Chorizo-spinazie muffins

Gepost: 31 augustus 2018 Laatst bewerkt: 10 april 2024

CHORIZO-SPINAZIE MUFFINS

Hartige muffins vind ik ideaal als snelle lunch of tussendoortje, ook omdat je ze zo makkelijk mee kunt nemen. En omdat ze zo ontzettend lekker zijn natuurlijk. Ze zijn ook ideaal voor een picknick, handig ook omdat je ze goed van tevoren kunt maken. Ik maakte chorizo-spinazie muffins, de chorizo geeft wat pit aan de muffins en gaat goed samen met spinazie. Zelf maakte ik dit keer grote muffins, maar je kunt ook prima mini muffins maken met dit recept.

CHORIZO-SPINAZIE MUFFINS maken

CHORIZO-SPINAZIE MUFFINS bakken

CHORIZO-SPINAZIE MUFFINS maken 2
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Chorizo-spinazie muffins

Ideaal als snelle lunch of als lekker tussendoortje: chorizo-spinazie muffins. Deze hartige snack kan je toch niet weerstaan?
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei (M)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk (met halfvol kan het ook)
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 0,5-1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 100 gram chorizo
  • 50 gram verse spinazie
  • 50 gram geraspte kaas (+ extra voor decoratie)

Instructies

  • In een kom voeg je het ei, de zonnebloemolie en melk bij elkaar. Klop met een garde door elkaar. In een andere kom doe je de bloem, bakpoeder, zout, peper en paprikapoeder. Roer ook dit door elkaar.
  • Snijd de chorizo in kleine stukje en bak deze in een pannetje uit. Laat daarna goed uitlekken en dep eventueel wat droger. Snijd of scheur de spinazie in stukjes. Voeg de chorizo, spinazie en geraspte kaas toe aan de kom met bloem. Spatel gelijkmatig door het mengsel.
  • Giet de inhoud van de kom met melk bij de kom met de droge ingrediënten. Spatel door elkaar tot er een beslag ontstaat, het is prima als hier nog klontjes in zitten.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Die mogen best vol, ik vul ze zelf tot net iets onder de rand. Strooi als laatst nog wat extra geraspte kaas over de muffins heen.
  • Bak de muffins in 30-35 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Buiten de koelkast en goed verpakt zo’n 4-5 dagen te bewaren. In de vriezer tot wel 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Jolanda schreef:

    Als ik ze met volkorenmeel zou willen maken blijft de hoeveelheid dan hetzelfde als met de gewone bloem?

    1. Laura Kieft schreef:

      ik zou dezelfde hoeveelheid aanhouden ja.

  2. Sylvia schreef:

    Kun je ook olijfolie gebruiken ipv zonnebloem olie?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, heeft uiteraard wel invloed op de smaak.

  3. Marieke schreef:

    Is de baktijd hetzelfde als je er mini muffins van maakt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, die bak je korter, begin eens met de helft van de tijd.

  4. Alizé schreef:

    Hallo,

    Leg he die bakpapiertje in de muffinvorm of hoe bekom je dit resultaat zoals op de foto. Wij zijn een horecazaak die take away voorzien. Dank voor je hulp.
    Liefs
    X

    1. Laura's Bakery schreef:

      Yes, zo behouden ze een mooie vorm.

  5. Agi schreef:

    Super lekker! Bedankt 🙂

  6. mieke schreef:

    ik heb geen bakpoeder in huis maar wel baking soda, kan dat ook ?

    1. Laura Kieft schreef:

      In dit geval heb je echt bakpoeder nodig.

  7. Mirjam de Vries schreef:

    mag je bloem vervangen door havermoutmeel in de hartige muffins?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest, ik ben erg benieuwd hoe dat uitpakt! 🙂

  8. Loes schreef:

    Zou het ook mogelijk zijn om de chorizo te vervangen door feta? Of zou het beslag dan te nat worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, ik denk dat dat zeker wel kan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept