Chocolade-pretzelmuffins

Gepost: 13 november 2019 Laatst bewerkt: 22 april 2024
Chocolade-pretzelmuffins

Deze chocolade-pretzelmuffins zijn weer een klassiek voorbeeld van hoe zoet en zout samen zo ontzettend lekker zijn. Chocolade en pretzels combineerde ik eerder al met succes in koekjes en brownies. Dit keer was het de beurt aan muffins. Lekker smeuïg zoals ik muffins het lekkerst vind. Zoals vrijwel altijd gaan er ook nog wat extra stukjes chocolade door het beslag heen. Dat is het allerlekkerst wanneer je een hap neemt van een muffin die nog een beetje warm is, dan heb je zo’n heerlijk stuk met gesmolten chocolade. De pretzels geven de muffins een extra bite, vooral die bovenop want die zijn heerlijk knapperig. Ga jij aan de slag met deze muffins?

chocolade-pretzel muffins-1a
chocolade-pretzel muffins-2a

Meer chocolade recepten

Vind jij alles met chocolade ook zo lekker? Probeer dan ook eens een van deze andere recepten voor kleine baksels met chocolade:

chocolade-pretzel muffins-4a

 

CHOCOLADE-PRETZELMUFFINS maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Chocolade-pretzelmuffins

Heerlijke smeuïge muffins met die lekkere zoet-zout combinatie door de toevoeging van pretzels.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 gram melk chocolate chips/chunks + extra voor decoratie
  • 40 gram pretzels, in stukjes + extra voor decoratie

Instructies

  • Neem een kom voor alle droge ingrediënten: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer door elkaar.
  • In een tweede kom doe je de natte ingrediënten: eieren, melk en zonnebloemolie. Klop met een garde door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het vlot tot een beslag te mengen. Voeg dan de stukjes chocolade en pretzels toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Decoreer de muffins met extra stukjes chocolade en pretzels.
  • Bak de chocolade-pretzelmuffins in 20-24 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Kun je geen chocolate chips of chunks vinden? Een reep in stukjes hakken werkt ook prima.
Bewaren

Goed verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Marcia Geuijen schreef:

    Hoi Laura!
    De muffins zijn super goed gelukt en heeeeerlijk luchtig! Ik zou ze graag wat zoeter willen. Zal ik dan meer bastersuiker erbij doen of liever kristalsuiker?
    Groetjes, Marcia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gewoon iets meer basterdsuiker in dat geval! Lekker!

      1. Willeke schreef:

        Ik ga ze zo maken! Wat is “iets meer” suiker? 130 ipv 120 gram?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat mij betreft geen extra suiker, want ik vind ze zoet genoeg zo. Dus dat kan ik niet voor je bepalen 🙂

  2. Sofie schreef:

    De muffins waren erg lekker maar de pretzel in de muffins waren taai en zacht, weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kun je niet oplossen, die binnenin worden nu eenmaal zacht, de knapperigheid moet je van de pretzels bovenop hebben 🙂

  3. Jessica schreef:

    Hi Laura,
    Ik heb deze muffins vanmiddag gemaakt, maar ze smaken een beetje muffig/chemisch. Enig idee waar dit aan ligt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei dat is zeker niet de bedoeling! Misschien heb je iets teveel baking soda gebruikt per ongeluk? Daar kan wel een vervelende bijsmaak door komen.

  4. Evelien schreef:

    Ik heb donkere chocolade drops. Is dat ook prima? Of moet het echt melk zijn?
    #PantryChallenge

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor dat kan ook, zo lang je het zelf lekker vindt 🙂

  5. Loïs schreef:

    Mijn muffins waren echt extreem droog geworden! En er kwamen er 26 uit ipv 10, weet niet of het daaraan lag? Want ze zijn dus wat kleiner (cupcake formaat) en misschien te lang gebakken? Of kan dat niet?

    Of kan het aan de hoeveelheid zout liggen die ook in de pretzels zitten? Dat dat het vocht onttrekt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend zeg! Als je er 26 uit hebt gekregen ipv tien dan heb je een veel kleinere vorm gebruikt en dus zou de baktijd ook flink korter moeten.

  6. Lisa schreef:

    Hoi, bij mij worden het er een stuk of 20. Wat voor maat moeten de vormpjes zijn dan? Of welke raad je aan? Daarnaast krijg ik ze niet zo mooi “opengebroken” rond als op jouw plaatje.

    1. Laura's Bakery schreef:

      20 is wel heel veel meer. Gebruik je mini vormpjes?

  7. Lisa schreef:

    Die van Dr.Oetker 50 gekleurde vormpjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gok dat er te weinig beslag in de vormpjes is gegaan, want 20 is wel heel veel meer.

  8. Lisa schreef:

    Dat denk ik ook. Ze waren ook wat droog dus waarschijnlijk te lang in de oven voor deze kleine hoeveelheid. Welke gebruik jij?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept