De Bakstrijd: november 2020

Gepost: 1 november 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: november 2020
0

Aan de foto bij dit artikel raad je misschien al wat het thema voor november zal zijn, maar ik wil het eerst nog even met je over oktober hebben. Wat een vreselijk lekkere inzendingen zijn er binnen gekomen! Jullie mochten aan de bak met zowel zoete als hartige scones en het werd duidelijk dat jullie een grote voorkeur hebben voor zoete scones. Om uit die hoeveelheid zoete inzendingen een winnaar te kiezen, was niet makkelijk. Maar ik ben uiteindelijk gevallen voor wat meer simpele scones, met duidelijke en klassieke smaakcombinaties. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 27e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES OKTOBER 2020

Er zullen veel kleine high teas hebben plaatsgevonden tijdens de semi-lockdown van afgelopen maand, want wat hebben jullie veel scones gebakken! Van sommigen zag ik meerdere inzendingen voorbij komen, die waagden zowel een kansje in het hartige als in het zoete kamp. Slim hoor. Uiteindelijk zou ik natuurlijk twee winnaars kiezen, een zoete en een hartige. En dat heb ik ook gedaan. Máár, als verrassing staat er vandaag een poll in de Bakstrijd Facebook groep, waarbij jullie nog een derde winnaar mogen kiezen. Daarvoor heb ik een mooie extra prijs geregeld. Dus wil je jouw stem uitbrengen? Ga dan naar de Bakstrijd Facebook groep en stem op jouw favoriet! En dan kijken we nu eerst nog even naar een greep uit de inzendingen:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR OKTOBER 2020

Ik wist dat scones populair waren, maar dit gigantische succes had ik niet verwacht. Zowel hartig als zoet: er is ontzettend veel ingezonden. Het was dan ook weer een moeilijke taak om twee winnaars aan te wijzen, maar na veel kwijlen bij al die inzendingen is het gelukt!

Als hartige inzending gaat de overwinning naar Mieke Henckens die scones met walnoot en roquefort maakte en dat combineerde met een peren compôte. Om heel eerlijk te zijn ben ik zelf geen fan van roquefort, maar ik kan mij de combi helemaal voorstellen. Krijg er gelijk een beeld bij van een picknick in Frankrijk.

De zoete winnaar is Carmen Twint met sinaasappelscones met pure chocolade. Een klassieke smaakcombinatie in een heerlijke simpele scone, kan alleen maar lekker zijn!

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubonnen van €75,- te besteden bij Baktotaal zijn van jullie.

BAKSTRIJD NOVEMBER 2020

Flammkuchen met prosciutto 1a

Bij het bedenken van het thema van deze maand kon ik al niet wachten op jullie inzendingen. Want wat ben ik gek op flammkuchen, een witte flinterdunne pizza met enkele ingrediënten als topping. De klassieke flammkuchen zijn met spek en ui, maar er zijn zoveel meer variaties te bedenken. Er staan er al een aantal op Laura’s Bakery, maar de verdere uitdaging is aan jullie!

Binnen deze Bakstrijd Is het de bedoeling dat je jouw eigen favoriete smaak flammkuchen gaat bedenken. We hebben twee niveaus bedacht waarop je mee kunt doen:

 1. Gebruik voor het deeg het basisrecept van het blog en gebruik je creativiteit voor de topping.
 2. Bedenk niet alleen waarmee je de flammkuchen gaat beleggen, maar breng ook de basis voor het deeg extra op smaak.

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijs en een aantal recepten ter inspiratie. Veel bakplezier!

Thema: Hartige flammkuchen, niveau 1 of niveau 2
Voorwaarden: Geef duidelijk aan bij je inzending aan welk niveau je deelneemt en welke smaakmakers je hebt gebruikt
Prijzen: Iedere winnaar ontvangt een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Jolet schreef:

  Leuk en vooral lekker thema! Maar wat is het verschil tussen niveau 1 of niveau 2?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bij niveau 1 maak je de standaard bodem en bedenk je zelf een lekkere topping. Bij niveau 2 maak je ook iets bijzonders van de bodem, breng deze op smaak met bijpassende kruiden etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *