Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bosvruchten koekrepen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 mei 2013
in Brownies & Repen, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na alle taarten en cupcakes die ik de laatste tijd heb gemaakt had ik ontzettend veel zin om koekjes te maken. Koekrepen stonden al langer op mijn lijstje om te maken. Ideaal, je doet alles gewoon in één bakblik, het hoeft geen eens netjes. Na het bakken snij je er mooie blokjes van en klaar ben je. Deze koekrepen heb ik gevuld met bosvruchtenjam, dat maakt de koekrepen lekker fris. Je kunt elk soort jam gebruiken dat je lekker vindt, prima recept om mee te variëren dus. Al smaakt de bosvruchten versie al supergoed!

Recept afdrukken

Bosvruchten koekrepen

Je bakt in één keer een grote koek met bosvruchten vulling en snijdt deze in stukjes. Lekker en makkelijk om uit te delen deze bosvruchten koekrepen.
Porties: 16 stukken (20 x 20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bosvruchtenjam

Instructies

  • Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier
  • Roer suiker en bloem door elkaar in een kom. Voeg dan de boter in blokjes en vanille-extract toe, mix goed door elkaar. Doe dit eerst met een elektrische (hand)mixer, kneed daarna de rest met de hand tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Doe 3/4 van het deeg in het bakblik en druk dit goed aan. Verdeel de jam over de koekbodem, laat rondom een klein randje vrij. Verdeel de rest van het deeg in de vorm, dit hoef je niet aan te drukken.
  • Bak de koek in ongeveer 60 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koek volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, snij hem daarna in 16 stukken.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekrepen lees je hier!

Tijd om te smikkelen!

Vorige post

Volgende post

Video’s: 5x how it’s made
Rozen schuimpjes

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 67

  1. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Heerlijk!! Ik sla m gauw op
    Gr Miriam

    Beantwoorden
  2. Rensina Steursma says:
    8 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit en zijn niet moeilijk om te maken, deze komen zeker op mijn to make lijstje!

    Beantwoorden
  3. Maxime says:
    8 jaar geleden

    Hm lekker!

    Beantwoorden
  4. Kim says:
    8 jaar geleden

    ga ik eens doen met aardbeienconfituur (mijn favoriet) ! 🙂

    http://kimslittlebakery.blogspot.be/

    Beantwoorden
  5. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Leuk! soort mini vlaai!
    Xus,
    MrsP.

    Beantwoorden
  6. Eva says:
    8 jaar geleden

    Hmm ik begin te watertanden!!

    Ik heb trouwens je boeken ook gekocht bij de action!!
    Wat zien ze er leuk uit en wat een lekkere recepten staan erin!

    Vind je het goed als ik een foto van de boeken op mijn blog zet met een link naar jou blog??

    Liefs Eva

    ( http://www.eefus.blogspot.com )

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Eva, alleen maar leuk als je aandacht besteedt aan de boekejs op je blog!

      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  7. makemydayalovely says:
    8 jaar geleden

    Oooeh dit ziet er lekker uit, dit moet ik uitproberen!

    Beantwoorden
  8. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Zou je deze ook met zelfrijzend bakmeel kunnen maken ipv bloem? Ik heb namelijk geen bloem meer in huis, maar wel zelfrijzend bakmeel.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook, alleen neemt je deeg dan wel in volume toe. Dan krijg je wel een iets anders soort koekreep, ik zou dan ook minder deeg maken.

      Beantwoorden
  9. Lysanne H says:
    8 jaar geleden

    Oehh, ziet er lekker uit! Zeker het proberen waard.

    Beantwoorden
  10. Kelly says:
    7 jaar geleden

    Ik heb zojuist de koekepeer gemaakt, ik vond het deeg heel nat en kleverig. Ik kreeg er geen kruimig geheel van zo als je beschreef. Ik heb je recept nauwkeurig gevolgd. Wat doe ik niet goed, dacht eerst dat ik teveel boter had toegevoegd maar database niet zo. Exact 350 gram.
    Ben benieuwd hoe die zo uit de oven komt

    Beantwoorden
  11. Kelly says:
    7 jaar geleden

    Ik heb zojuist de koekrepen gemaakt, ik vond het deeg heel nat en kleverig. Ik kreeg er geen kruimig geheel van zo als je beschreef. Ik heb je recept nauwkeurig gevolgd. Wat doe ik niet goed, dacht eerst dat ik teveel boter had toegevoegd maar database niet zo. Exact 350 gram.
    Ben benieuwd hoe die zo uit de oven komt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Misschien is je deeg te warm geweest waardoor het zo kleverig was? Zorg dat het deeg goed gekoeld is voordat je het verwerkt.

      Beantwoorden
  12. janou says:
    7 jaar geleden

    heel lekker recept,en snel gemaakt

    Beantwoorden
  13. Charlotte says:
    7 jaar geleden

    Mijn dochter gaat de koekreep vanmiddag maken als traktatie op school. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  14. Margriet says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Afgelopen weekend de koeken gemaakt.
    Ze waren echt heerlijk!
    Een grrot succes, al vele malen deze week het recept met anderen gedeeld!

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  15. Jana says:
    7 jaar geleden

    Hoelang kan je deze bewaren? Ik zou ze vandaag willen maken maar heb ze dinsdag en woensdag pas nodig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze koekrepen blijven wel een paar dagen goed en kun je dus prima van te voren maken

      Beantwoorden
  16. Shirley says:
    7 jaar geleden

    Die van mij komt net uit de oven, maar het ruikt hier al heerlijk. You go Laura! Ben echt fan van je x

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      😀 wat leuk om te horen, dankjewel!

      Beantwoorden
      • Shirley says:
        7 jaar geleden

        Ohhh en hij is heerlijk. Zojuist ook het boek van Rutger besteld maar dan via zijn facebook. Ben benieuwd wanneer hij op de mat ploft.

        En jou recepten sla ik op en heb jou boeken ook

        Beantwoorden
  17. Brenda says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze gister gemaakt. Erg lekker maar misschien mag er wel een snufje zout in het deeg. Dit was erg zoet. Maar zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  18. Bren says:
    7 jaar geleden

    Zou je deze ook met zelfrijzend bakmeel kunnen maken???

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      zou kunnen, maar hou er rekening mee dat het koekdeeg dan nog gaat rijzen en je dus een veel grotere/dikkere koek krijgt.

      Beantwoorden
  19. m says:
    7 jaar geleden

    mjam..kan dit ook met verse aardbeien en in een ronde vorm? of een hele plaat? ik heb geen vierkante vorm, heb je tips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Ik heb hier een jam gebruik, het maakt niet uit welke smaak je kiest. Wat vorm betreft is er ook een hoop mogelijk.Deze koek was vrij dik, wanneer je een kleine vorm hebt zou ik wat minder deeg maken. Gebruik je een grotere vorm, dan wordt de koek gewoon wat dunner.

      Beantwoorden
  20. Fatos says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura,

    Is dit echt een soort koek of is het meer net als een vlaai?
    Ik wil hem gauw proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat Dutchrose hieronder zegt klopt helemaal 🙂

      Beantwoorden
  21. Dutchrose says:
    6 jaar geleden

    Dit is echt een koek met brosse bodem gevuld met jam en kruimeldeeg er bovenop.

    Beantwoorden
  22. J says:
    6 jaar geleden

    Deze gemaakt! Zijn echt heerlijk! Vroeg me af, zou je ipv jam bijvoorbeeld nutella er tussen kunnen doen? Of evt iets anders dan jam?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, daar kun je prima in variëren!

      Beantwoorden
  23. Edith says:
    6 jaar geleden

    Net gemaakt met aardbeienjam, heerlijk! Bedankt voor je fijne recept 🙂

    Beantwoorden
  24. jas2424 says:
    6 jaar geleden

    kan het ook met volkorenbloem??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  25. Natalie says:
    6 jaar geleden

    Erg gemakkelijk recept.

    Had zelf iets te weinig boter en houdt wel van wat meer vanille dus wat extra gedaan. Deeg is perfect gelukt!

    Koekreep staat nu in de oven, ruikt al heerlijk ik huis

    Beantwoorden
  26. Willeke says:
    5 jaar geleden

    Recept net uitgeprobeerd. Is erg goed gelukt. Ga het zeker nog eens maken 🙂

    Beantwoorden
  27. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Kan het ook met banketbakkersroom gemaakt worden ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zou je zeker kunnen proberen!

      Beantwoorden
  28. patricia says:
    5 jaar geleden

    hoi, kan je deze ook invriezen

    Beantwoorden
  29. patricia says:
    5 jaar geleden

    hoi, kan je deze ook invriezen en hoelang zijn ze houdbaar wil ze in het weekend van 19 dec maken en met kerstdag op tafel zetten

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ze zeker invriezen. Als je ze gewoon in een koektrommel doet blijven ze ook zeker wel een week goed.

      Beantwoorden
  30. Alicia says:
    5 jaar geleden

    ik heb ze net gemaakt en ze zijn nu aan het afkoelen ik had stiekem al een stukje geproefd ze zijn lekker maar wel zoet

    Beantwoorden
  31. Alicia says:
    5 jaar geleden

    Ik nam deze mee naar mijn moeder haar werk en iemand kreeg kippevel en moest bijna huilen omdat het haar aan haar jeugd herinnerde ik vond het mooi om die reactie te zien

    Beantwoorden
  32. Irma says:
    5 jaar geleden

    Klinkt super lekker!
    Zou je ze ook in kleinere vormpjes kunnen maken, van ongeveer 8-10 cm? Zo ja, hoelang zouden ze dan in de oven moeten of maakt dat niet niet?
    Ik zou ze morgen nog graag willen maken voor kerst. 🙂
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  33. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Zojuist gemaakt. En wat is dit lekker!!!
    Ik heb alleen bij het 1/3 deeg voor de bovenkant wat extra bloem toegevoegd zodat hij wat kruimelige werd. Maar we zitten hier te smullen en nu al te bedenken wat voor meer lekkere vullingen we hier tussen kunnen doen. Een nieuw Top recept om lekker snel even te maken! Dankjewel!

    Beantwoorden
  34. Judith says:
    5 jaar geleden

    Dit lijkt mij erg lekker zeg. Ik heb alleen geen vanille extract in huis omdat ik dit vrij prijzig vind. Zou ik het door iets anders kunnen vervangen.
    Zou ik misschien als vulling sinaasappel marmelade kunnen gebruiken dit vind mijn dochter namelijk zo lekker!
    Alvast bedankt! En complimenten voor je mooie site!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hier lees je meer over vanille smaakstoffen: http://www.handigebaktips.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/
      Andere vulling kan prima hoor. Overigens doe je lang met een flesje vanille extract en het is het lekkerst, voor mij het geld dubbel en dwars waard.

      Beantwoorden
  35. Arjan says:
    5 jaar geleden

    Hij lijkt verschrikkelijk veel op de bosbessen crumble van Blondie Kookt maar is toch anders. Ik moet deze toch ook eens proberen.
    Dankjewel.

    Beantwoorden
  36. Carola says:
    5 jaar geleden

    Hoi hoi ik ben hem nu aan het maken maar het deeg blijft zo droog. Klopt het dat er geen ei in gaat?
    groetjes Carola

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad. Even met de hand doorkneden wil wel eens schelen en anders kun je altijd een beetje extra boter toevoegen.

      Beantwoorden
  37. Miranfa says:
    5 jaar geleden

    Heb hem vanmiddag gemaakt met kersenjam. Wat een heerlijke koek.
    Ga hem zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  38. Carolien says:
    4 jaar geleden

    Kan dit ook met Havermout? Krijg je wel een andere smaak denk ik of niet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien is dit recept dan handiger voor je: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-havermout-koekrepen/

      Beantwoorden
  39. Marjolein says:
    4 jaar geleden

    Hoi!
    Ik heb ze vanmorgen gemaakt. Mijn vorm was alleen een stuk groter en heb zelfrijzend bakmeel (huismerk supermarkt) en zakje vanillepoeder erin gedaan. Ze zijn goed gelukt, smaken heerlijk! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  40. Margreet says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt alleen zijn ze bij mij niet bros. Het is bij mij een zachte koek geworden, maar de smaak is goed. Hadden ze dan iets langer in de oven gemoeten?
    Groet Margreet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Iets langer bakken is dan een oplossing inderdaad. En tijdens het afkoelen worden ze ook nog brosser.

      Beantwoorden
  41. Jitske says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb gister dit recept gemaakt, had een bakvorm van 17×26 cm dus qua bodemoppervlak iets groter. Mijn bodem van de koek was wel 2x zo dik als die van jou op de foto en dus niet gaar?
    Heb jij een idee hoe dit kan? De randen waren wel gaar en heel lekker! Vind je site trouwens super!
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat het maar zo lijkt, als je de hoeveelheden uit het recept hebt aangehouden lijkt het mij stug dat hij echt zoveel dikker is. En verder kan het zo zijn dat jouw oven wat meer tijd nodig heeft om de koek gaar te krijgen.

      Beantwoorden
  42. Erica says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het glutenvrij gemaakt maar hij smaakt inderdaad heerlijk!!!

    Beantwoorden
  43. Charlotte says:
    3 jaar geleden

    Dochter van 11 heeft een middag zelf staan bakken en deze plaatkoek getrakteerd op school. Het was een succes!

    Beantwoorden
  44. Anita says:
    2 jaar geleden

    Is ook erg lekker met lemon curd in plaats van jam

    Beantwoorden
  45. Jarinda says:
    2 jaar geleden

    Recept een beetje aangepast. Iets minder bloem en n flinke snuf zout toegevoegd. Binnen kort eens proberen met lemon curd.

    Beantwoorden
  46. Renske says:
    2 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!
    Ik heb ipv gewone suiker Kokosbloemsuiker gebruikt en naast kersenjam gehalveerde verse kersen toegevoegd.
    De bodem is bijna een soort dikke boterkoek, dan de jam en fruit en dan de kruimels!
    Wat een traktatie, hij gaat hier in het schriftje met favoriete recepten.
    Dank je wel 🙂

    Beantwoorden
  47. Danira says:
    1 jaar geleden

    heel handige basis koek, heb al een paar keer de originele gemaakt, en dit keer met dulce de leche en appel gevuld, was ook erg lekker

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat heerlijk klinkt dat ook!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Volgende Post
Rozen schuimpjes

Rozen schuimpjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan