Als je voldoende kleuren Royal icing maakt, kun je hier helemaal mee los gaan. En welk koekje leent zich nu perfect voor allerlei kleuren? Juist, een versierd paasei! In totaal gebruikte ik 7 verschillende kleuren en gaf elk ei een andere kleur als basis. Met de overige kleuren versier je de eieren naar wens. Mijn paaseieren zijn dus slechts een voorbeeld, gebruikt je fantasie en maak de eieren zoals jij wilt!
Paasei koekjes
Ingrediënten
- Paasei koekjes (suikerkoekjes of chocolade suikerkoekjes)
- Royal Icing (recept)
- 7 x spuitmondje #2 (Wilton)
- 7 spuitzakken + adapters
Deze kleuren icing heb je nodig
- wit
- roze = Wilton Pink
- geel = Wilton Golden Yellow
- oranje = Rainbow Dust Orange
- blauw = Wilton Royal Blue
- paars = Wilton Violet
- groen = Wilton Leaf Green
Instructies
-
Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
-
De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
-
Voor de basis heb je slechts één kleur nodig. Begin met de buitenste rand en werk zo naar binnen toe tot het hele koekje bedekt is met icing. Laat de basis drogen voordat je verder gaat met de decoratie.
-
Gebruik de andere kleuren om de paaseieren te decoreren. Zoals je ziet is elk ei anders geworden, al is het wel allemaal in dezelfde stijl.
-
Ik begin zelf meestal met één of twee lijnen op een willekeurige plek op het koekje, zoals je ziet bij het gele ei op bovenstaande foto. Vanuit die eerste lijn(en) werk je verder. Je ziet vanzelf of er nog ruimte is voor een stippellijn of misschien zelf een kartelrand. Soms probeerde ik er een soort patroon in terug te laten komen, maar soms ook juist helemaal niet. Dat is het leuke aan deze koekjes, het maakt totaal niet uit hoe je ze maakt.
-
Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Heb jij een beetje inspiratie gekregen om zelf vrolijke paaseieren te decoreren? Ikzelf zit vol met nog veel meer ideetjes! Stippen, andere kleuren en misschien haal ik zelfs wel glitters tevoorschijn! Ik gok zomaar dat dit niet de laatste keer was dat ik paasei koekjes maakte 😉 .
Wauw, wat kan je dat netjes!
Dankjewel 🙂
Wat een feest weer! Echt knap nu ik weet wat voor geduld je hiervoor moet hebben.
Ooh, zo’n schattige koekjes! Zo’n dingen probeer ik al te graag uit, maar ik ken mezelf, ik ben te ongeduldig en te onhandig om zo’n mooi resultaat als jij neer te zetten :p
Voor deze heb je bij de decoratie echt weinig geduld nodig. Alleen bij het drogen van de basis.
Wat een kleurijke en mooie koekjes! Moet je echt een geduld en stille hand voor nodig hebben! Ook mooie foto’s!
Wauw, die zien er zoo mooi uit!
Wow! Wat een details! Daar moet je echt wel een vaste hand voor hebben, knap! Ziet er heel leuk uit.
Wat super schattig! Heel leuk gedaan
XO
These are so cute! I love pretty decorated sugar cookies!
Shae @ Current Habits
Wat een supervrolijke koekjes!
Prachtig! Welke spuitmondjes heb je gebruikt? Of is het 7x dezelfde maat?
Dezelfde maat inderdaad 🙂
Hoe heb je zo’n mooi eitje gekregen? Heb jij speciale uitsteekvormpjes gebruikt?
Gewoon een uitsteker in de vorm van een paasei.
Ik heb ze vandaag ook gemaakt . Wat een vrolijke koekjes . En bedankt voor de tip om ze knapperig te houden . De icing droogt wel dof op dat is wel jammer .En ik heb gelijk met de wilton kleurstof de eieren geverft dat werkte perfect .