Bereid de gesuikerde cranberry's voor de topping ruim van tevoren voor volgens het recept.
Mix boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen na kort mixen. Bij het laatste ei voeg je ook gelijk het vanille-extract toe.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en mix tot een mooi beslag. Stop met mixen zodra het meel helemaal is opgenomen.
Haal twee derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
Maak van cacaopoeder en melk een papje, giet dit in de kom met een derde van het beslag en mix tot een mooi beslag. Voeg ondertussen de rode kleurstof toe tot het beslag de kleur naar wens heeft bereikt.
De helft van het vanillebeslag schep je in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik. Spreid gelijkmatig uit met een spatel.
Doe hetzelfde met het red velvetbeslag en eindig met het laatste deel van het vanillebeslag.
Met een mes roer je kort door het beslag zodat je straks een mooi marmer effect krijgt. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte). Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
Bereid de mascarpone room voor volgens het recept. Vlak voordat je de cake wilt serveren smeer je deze op de (afgekoelde) cake. Decoreer met de gesuikerde cranberry's.
Tips
Al mijn tips voor het bakken van de perfecte cake lees je in dit artikel.Ik gebruik het liefst een gel kleurstof, deze is het meest geconcentreerd qua kleur en zorgt voor het beste rode resultaat.
Bewaren
Goed verpakt is de cake zonder topping ongeveer 5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Alles over het bewaren van cake lees je hier! Wanneer de room eenmaal op de cake zit, moet de cake in de koelkast bewaard worden, bewaar in een luchtdichte trommel. Dek de aangesneden kant van de cake extra goed af met folie om uitdroging te voorkomen. Als je een plak cake uit de koeling wilt halen, laat deze dan even op temperatuur komen (de boter in de cake wordt hard in de koelkast).