Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: juli 2019

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 augustus 2019
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Waar het vorige kijkje achter de schermen nog volop in het teken stond van het boek, is dat dit keer wel anders. Op 1 juli was de deadline om alles in te leveren, daarna mocht ik van mezelf twee weken lang doen waar ik zin in had. Ik begon aan een opruimsessie in huis, onderbrak die voor een weekendje Kopenhagen en eenmaal terug van die trip heb ik vooral languit op de bank en in bed gelegen. Alle moeheid van de drukke maanden kwam er toen uit. Halverwege juli moest ik toch echt wel weer aan de slag. Er stonden weer bakdagen op de planning, ik moest aan een berg achterstallig werk beginnen en ik ging ook weer verder met de nieuwe website. De voorkant van de site is binnenkort dus helemaal anders. Aan de achterkant veranderd er momenteel trouwens ook van alles, lees maar eens mee!

Boek af en vrije tijd

Ik zei het net al even, 1 juli leverde ik Het Borrelhapjes Bakboek in bij mijn uitgever. Wat was dat heerlijk zeg. Alle teksten en foto’s stuurde ik door en toen kon ik er gewoon even niets meer aan doen. Tijd om aan een welverdiende vakantie te beginnen. In het begin kon ik totaal niet stilzitten, daar werd ik onrustig van. Dus begon ik aan het opruimen van mijn kantoor en de zolder. Ik haalde allerlei kratten en opbergboxen en ging aan de slag.

Ik onderbrak de werkzaamheden voor een gezellig weekend Kopenhagen. Met mijn vriendinnetje Nina stapten we op vrijdag in het vliegtuig, op naar Denemarken! We hadden totaal niets gepland, hooguit een paar dingen die ons wel leuk leken. Uiteindelijk hebben we heerlijk op ons gemakje de stad ontdekt. We bezochten de botanische tuinen en gingen daarna langs bij Laura’s Bakery. Jawel, er zit een winkel in Denemarken die ook Laura’s Bakery heet, dat was dan ook het enige waar ik echt graag even heen wilde haha.

Nog meer leuke uitjes: een bezoekje aan de vrolijk gekleurde bioscoop (we gingen naar Alladin, aanrader!), een aantal vaste toeristische hotspots, we bekeken de finale van het WK vrouwenvoetbal in de pub en sloten het weekend af bij La Glace. Wederom een aanrader, heb daar genoten van een heerlijk kopje thee en een fantastisch lekker stukje taart.

Toen ik thuiskwam van dit superleuke weekend stortte ik een beetje in. Alle moeheid kwam er ineens uit van de afgelopen maanden die ontzettend druk waren. Dus ik heb een aantal dagen heel wat uren op Netflix doorgebracht, maar heb ook veel geslapen. Ik had het echt even nodig. Nog steeds trouwens, want ik ben mezelf weer eens gigantisch voorbij gelopen de laatste maanden. Na een paar dagen bedacht ik dat ik zin had om een puzzel te maken. Deze lag een paar dagen op tafel en daar heb ik me heel wat uurtjes mee kunnen vermaken.

Ik had graag nog een extra weekje vakantie genomen, maar dat zat er helaas niet in. Er stonden namelijk weer bakdagen op de planning! Gelukkig zaten ze niet extreem vol en konden we het redelijk rustig aan doen. We maakten zelfs al een recept voor Kerst, inmiddels heb ik al drie kerstrecepten af.

Ik vertel er hier niet altijd evenveel over, maar dat ga ik wel meer doen. Ik heb het over De Bakstrijd. Als je regelmatig op het blog kijkt heb je het vast wel eens voorbij zien komen. Op Instagram deelde ik onlangs een paar heerlijke inzendingen, ik word zó blij van jullie creativiteit op het gebied van recepten bedenken. In de Facebookgroep worden trouwens ook vaak recepten gedeeld van de inzendingen, ook al een goede reden om lid te worden.

Het persbericht van mijn boek ging eruit! alle pers is nu ook op de hoogte van mijn boek dat in oktober uitkomt. Heel gek ook wel, zeker omdat we er nog druk mee bezig zijn.

Sinds tijden gingen mijn zusje en ik weer eens samen een heerlijke dag op pad. Een dagje Artis stond er op de planning en we hebben ons heerlijk vermaakt met het mooie weer. De dag sloten we af met een barbecue bij haar thuis. Sowieso gaan we elkaar vanaf nu veel vaker zien, ze is namelijk ook begonnen met werken voor mij! We hebben nu twee werkdagen samen gehad en dat was hartstikke gezellig. Ze ondersteunt mij achter de schermen met van alles en nog wat. Van het plannen van social media posts tot het maken van nieuwsbrieven (waar we binnenkort mee gaan starten).

En er zijn nog meer nieuwe werknemers bij Laura’s Bakery: Mariette gaat mij de komende maanden ook ondersteunen met allerlei werkzaamheden en is vorige week zelfs al begonnen. Verder gaan nog twee mensen van start later dit jaar. Als dat allemaal rond ik horen jullie daar vanzelf meer over.

Veranderingen

Ik zei het al even, er gaat van alles veranderen. Over ongeveer 2,5 week hoop ik dat de nieuwe website live gaat zodat jullie die eindelijk kunnen zien en gebruiken. Achter de schermen ben ik ook druk bezig met veranderen. Lian gaat namelijk stoppen met haar werkzaamheden voor Laura’s Bakery en zoals je net al las komen daarvoor in de plaats verschillende andere mensen die hun eigen verantwoordelijkheden krijgen en er flink de schouders onder gaan zetten. Ik zit namelijk vol met plannen, en op deze manier ga ik nu eindelijk tijd creëren om hiermee aan de slag te gaan. En ook niet onbelangrijk: het zorgt ervoor dat ik niet meer non-stop aan het werk ben.

Aan deze planning ga ik komende maand weer verder werken. Verder staat de maand vooral in het teken van alles wat de laatste maanden is blijven liggen bijwerken, nieuwe recepten maken en zorgen dat het boek naar de drukker kan. Ik vertel je er over een maand meer over, of je volgt me gewoon op Instagram om op de hoogte te blijven.

Vorige post

Volgende post

Aardbeien plaatcake met mascarponeroom
Frambozenijsjes met geitenkaas + review IJs & co

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 8

  1. Trudy says:
    1 jaar geleden

    Wat een leuke nieuwigheden allemaal. Verfrissend!
    Monica, alvast heel veel succes 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik geef het door, dank!

      Beantwoorden
  2. Carla says:
    1 jaar geleden

    Lieve dames,

    – Heerlijk zo’n weekend Kopenhagen! Leuk Laura Bakery in Kopenhagen!
    Wie bestond er eerder?
    – Een Wasgij-puzzel? Weet je waar de naam Wasgij vandaan komt? Lees Jigsaw van achter naar
    voren)
    – Hopelijk weer een Adventkalender voor de Kerst? Ik kijk er nu al naar uit!
    – Ik wens iedereen of je nu stopt of begint bij Laura’s Bakery ongelooflijk veel succes! en Laura ik
    dat je het ietwat rustiger aan kunt doen en ik wens jou natuurlijk ook giga veel succes!!!!!!!!

    Xus,
    Car

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat een leuk berichtje! Dankjewel. Er komt uiteraard weer veel leuks aan!

      Beantwoorden
  3. Audrey says:
    1 jaar geleden

    Jammer dat Lian gaat stoppen, maar leuk dat het team uitbreidt met andere dames. Kopenhagen is echt een leuke stad!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, Kopenhagen is fantastisch!

      Beantwoorden
      • Lisa says:
        1 jaar geleden

        Toffe maand en mooie foto’s! Ik ben benieuwd naar de nieuwe lay-out en andere vernieuwingen. Leuk, uitbreiding van je team. Je blijft Lian toch nog wel af en toe zien?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ja hoor, maak je daar maar geen zorgen over. Lian en ik blijven gezellig afspreken 😀

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Frambozenijsjes met geitenkaas + review IJs & co

Frambozenijsjes met geitenkaas + review IJs & co

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-17

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan