Mini citroen tulbandjes

Gepost: 1 april 2022 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
Mini citroen tulbandjes

Heerlijk smeuïg zijn ze, deze mini citroen tulbandjes. En daarnaast vooral onwijs lekker en simpel om te maken. Ik maakte ze met de mini tulband bakvorm uit mijn laatste bakproductenlijn. Sinds mijn eerste twee bakproductenlijnen in de winkels hebben gelegen, krijg ik regelmatig vragen naar meer recepten met deze bakproducten. Komt voor de bakker. Ik merk aan jullie reacties dat de mini tulband bakvorm een grote favoriet is. Kan ik me helemaal bij aansluiten, want eigenlijk alles dat je erin bakt komt er automatisch zo leuk en mooi uit te zien. Zo ook deze mini citroen tulbandjes! En je kunt er nog op zoveel manieren mee variëren. Kijk daarvoor vooral even tussen de tips die ik onderaan het artikel heb gezet.

De meeste reguliere cakes voor in een 25 cm bakvorm op Laura’s Bakery kun je in deze mini tulband bakvorm maken. Deel het recept dan door vieren (daardoor houd je een verhouding over met 1 ei) en houd een baktijd van ongeveer 15 minuten aan.

LAURA’S BAKERY BAKPRODUCTEN

Ik ben nog steeds onwijs blij met alle producten uit mijn eigen productlijn en gebruik ze wekelijks, al dan niet dagelijks. De eerste twee bakproductenlijnen zijn alweer volledig uitverkocht, maar als je toch nog nieuwsgierig bent dan kun je er via onderstaande links wat meer over lezen:

Mini citroen tulbandjes

Mini citroen tulbandjes

 

Mini citroen tulbandjes

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 6 stemmen

Mini citroen tulbandjes

Heb jij de mini tulband bakvorm uit de Laura's Bakery bakproductenlijn? Dan kun je aan de bak met deze schattige en onwijs lekkere mini citroen tulbandjes.
Porties: 6 stuks
mini tulband bakvorm

Ingrediënten

  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram Griekse yoghurt
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 ei (M)
  • 0,5 tl bakpoeder of iets meer
  • snuf zout
  • 65 gram bloem

Instructies

  • Je hebt in onderstaande receptuur de citroenrasp en -sap van ongeveer 1/4e citroen nodig.
  • Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met het ei.
  • Bakpoeder, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
  • Vet de mini tulbandvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de zes vormpjes en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de min citroen tulbandjes in ongeveer 15 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en lichtbruin. Haal ze er direct uit en laat afkoelen op een rooster. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Tips

  • Decoreer de mini tulbandjes ook eens met wat mascarponeroom of roomkaas frosting en verse frambozen, dat smaakt er heerlijk bij.
  • Ook wat gehakte pistaches en/of stukjes witte chocolade smaken heerlijk door het beslag, spatel dit door het beslag vlak voordat je het over de vormpjes verdeelt.
Bewaren

Cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel, dan blijft het zeker een week goed en dat geldt ook voor deze mini tulbandjes. Bewaar cake liever niet in de koelkast, daar droogt hij van uit. Pak een cake goed in met folie en doe deze in een zak als je de cake wilt invriezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

26 reacties

  1. Mark schreef:

    Ik heb de minitulband vorm niet, kan ik ze ook in een cupcake vormpje en kan ik met deze hoeveelheid er dan ook 6 maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze zullen we iets minder vol worden dan je gewend bent, maar je kunt het prima over 6 cupcake vormpjes verdelen.

  2. Jill schreef:

    Heyhoi, kan je het beslag ook in één grote tulbandvorm bakken?

  3. Petra schreef:

    Waar zijn de vormpjes te koop?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze waren te koop bij de Kruidvat, in één van de vorige Laura’s Bakery bakproductenlijnen

  4. Maud schreef:

    Dit recept was helaas geen succes bij mij; beslag 2x geschift en daarna maar genoeg voor 4 mini tulband vormpjes (heb alle instructies wel precies gevolgd).

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend zeg! Had je wel mijn tulbandvorm uit één van de vorige bakproducten collecties gebruikt? Mini tulbandvormen kunnen van grootte verschillen. Hier lees je hoe je schiften kunt voorkomen: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen

  5. Ria schreef:

    Bij ingrediënten staat 1 ei
    Bij instructies wordt uitgegaan van eieren
    Of lees ik het verkeerd

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je hebt gelijk, ik heb het recept aangepast.

  6. Saskia schreef:

    Kan de Citroen vervangen worden door sinaasappel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat moet prima kunnen denk ik 🙂

  7. Ria schreef:

    Ik krijg de mini tulbandjes niet volledig uit de vorm, er blijft een stuk zitten. Dit is nu de tweede keer dat ik deze vorm gebruikte, en is de eerste keer ook gebeurd. Ik had nu vloeibare margarine gebruikt om in te vetten. Waarmee vet jij deze vorm in?

  8. Annelies schreef:

    Ik heb deze vandaag voor het eerst gemaakt. Ik vet mijn cakevormen altijd in met vloeibare boter en bestrooi ze dan met paneermeel. Dat proef je niet (in tegenstelling tot bloem, wat vaak toch een zout smaakje aan je baksel geeft) en de cakejes komen heel mooi en in één keer uit de vorm.

  9. Evi schreef:

    Hoi,
    Dat ziet er super lekker uit! Wat is het recept voor deze cake in één grote tulband?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik niet precies, je kunt het beste de hoeveelheden/ingrediënten even vergelijken met een ander tulband recept.

  10. Petra Meboer schreef:

    Prachtige tulbandjes, even iets langer mixen.
    Heel smakelijk.

  11. Pauline Liebregts schreef:

    Kan ik de citroen weglaten een aardbei griekse yoghurt gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  12. Mara Klaver schreef:

    Hoi, ik bak graag suikervrij. Zou ik de suiker door honing ahornsiroop of dadels kunnen vervangen? Of zou dan de structuur van het mengsel veranderen?
    Groetjes Mara

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik voor deze specifieke cakes niet geprobeerd, maar kun je zeker testen. Voor de verhouding verschilt het, hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/5-tips-voor-suikervrij-bakken/

  13. Ingrid Scherpenzeel schreef:

    Hallo, ik had hetzelfde als Maud, het recept precies opgevolgd maar net genoeg voor 4 tulbandjes. Ook kwamen ze niet erg omhoog. Maar net wat je zegt, misschien waren de tulbandvormpjes te groot.

  14. Petra Meboer schreef:

    Eerst invetten, en daarna met bloem bestrooien.
    Het teveel aan bloem eruit kloppen.
    Werkt perfect

  15. Ingrid Scherpenzeel schreef:

    Dat heb ik gedaan. Maar ze kwamen niet echt omhoog. (zoals op de foto) En het beslag was te weinig voor 6 vormpjes. Denk dat ik de volgende keer dubbele hoeveelheid recept doe. 😏

  16. Tjabbe Roosendaal schreef:

    Het klopt niet ik had een iets grotere vorm en ik red nog geen 3 ik snap echt niet hoe dit kan

    1. Laura's Bakery schreef:

      Weet je het zeker? De vorm van de bakproductencollectie is namelijk echt wel een stuk kleiner dan gebruikelijke vormen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept