Alle eer voor deze glutenvrije brownies gaat naar Monique van beterdooreten.nl. Zij maakte het tot haar persoonlijke missie om lekkere glutenvrije brownies te bakken. Met de ene na de andere brownie stond ze weer voor de deur om samen goed te proeven en te kijken wat er eventueel aangepast moest worden. Alle versies waren lekker, maar om dat echte brownie gevoel te krijgen waren maar liefst 5 pogingen nodig. Jij hoeft al dat testbakken niet meer te doen gelukkig, want we delen gewoon gelijk het succesnummer met jullie!
Glutenvrije brownie
Ingrediënten
- 120 g extra pure chocolade (74% of meer)
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 180 ml acaciahoning
- 3 eieren (M)
- 3 el cacao
- snufje zout
- 60 gram rijstmeel
- 75 gram chocolate chips
Instructies
- Smelt op laag vuur de chocolade samen met de kokosolie. Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je honing, eieren, cacao, zout en rijstmeel toe. Spatel tot een egaal beslag. Voeg dan de chocolate chips toe en spatel deze ook door het beslag.
- Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel gelijkmatig over de vorm en strooi eventueel nog wat extra chocolate chips over de bovenkant.
- Bak de brownie op 190 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 30-40 minuten gaar.
- Laat de brownie goed afkoelen tot je hem aansnijdt.
Tips
- Bewaren: goed verpakt in een bak of folie, buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot wel 3 maanden.
Fantastisch! Super bedankt!
Lijkt me erg lekker. Bedoel je met chocolade chips die kleine halfronde bolletjes!
Groetjes Ellen
Jullie zijn dappere-bak-dames! Gelukkig kan/mag ik alles eten, maar ik vind ’t fantastisch om de recepten te lezen. Wie weet kan ik er ooit nog iemand blij mee maken, want verantwoord snoepen is voor iedereen fijn. Groet!
Waar zou ik de eieren mee kunnen vervangen?
In dit recept durf ik dat niet te zeggen om toch een goed resultaat te behouden. Zou dan eerder zoeken naar een recept waar geen eieren in zitten.
Kan ik ook amandelmeel hiervoor gebruiken ipv rijstmeel?
Het kan, maar zou het zelf niet doen. Je krijgt een heel ander effect dan.
Moeten de eiers gesplitst worden?
Nee.
Ziet er lekker en makkelijk uit! kan het ook gewone honing zijn?
en kan het ook met boter ipv kokosolie?
Dat kan denk ik prima. Deel je het resultaat met ons?
Ziet er heerlijk uit Laura maar als ik kijk op AH lijst wat Choclate chips is, daar zit wel degelijk tarwebloem in wat gluten bevat. Is er een ander alternatief hiervoor? Gr.Tanja
Helaas pakt de applicatie van Albert Heijn chocolate chip cookies om op het lijstje te zetten ipv chocolate chips (dit zijn gewoon stukjes chocolade waar geen tarwebloem in zit), het recept is dus echt glutenvrij.
Zou je ook glutenvrij boekweitmeel kunnen gebruiken in plaats van rijstmeel?
Nee, dat zou ik niet zomaar door elkaar vervangen. Alleen al omdat boekweitmeel een sterke smaak heeft.
Moet je de chocolade en kokosolie au bain marie smelten? Ik ga het recept morgen maken, ik ben heel benieuwd!
Als je het op laag vuur doet dan kan het ook gewoon in het pannetje. Maar goed in de gaten houden zodat het niet aanbrandt of voor de zekerheid inderdaad au bain-marie doen.