Op de boerderij: Koeien cupcakes

Gepost: 21 maart 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
3

Met de koeien als vijfde cupcake dier begint het al behoorlijk vol te worden op de boerderij. Deze koeien cupcakes zullen bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren. Na de how to kun je gelijk aan de slag. Klaar om je gasten vrolijk te maken met zo’n mooie lekkernij?

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Koeien cupcakes

Met deze duidelijk how to maak je binnen een handomdraai een hele serie van deze leuke koeien cupcakes.
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

 • 3 cupcakes
 • Fondant (wit, zwart, roze, blauw, geel, groen)
 • Ronde uitstekers

Instructies

 • Bekleed de cupcakes. Hier komt een extra handeling bij kijken omdat een koe vlekken hoort te hebben. Rol eerst een lap witte fondant uit, laat deze nog iets dikker dan je uiteindelijk wilt. Maak  dan zwarte fondant vlekken die je op de witte fondant legt. Rol nogmaals over de lap. De vlekken rol je er nu in zodat het één geheel wordt. Steek met een ronde uitsteker de basis voor je cupcakes uit de gevlekte lap fondant. Uit roze fondant steek je een kleinere cirkel en uit die cirkel steek je een ovalen vorm. Dit is de snuit van de koe. Met een kleinere ronde uitsteker maak je een mond door voorzichtig op het fondant te duwen.
 • Met een ball tool maak je nu de neusgaten van deze gezellige koe. Je kunt ook al inkepingen maken voor de oren en ogen.
 • Maak de oren voor de koe met 2 ovalen uitstekers. De ovalen vorm kun je ook maken zoals je met de mond hebt gedaan. Plaats de oren in de inkepingen en maak de ogen volgens de how to.
 • Je koeien zijn nu in principe klaar maar we kunnen ze natuurlijk nog veel vrolijker maken! Met bloemetjes bijvoorbeeld. Plaats deze naast hun oren of in hun mond, het is ook leuk om hier nog groene steeltjes aan te bevestigen. Met een klein pareltje maak je het hart van de bloem.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Maria schreef:

  Weer van die geweldige cupcakes. Ik ben van plan de hele boederij familie voor de verjaardag van mijn zoon te maken. Vraag me wel af of het ook met marsepein te maken is. En hoe je alles bevestigt. Wat smeer je op de cupcake en hoe maak je de oortjes vast? En hoe lang kun je ze bewaren?

  Alvast bedankt!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Maria, wat leuk dat je de hele serie met dieren wilt gaan maken! Je kunt ze ook prima met marsepein maken hoor. Ik plak zelf alles vast met eetbare lijm. Op de cupcake zelf plak ik de basis vast met witte chocoladepasta. Je kunt de cupcakes prima een paar dagen bewaren. Het fondant sluit de cupcake als het ware af waardoor deze langer houdbaar is.

 2. Rebecca schreef:

  Super schattig, zoals alle andere tot nu toe ook 😉 Komt er nog een foto waar ze alle samen op staan? dat zou ik wel leuk vinden 😉

 3. ze zijn weer geweldig . De schapen en de eendjes heb ik al gemaakt

 4. Anonymous schreef:

  Wow, wederom zo lief!!!! De oogjes maken het geheel compleet! Ze kijken je zo vragend aan, om op te eten? Nee zonde! Ja Rebecca dat is een erg leuk idee.
  Komen er nog meer “afleveringen”?
  Xus,
  MrsP.

 5. Erna schreef:

  Hoi Laura,

  Zou je de cakjes met fondant ook in kunnen vriezen?

  1. Erna schreef:

   Ik heb het al gevonden op je site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *