Behind the scenes: juli 2019

Gepost: 5 augustus 2019 Laatst bewerkt: 8 mei 2023

Waar het vorige kijkje achter de schermen nog volop in het teken stond van het boek, is dat dit keer wel anders. Op 1 juli was de deadline om alles in te leveren, daarna mocht ik van mezelf twee weken lang doen waar ik zin in had. Ik begon aan een opruimsessie in huis, onderbrak die voor een weekendje Kopenhagen en eenmaal terug van die trip heb ik vooral languit op de bank en in bed gelegen. Alle moeheid van de drukke maanden kwam er toen uit. Halverwege juli moest ik toch echt wel weer aan de slag. Er stonden weer bakdagen op de planning, ik moest aan een berg achterstallig werk beginnen en ik ging ook weer verder met de nieuwe website. De voorkant van de site is binnenkort dus helemaal anders. Aan de achterkant veranderd er momenteel trouwens ook van alles, lees maar eens mee!Boek af en vrije tijd

Ik zei het net al even, 1 juli leverde ik Het Borrelhapjes Bakboek in bij mijn uitgever. Wat was dat heerlijk zeg. Alle teksten en foto’s stuurde ik door en toen kon ik er gewoon even niets meer aan doen. Tijd om aan een welverdiende vakantie te beginnen. In het begin kon ik totaal niet stilzitten, daar werd ik onrustig van. Dus begon ik aan het opruimen van mijn kantoor en de zolder. Ik haalde allerlei kratten en opbergboxen en ging aan de slag.

Ik onderbrak de werkzaamheden voor een gezellig weekend Kopenhagen. Met mijn vriendinnetje Nina stapten we op vrijdag in het vliegtuig, op naar Denemarken! We hadden totaal niets gepland, hooguit een paar dingen die ons wel leuk leken. Uiteindelijk hebben we heerlijk op ons gemakje de stad ontdekt. We bezochten de botanische tuinen en gingen daarna langs bij Laura’s Bakery. Jawel, er zit een winkel in Denemarken die ook Laura’s Bakery heet, dat was dan ook het enige waar ik echt graag even heen wilde haha.

Nog meer leuke uitjes: een bezoekje aan de vrolijk gekleurde bioscoop (we gingen naar Alladin, aanrader!), een aantal vaste toeristische hotspots, we bekeken de finale van het WK vrouwenvoetbal in de pub en sloten het weekend af bij La Glace. Wederom een aanrader, heb daar genoten van een heerlijk kopje thee en een fantastisch lekker stukje taart.

Toen ik thuiskwam van dit superleuke weekend stortte ik een beetje in. Alle moeheid kwam er ineens uit van de afgelopen maanden die ontzettend druk waren. Dus ik heb een aantal dagen heel wat uren op Netflix doorgebracht, maar heb ook veel geslapen. Ik had het echt even nodig. Nog steeds trouwens, want ik ben mezelf weer eens gigantisch voorbij gelopen de laatste maanden. Na een paar dagen bedacht ik dat ik zin had om een puzzel te maken. Deze lag een paar dagen op tafel en daar heb ik me heel wat uurtjes mee kunnen vermaken.

Ik had graag nog een extra weekje vakantie genomen, maar dat zat er helaas niet in. Er stonden namelijk weer bakdagen op de planning! Gelukkig zaten ze niet extreem vol en konden we het redelijk rustig aan doen. We maakten zelfs al een recept voor Kerst, inmiddels heb ik al drie kerstrecepten af.

Ik vertel er hier niet altijd evenveel over, maar dat ga ik wel meer doen. Ik heb het over De Bakstrijd. Als je regelmatig op het blog kijkt heb je het vast wel eens voorbij zien komen. Op Instagram deelde ik onlangs een paar heerlijke inzendingen, ik word zó blij van jullie creativiteit op het gebied van recepten bedenken. In de Facebookgroep worden trouwens ook vaak recepten gedeeld van de inzendingen, ook al een goede reden om lid te worden.

Het persbericht van mijn boek ging eruit! alle pers is nu ook op de hoogte van mijn boek dat in oktober uitkomt. Heel gek ook wel, zeker omdat we er nog druk mee bezig zijn.

Sinds tijden gingen mijn zusje en ik weer eens samen een heerlijke dag op pad. Een dagje Artis stond er op de planning en we hebben ons heerlijk vermaakt met het mooie weer. De dag sloten we af met een barbecue bij haar thuis. Sowieso gaan we elkaar vanaf nu veel vaker zien, ze is namelijk ook begonnen met werken voor mij! We hebben nu twee werkdagen samen gehad en dat was hartstikke gezellig. Ze ondersteunt mij achter de schermen met van alles en nog wat. Van het plannen van social media posts tot het maken van nieuwsbrieven (waar we binnenkort mee gaan starten).

En er zijn nog meer nieuwe werknemers bij Laura’s Bakery: Mariette gaat mij de komende maanden ook ondersteunen met allerlei werkzaamheden en is vorige week zelfs al begonnen. Verder gaan nog twee mensen van start later dit jaar. Als dat allemaal rond ik horen jullie daar vanzelf meer over.

Veranderingen

Ik zei het al even, er gaat van alles veranderen. Over ongeveer 2,5 week hoop ik dat de nieuwe website live gaat zodat jullie die eindelijk kunnen zien en gebruiken. Achter de schermen ben ik ook druk bezig met veranderen. Lian gaat namelijk stoppen met haar werkzaamheden voor Laura’s Bakery en zoals je net al las komen daarvoor in de plaats verschillende andere mensen die hun eigen verantwoordelijkheden krijgen en er flink de schouders onder gaan zetten. Ik zit namelijk vol met plannen, en op deze manier ga ik nu eindelijk tijd creëren om hiermee aan de slag te gaan. En ook niet onbelangrijk: het zorgt ervoor dat ik niet meer non-stop aan het werk ben.

Aan deze planning ga ik komende maand weer verder werken. Verder staat de maand vooral in het teken van alles wat de laatste maanden is blijven liggen bijwerken, nieuwe recepten maken en zorgen dat het boek naar de drukker kan. Ik vertel je er over een maand meer over, of je volgt me gewoon op Instagram om op de hoogte te blijven.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Trudy schreef:

  Wat een leuke nieuwigheden allemaal. Verfrissend!
  Monica, alvast heel veel succes 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik geef het door, dank!

 2. Carla schreef:

  Lieve dames,

  – Heerlijk zo’n weekend Kopenhagen! Leuk Laura Bakery in Kopenhagen!
  Wie bestond er eerder?
  – Een Wasgij-puzzel? Weet je waar de naam Wasgij vandaan komt? Lees Jigsaw van achter naar
  voren)
  – Hopelijk weer een Adventkalender voor de Kerst? Ik kijk er nu al naar uit!
  – Ik wens iedereen of je nu stopt of begint bij Laura’s Bakery ongelooflijk veel succes! en Laura ik
  dat je het ietwat rustiger aan kunt doen en ik wens jou natuurlijk ook giga veel succes!!!!!!!!

  Xus,
  Car

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat een leuk berichtje! Dankjewel. Er komt uiteraard weer veel leuks aan!

 3. Audrey schreef:

  Jammer dat Lian gaat stoppen, maar leuk dat het team uitbreidt met andere dames. Kopenhagen is echt een leuke stad!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja, Kopenhagen is fantastisch!

   1. Lisa schreef:

    Toffe maand en mooie foto’s! Ik ben benieuwd naar de nieuwe lay-out en andere vernieuwingen. Leuk, uitbreiding van je team. Je blijft Lian toch nog wel af en toe zien?

    1. Laura's Bakery schreef:

     Ja hoor, maak je daar maar geen zorgen over. Lian en ik blijven gezellig afspreken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *