Brownie cookie dough sandwiches

29 maart 2014
75

brownie cookie dough sandwiches 1a

Ja daar zijn ze dan; de brownie cookie dough sandwiches! Jullie hebben ze al even kunnen zien in het bericht van de Wilton Treatwich winactie en hier is nu ook het recept. Ik besloot brownies te maken met de bakpan en deze wilde ik natuurlijk gaan vullen. Poging één was met ijs, dat had ik iets te zacht laten worden en het werd een gigantische kliederboel. Daar had ik voor een tweede keer geen zin in dus ik bladerde door mijn notitieboekje en bekeek mijn laatst gemaakte recepten. Daar zag ik cookie dough staan en ik hoefde niet langer na te denken. Brownie sandwiches met cookiedough werden het! Dat bleek een fantastisch goede keus te zijn! Waanzinnig lekker resultaat, maar ook heel erg machtig! Één zo’n sandwich kun je prima met zijn tweetjes (of misschien zelfs wel met zijn drietjes) opeten.

brownie cookie dough sandwiches 2a

brownie cookie dough sandwiches 3a

brownie cookie dough sandwiches 4a

Brownie cookie dough sandwiches

Dit recept is echt waanzinnig lekker: brownie cookie dough sandwiches. Een machtige snack, dus ideaal om gezellig te delen!
Porties: 6 sandwiches

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram pure chocolade
  • 135 gram witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 2 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 65 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder

Vulling

  • Voor de vulling heb je een halve portie chocolate chip cookie dough nodig. Minder eigenlijk, maar zo hou je ook nog wat over om te snoepen 😉

Instructies

  • Smelt de boter en pure chocolade au bain marie. Laat het mengsel ietsjes afkoelen en voeg dan de suiker toe die je er doorheen roert. Als de suiker helemaal is opgenomen voeg je het ei en de vanille extract toe. Als laatst voeg je de bloem, cacaopoeder en het snufje zout toe. Roer tot het een mooi beslag is geworden.
  • Verdeel het beslag over de ingevette en bebloemde vormpjes van de Wilton Treatwich bakpan. Om het beslag makkelijk te verdelen in de vormpjes heb je twee theelepels nodig en een bakje water.
  • Doop de theelepels in het bakje water en schud ze droog. Ze blijven nog iets vochtig, dat is juist goed want hierdoor blijven ze niet plakken aan het beslag. Met de bolle kanten kun je nu eenvoudig het beslag gelijkmatig verdelen in de vormpjes. Begint het iets te plakken? Maak de lepeltjes dan weer vochtig.
  • Bak de brownies in 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Als de brownies zijn afgekoeld kun je ze vullen met cookie dough! Neem wat cookie dough en vorm dit zodat het mooi tussen de brownies past. Je kunt er zo veel tussen doen als je wilt natuurlijk, maar onthoud dat het echt een hele machtige snack is. Delen is dus zeker geen slecht idee. Dat zal degene waarmee je het deelt ook vinden!
Bewaren

In een afgesloten trommel 4-5 dagen houdbaar.

brownie cookie dough sandwiches 5a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Irene schreef:

    Ziet er superlekker uit! Ik ga zeker zo’n bakpan aanschaffen, want zo te zien kan je er echt fantastische dingen mee maken.

  2. Anne Solveig schreef:

    Dat klinkt echt goddelijk!

  3. Amy schreef:

    Heer-lijk! Cookie dough doet me toch altijd een beetje denken aan Cookie dough ijs, maar dit is ook echt een heel lekker idee!

  4. Jaimy schreef:

    Hi Laura,

    Ik lees al een lange tijd al jouw berichten. Goh, wat bak en schrijf jij goed zeg!
    Je geeft me door jouw blogs veel leuke ideeën en inspiratie.
    Mu heb ik een vraag waar ik al even mee bezig ben…
    Bij de review van de wilton mini cake pan treatwich , stonden twee voorbeeldplaatjes, namelijk met domino’s en een met een blauwe strik.
    Misschien dat jij het antwoord op mijn vraag weet? Weet jij wat voor gebak het is? Brownie, koek etc. En weet jij wat voor vulling het is? Het ziet er namelijk uit als een goede, dikke vulling.

    Alvast bedankt !

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jaimy,
      Wat lief, dankjewel!
      Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar die met de strik lijken mij chocolade cakejes met een buttercream icing vulling. Typisch Amerikaans is dat laatste, een botercrème gemaakt met crisco (plantaardig vet). De dominostenen zien er qua structuur uit als koekjes, maar zouden ook cakejes kunnen zijn. Daar zit een chocoladecrème of ganache tussen. Hoop dat je hier wat mee kunt 🙂
      Liefs, Laura

  5. Nicole schreef:

    Hoihoi wat ziet dit er weer heerlijk uit!!! Hoe lang kun je ze bewaren (als me dat lukt tenminste

    1. Laura's Bakery schreef:

      4-5 dagen blijven ze zeker goed.

  6. Kelly schreef:

    Hallo,

    Ik vroeg mij af of ik dit brownie recept ook in een gewone vorm kan doen zoals bij gewone brownies zodat ik zelf de grote van de sandwiches kan bepalen.

    Groetjes,

    Kelly

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

  7. Wilma schreef:

    Deze zijn echt super lekker! Heb ze nu al 3 keer in 3 weken gemaakt 🙂
    Ik maak ze gewoon in een muffin bakvorm bij gebrek aan zo’n Wilton. Gewoon een bodempje. Gaat gelukkig ook gewoon 🙂

  8. R schreef:

    Kun je van cookie dough ook een soort ganache maken ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat denk ik helaas niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *