Heerlijke smeuïge blondies met stukjes chocolade, om je vingers bij af te likken. En met dit recept maak je die heel eenvoudig zelf.

Smeuïge chocolate chip blondies maken

Met mijn basisrecept voor blondies is het niet moeilijk om de lekkerste variaties te bedenken, zoals deze chocolate chip blondies. De combinatie van smeuïge blondies en de knapperige chocolate chips is ronduit heerlijk.

Deze ingrediënten heb je nodig

  • Roomboter. Ongezouten.
  • Lichtbruine basterdsuiker. Dit draagt bij aan de smeuïgheid van de blondies.
  • Eieren. Gebruik altijd medium eieren, tenzij anders vermeld.
  • Vanille. Het liefst gebruik ik zelfgemaakt vanille-extract.
  • Zout.
  • Bloem. Hiervoor kun je zowel patentbloem als tarwebloem gebruiken.
  • Chocolate chips. Ik gebruik melkchocolade, maar je kunt alle soorten chocolade gebruiken. Let er wel op dat het geheel met witte chocolade erg zoet kan worden.

BAKTIP: Mijn blondies bak ik graag in een vierkante bakvorm, bekleed met bakpapier dat aan twee kanten ruim boven de rand uitkomt. Zo til je de blondies na het bakken en afkoelen gemakkelijk uit de vorm.

Chocolate chip blondies recept WM-3

Chocolate chip blondies bewaren

Blondies lenen zich perfect voor feesten, partijen en traktaties. Je maakt gemakkelijk een grote hoeveelheid en vervolgens vries je ze gewoon in. In de vriezer kun je blondies heel simpel langer bewaren.

Hoelang blijven chocolate chip blondies goed?

Bewaar de blondies altijd luchtdicht. Op deze manier blijven ze 3-4 dagen goed, buiten de koelkast. In de koelkast kunnen de blondies wat uitdrogen.

Kun je chocolate chip blondies invriezen?

Chocolate chip blondies laten zich uitstekend invriezen. Snijd de blondies eventueel al in stukjes en verpak ze per twee stuks, zo hoef je niet in één keer alle blondies te ontdooien (tenzij dat juist de bedoeling is). Luchtdicht verpakt zijn ze tot drie maanden te bewaren.

Meer recepten met chocolate chips maken

Chocolate chips vallen voor mij in de categorie ‘appels’, een ingrediënt dat ik erg graag in mijn baksels verwerk en eigenlijk nooit verveelt. En wie houdt er nu niet van chocolade? Met deze recepten met chocolate chips kun je nog wel even vooruit:

Welke chocolate chips heb ik nodig?

Mijn favoriete merk hiervoor is Callebaut. Als je mijn baklade opentrekt, vind je hoge potten vol met pure, melk- , karamel, ruby en witte chocolade in de vorm van chocolate chips. Ze zijn over het algemeen in grote en kleine variant te koop (uiteraard heb ik ze allemaal).

Chocolate chip blondies recept WM-1

Tips: chocolate chip blondies

Kan ik ook bruine suiker gebruiken?

Liever niet. Heb je alleen bruine basterdsuiker in huis? Combineer dit dan met witte, fijne kristalsuiker bijvoorbeeld. Voor het beste resultaat gebruik je 175 gram bruine basterdsuiker en 175 gram fijne kristalsuiker.

Kan ik ook noten toevoegen?

Dat kan absoluut! Hak bijvoorbeeld eens 100 gram geroosterde hazelnoten, pecannoten of amandelen grof en spatel deze samen met de chocolate chips door het beslag.

Wanneer zijn de blondies gaar?

Als de blondies klaar zijn zul je op de bovenkant een dunne, krokante laag zien. De randen voelen stevig en het binnenste is nog zachter (maar mag niet meer wiebelig zijn). Op dit moment zien ze er wellicht nog niet helemaal gaar uit, maar dat hoort zo. Als je de blondies te lang in de oven zet gaat de smeuïgheid verloren.

Het is belangrijk dat je de blondies volledig laat afkoelen en ze het liefst nog een nacht (afgedekt) op een koele plek laat staan, zodat ze goed opstijven. Dan zijn ze het lekkerst.

Het complete basisbakboek

Met ruim 150 recepten is dit dé Laura’s Bakery bakbijbel die iedere thuisbakker in huis wil hebben. Je leert de basis van het bakken aan de hand van 40 basisrecepten, met op elk basisrecept twee zalige variaties. Ook de nodige baktips komen aan bod en je wordt voorzien van de lekkerste recepten voor vullingen en toppings.

Bestel hier!

Afbeelding

 

smeuïge blondies met chocolade

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolate chip blondies

Heerlijke smeuïge blondies met stukjes chocolade, die maak je heel eenvoudig zelf.
Voorbereiding15 minuten
Bereiding30 minuten
Totaal45 minuten
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren M
  • 1 el vanille-extract
  • 275 gram bloem
  • snufje zout
  • 150 gram chocolate chips
  • extra chocolate chips ter decoratie

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en doe deze samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
  • Voeg ook het vanille-extract toe en mix door. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix tot alles volledig is opgenomen.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verspreid gelijkmatig.
  • Verdeel nog wat extra chocolate chips over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de chocolate chip blondie in 25-30 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant moet een dun, krokant laagje hebben en mag in het midden nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel stevig aanvoelen.
  • Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven voordat je hem in stukjes snijdt.
Tips

Hoe korter de blondie bakt, hoe smeuïger hij wordt. Maar laat de blondie altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je hem aansnijdt.
Bewaren

In een afgesloten trommel een week houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept