor de maat en is handig,maar dan weet ik de hoeveelheid weer niet. Het is echt tobben soms.
  In elk geval bedankt voor deze tip!
  Groetjes, Marja. :-D.

 3. Gerrit Boer schreef:

  Ik ben beginnende bakker/koker op specialistische wijze en via 24kitchen haal ik de recepten of koop ik het boek van Rudolphe bakery. Ik heb een uitkering en zou in feite niet veel kunnen uitrichten als ik geen gebruik kon maken van een krediet’
  darmee financieer ik en investeer ik nu in keuken apparatuur ik ben een beetje aan het kijken naar prijzen van fondante en marsepijn toch vind ik het moeilijk want ik zou wel een een paar proefmonstertjes willen hebben om te ervaren van wat is wat en hoe ga je er mee om
  hebt u een idee? wat die lijst betreft ben ik erg nieuwsgierig.

  m.v.g. Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *