Deze makkelijke hamburgerbroodjes heb je het komende barbecue seizoen nodig voor al die lekkere burgers. Nu maken en invriezen is ons advies.
Hamburgerbroodjes maken
Het idee van zelf brood bakken kan best overweldigend zijn. Er kan immers van alles misgaan. Het deeg correct gekneed worden en daarna moet het rijzen (en nog meer rijzen) om vervolgens afgebakken te worden – en dan maar duimen dat het brood van binnen gaar is. Toch is het recept voor deze hamburgerbroodjes heel goed te doen als deze gedachten wel eens door je hoofd gaan.
Bij het testen van recepten voor de juiste broodjes ging het direct goed, maar ik had er weinig tot geen rekening mee gehouden hoe groot ze zouden worden en hoeveel ze nog zouden rijzen in de oven. Daarom zal ik hieronder een paar tips geven, zodat jouw broodjes wat platter blijven zoals hamburgerbroodjes horen te zijn.
BAKTIP! Het recept voor de broodjes is heel makkelijk, want alle ingrediënten gaan in één keer in de kom en je mixer met deeghaak doet de rest. Ik gebruik als sinds 2015 deze staande keukenmixer en zou me geen andere meer kunnen voorstellen.



Hallo,
Ik had dit recept graag gebruikt voor mini-broodjes te maken (diameter 4 cm).
Wat zou de baktijd hiervoor zijn?
Groetjes
als je mini cupcakes gebruikt zo’n 10 minuten.
vraag: wat moet de temperatuur inwendig zijn bij bakken burger broodjes zelfde als brood 93 graden?
Dat durf ik niet zeker te zeggen omdat we dat niet hebben getest bij deze broodjes.
hallo beste,
je moet niet naar het deeg kijken of het kleeft ja of nee,je moet gluten kunnen trekken dan is deeg goed
overigens is strijken met ei en water niet juist door dat je melk in het deeg verwerkt kleurt de melissuiker het broodje
wat wel van belang is dat je de broodjes direct na het bakken nat maakt met plantenspuit
zelf brood bakken is heel leuk
tip,,door dat de meeste supermarkten bloem verkopen die vaak slap is,is het toevoegen van 1 eiwit nodig om gluten te verkrijgen
om een vergelijkbaar broodje te krijgen als bij de bakker kun je een vitamine c tablet en een ei toevoegen
Niet helemaal handig neergeschreven:
“Doe ALLE ingrediënten in een kom en roer met een spatel de natte en droge ingrediënten door elkaar.”
“Verwarm de oven voor op 200 °C en maak meng het ei en de eetlepel water samen om de broodjes mee in te smeren. Bestrooi de broodjes hierna met sesamzaadjes.”
Ja duhh, dat ei zit al in m’n deeg……
sorry, ik zie net dat er nog een ei voor de afwerking nodig is.
Kwestie van beter lezen dus.
bedankt voor dit recept…
Neergeschreven is ook een flinke contaminatie vriend, misschien eerst op je eigen taal letten voor je iemand gaat verbeteren.
Ik wil morgen de broodjes serveren bij een hamburger, maar wil eigenlijk het deeg nu al klaar hebben zodat ik ze morgen alleen hoef af te bakken, kan dit?
Hebben wij niet geprobeerd. Ik zou ze gewoon bakken en dan even opwarmen wanneer je ze nodig hebt.
Ik heb de broodjes gemaakt. Zien er supermooi uit. Eentje geproefd, was erg lekker. Rook hier naar vroeger als je langs de lokale bakkerijen fietste.
Dank voor het recept.
Gr. Rene
Wat fijn. Heerlijk die geur inderdaad.
Bedankt voor dit recept!
Wil ik graag uitproberen maar mag dit ook met Volkoren bloem? 🙂
Volkoren meel bedoel je dan denk ik? Dat vraagt eigenlijk om receptaanpassingen. Misschien is dit dan meer voor je: https://www.laurasbakery.nl/volkoren-kaiserbroodjes/
Het afdekken doe je dat met een droge theedoek of een natte?
Met een droge theedoek of ingevet vershoudfolie.
Hoi,
Ik zou ze graag maken met lactose vrije melk en glutenvrije meel… zou dat lukken denk je? of moet ik er dan nog iets aan toevoegen zodat ik op een andere manier gluten verkrijg. Ik las hierboven iemand die nog een extra eiwit toevoegd voor gluten.. maar je hebt ook wel al met de gist de rijs… Dank je wel alvast.
Dat heb ik zelf niet getest, dus zou ik eigenlijk niet zo goed weten. Wellicht dat deze artikelen je helpen bij het maken van een keuze: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/ en https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-melk/
Goed recept heb alleen de helft van het meel vervangen door volkorenmeel,iets gezonder en nog steeds erg lekker
Geweldig recept. Vandaag gemaakt en gevuld met pulled beef van de offsetsmoker.
De lekkerste hamburger broodjes ooit.
Ik ga deze zeker binnenkort uit proberen! Ik heb wel een vraag : ik vind zelf dat veel van dat soort broodjes een bepaalde zoete smaak heeft, die ik niet lekker vind voor een hamburgerbroodje, kan ik de suiker eruit houden? Misschien gekke vraag hoor haha
De suiker wordt gebruikt om het gist te activeren. De broodjes zelf zijn niet overmatig zoet, dus ik zou het gewoon proberen!
Ah oke! Dan ga ik het zo doen! Dankje!
Top recept, wel handig om nog even te vermelden dat de tweede rijs op de bakplaat moet plaatsvinden. Anders zakken je broodjes weer in bij het verplaatsen.
Dankjewel Johanna. Dat is inderdaad misschien een goede toevoeging.