Glutenvrije brownie

54

Alle eer voor deze glutenvrije brownies gaat naar Monique van beterdooreten.nl. Zij maakte het tot haar persoonlijke missie om lekkere glutenvrije brownies te bakken. Met de ene na de andere brownie stond ze weer voor de deur om samen goed te proeven en te kijken wat er eventueel aangepast moest worden. Alle versies waren lekker, maar om dat echte brownie gevoel te krijgen waren maar liefst 5 pogingen nodig. Jij hoeft al dat testbakken niet meer te doen gelukkig, want we delen gewoon gelijk het succesnummer met jullie!

Glutenvrije brownie

Een heel simpel recept voor glutenvrije brownies. De chocolate chips maakt deze glutenvrije brownie extra lekker.
Porties: 16 stuks
VOOR EEN 20×20 CM VORM

Ingrediënten

  • 120 g extra pure chocolade (74% of meer)
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 180 ml acaciahoning
  • 3 eieren (M)
  • 3 el cacao
  • snufje zout
  • 60 gram rijstmeel
  • 75 gram chocolate chips

Instructies

  • Smelt op laag vuur de chocolade samen met de kokosolie. Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je honing, eieren, cacao, zout en rijstmeel toe. Spatel tot een egaal beslag. Voeg dan de chocolate chips toe en spatel deze ook door het beslag.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel gelijkmatig over de vorm en strooi eventueel nog wat extra chocolate chips over de bovenkant.
  • Bak de brownie op 190 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 30-40 minuten gaar.
  • Laat de brownie goed afkoelen tot je hem aansnijdt.

Tips

  • Bewaren: goed verpakt in een bak of folie, buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot wel 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

25 reacties

  1. Marjolijn schreef:

    Fantastisch! Super bedankt!

  2. ELISABETH schreef:

    Lijkt me erg lekker. Bedoel je met chocolade chips die kleine halfronde bolletjes!
    Groetjes Ellen

  3. Paula schreef:

    Jullie zijn dappere-bak-dames! Gelukkig kan/mag ik alles eten, maar ik vind ’t fantastisch om de recepten te lezen. Wie weet kan ik er ooit nog iemand blij mee maken, want verantwoord snoepen is voor iedereen fijn. Groet!

  4. Hanneke schreef:

    Waar zou ik de eieren mee kunnen vervangen?

    1. Laura Kieft schreef:

      In dit recept durf ik dat niet te zeggen om toch een goed resultaat te behouden. Zou dan eerder zoeken naar een recept waar geen eieren in zitten.

  5. Katti schreef:

    Kan ik ook amandelmeel hiervoor gebruiken ipv rijstmeel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar zou het zelf niet doen. Je krijgt een heel ander effect dan.

  6. Natacha schreef:

    Moeten de eiers gesplitst worden?

  7. Alie schreef:

    Ziet er lekker en makkelijk uit! kan het ook gewone honing zijn?
    en kan het ook met boter ipv kokosolie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan denk ik prima. Deel je het resultaat met ons?

  8. Tanja schreef:

    Ziet er heerlijk uit Laura maar als ik kijk op AH lijst wat Choclate chips is, daar zit wel degelijk tarwebloem in wat gluten bevat. Is er een ander alternatief hiervoor? Gr.Tanja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas pakt de applicatie van Albert Heijn chocolate chip cookies om op het lijstje te zetten ipv chocolate chips (dit zijn gewoon stukjes chocolade waar geen tarwebloem in zit), het recept is dus echt glutenvrij.

  9. Heleen schreef:

    Zou je ook glutenvrij boekweitmeel kunnen gebruiken in plaats van rijstmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat zou ik niet zomaar door elkaar vervangen. Alleen al omdat boekweitmeel een sterke smaak heeft.

  10. Marlies schreef:

    Moet je de chocolade en kokosolie au bain marie smelten? Ik ga het recept morgen maken, ik ben heel benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je het op laag vuur doet dan kan het ook gewoon in het pannetje. Maar goed in de gaten houden zodat het niet aanbrandt of voor de zekerheid inderdaad au bain-marie doen.

  11. Eva schreef:

    Hee Laura! Zou de honing ook kunnen worden vervangen door basterdsuiker/stroop/kristalsuiker, zoals het in het ‘originele’ brownierecept wordt gedaan. Ik hoor het graag, liefs Eva

    1. Laura Kieft schreef:

      Zelf niet geprobeerd, maar dat lijkt me geen probleem.

      1. Eva schreef:

        Ik heb het van de week geprobeerd, maar dan het andere brownierecept gepakt, en daar de bloem vervangen voor rijstbloem, en dat ging eigenlijk prima! Heb het gevoel dat ze iets minder luchtig waren, maar wel heerlijk 🙂

  12. Barbara schreef:

    Hoi Laura
    Ik heb het geprobeerd dit recept maar het zijn allemaal kruimels. Ik snap er niks van. Zou het komen omdat je koude eieren in het de hete kokosolie mengt?
    Ik heb rijstebloem gebruikt ze hadden bij de AH niks anders. ( stond bij de baby voeding).
    Zaten verder geen toegingen bij.
    Heb je enig idee wat er mis is gegaan?
    Groetjes, Barbara

    1. Laura Kieft schreef:

      Alle ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, dus misschien dat de koude eieren de oorzaak zijn.

      1. Barbara schreef:

        Bedankt voor je reactie. Ik ga het nog eens proberen. Er hoeft dus geen Rijs meel of banking soda bij?

        Groetjes, Barbara

        1. Laura Kieft schreef:

          Nee, anders had dit in het recept gestaan.

  13. emma schreef:

    Ik heb amandmeel gebruikt en het smaakt heerlie, zeker lekker bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *