Deze melkchocolade truffels zijn niet te versmaden! Heerlijk bij een kopje thee of gewoon lekker tussendoor. Ben ik even blij dat ik dit recept vond in het boek Dessert Tables. ik wist dat truffels vrij eenvoudig te maken zijn, maar dat het zó makkelijk is had ik niet gedacht. Je hebt nauwelijks ingrediënten nodig. Ren dus gelijk naar de keuken om te kijken of je de ingrediënten in huis hebt zodat je gelijk kunt beginnen!
Melkchocolade truffels
Ingrediënten
- 200 gram melkchocolade
- 75 ml slagroom
- 1 tl vanille extract
Instructies
-
Breng de room in een pannetje tot aan het kookpunt, giet dit in de kom met stukjes chocola. Laat dit even zo staan zonder te roeren zodat de chocola alvast smelt. Na ongeveer twee minuten roer je het mengsel glad. Zitten er nog wat stukjes in? Verhit de chocola dan au bain marie tot alle chocola gesmolten is. Roer nu ook het vanille extract erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen en zet het dan in de koelkast. Laat het hier minstens 2,5 uur staan. Het makkelijkst is om de ganache al een dag van te voren te maken.
-
Schep met een lepeltje wat ganache uit de kom en vorm dit met je handen tot een balletje, rol het balletje dan gelijk door de cacaopoeder en leg de balletjes op een bord. Als je klaar bent zet je de truffels weer in de koelkast om goed hard te worden. Truffels bewaar je in de koelkast, vlak voor het serveren haal je ze er weer uit.
-
Bon Appetit!
zo simpel en ook zo lekker, helaas is de slagroom op ivm de appeltaart van van het weekend, dus hup naar de supermarkt . . .
Klinkt heerlijk! Weet ik meteen een leuk cadeautje!
Leuk blog heb je trouwens, kom vaak langs om even te kijken, maar heb nog geen reactie gegeven.
groetjes
Yummy Yummy! Deze zou ik wel lusten! Ik ga het recept bewaren, en ook een keer maken hoop ik 😉
Lekker, ik ben er gek op. Ook nog nooit gemaakt. Ik ga het proberen!
Lijkt me heeeeerlijk.
Ik zou het het weekend graag willen maken met mijn kinderen (vooral de middelste is een echte kok/bakker.
Even een vraagje, waar koop ik vanille extract? Kan dat gewoon in de supermarkt? ik heb echt geen idee wat het is. (ken wel vanille suiker, hi hi, lekker zoet hoor)
Groetjes, Daphne
Hoi Daphne, vanille aroma kan je bij de supermarkt kopen. Extract is een natuurlijke versie. Bij veel bakwinkels kun je deze kopen.
bij de supermark ja klein flesje van dr oekter
Ik maak deze truffels heeeel vaak ze zijn echt heel lekker, maar ook heel leuk om cadeau te doen, echt super dit recept
http://www.sabsycakedreams.blogspot.nl
Ziet er geweldig uit. Ik heb laatst ook truffels gemaakt zonder geraffineerde suiker toevoeging en die zijn ook zo lekker. Nu wil ik ze graag voor iemand haar verjaardag maken en ben ik op zoek naar die cupjes om ze per stuk in te doen. Waar heb jij ze vandaan?
Ga zo door met je leuke blog en facebook!
Deze cupjes zijn van Tiger, maar je kunt ze bij vele kookwinkels vinden hoor.
Ik was gisteren bij Dille en Kamille en ik heb daar ook kleine cups gevonden. Bedankt nog voor het reageren.
Hoi Laura,
Je truffels zien er heerlijk uit! Kan je deze een dag of 4 bewaren in de koelkast??
Groetjes, Ellen
Ja hoor dat kan prima. Hier redden ze dat alleen nooit 😉
Ze zijn heerlijk! En inderdaad ZO makkelijk.Ik heb ze gemaakt voor bij de koffie/thee na ons etentje vanavond. We hebben er nog precies genoeg bewaard, de rest is al op 🙂
Maakt vanille aroma en extract ook veel uit on smaak dat je weet? Ik heb ze met de simpele aroma van dr. oetker gemaakt dacht namelijk dat het hetzelfde was.
Groetjes!
Ze zijn heerlijk! En inderdaad ZO makkelijk.Ik heb ze gemaakt voor bij de koffie/thee na ons etentje vanavond. We hebben er nog precies genoeg bewaard, de rest is al op 🙂
Maakt vanille aroma en extract ook veel uit on smaak dat je weet? Ik heb ze met de simpele aroma van dr. oetker gemaakt dacht namelijk dat het hetzelfde was.
Groetjes!
Ze zijn lekker hè! Je kunt ook aroma gebruiken hoor, dat is alleen een kunstmatige variant terwijl extract natuurlijk is. Ik zal er binnenkort eens een post over maken, krijg deze vraag vaak namelijk 😉
Kan ik ze ook in een bonbon siliconen vorm doen zodat elke truffel een leuke vorm krijgt?
Groetjes Sanne
Ja hoor, dat kan ook. Leuk idee!
That’s it???
Ik heb hier zondag een feestje voor mijn dochter (Laura.. what’s in a name 😀 ) , heb zo een leuke bonboniere gekocht en nu weet ik wat ik daar in kan serveren… Deze truffeltjes van jou staan zondag op tafel! Thanx !! Keep up the good work Laura, ik kom hier regelmatig en op je facebook eens rondneuzen! 😀
Liefs, Sofie
Hoi Sofie,
Wat een leuke naam heeft je dochter 😉
Leuk dat je de bonbons gaat maken! Laat je weten wat je ervan vond?
Liefs, Laura
Ik wil ze eigenlijk maken voor de verjaardag van me vriend, hij is aankomende dinsdag jarig maar heb maandag en dinsdag ochtend daar geen tijd voor. Als ik ze vandaag maak zijn ze dinsdag nog goed?
Ja hoor, dat kan prima. Bewaar ze dan wel in de koelkast.
Ik heb ze gemaakt maar tijdens het rollen merkte ik dat de ganache heel snel zacht word zonder dat ik echt warme handen had. Hierdoor was het moeilijk om de balletjes een nette vorm te geven. Heeft iemand misschien tips hoe ik dit beter of anders zou kunnen doen?
Om de paar truffels was ik mijn handen even met goed koud water. Dan plakt het niet meer van restjes aan de je handen, maar ook niet van je (warmer geworden) handen zelf.
Hoi laura,
Zou het ook lukken met Toblerone chocolade :)?
Je hebt echt een geweldige site met heerlijke dingen!
Groetjes Daniëlle
Ik denk dat dat ook wel zou moeten lukken, klinkt heerlijk in ieder geval 🙂
Hi Laura,
Ik heb ff een vraag. Gisteravond heb ik de ganache gemaakt en het in de koelkast gezet. Nu haal ik het vanochtend uit de koeling en is het redelijk hard. Kan er geen bolletjes van maken nu. Hoe kan dat?
Ik heb nl begrepen dat je de ganache vtv kan maken.
Groetjes regina
Het is logisch dat het vrij hard uit de koelkast komt. Dit moet juist. Met een klein lepeltje schep je er een beetje uit, dat rol je tot een balletje en haal je door cacaopoeder. Als het niet stevig/hard zou zijn kun je er geen balletjes van maken.
Ook lekker, van pure chocolade en een beetje espresso erdoor.. is wel heel sterk hoor!
klinkt goed!
Laura
zelfde probleem als regina
kan er alleen nauwelijks balletjes van draaien
ganache komt altijd stevig tot hard uit de koelkast, anders is het zo dun dat je er geen balletje van kunt maken. Met lepeltjes er een beetje uitschrapen en dan tussen je (koude) handen tot een balletje draaien.
Overheerlijk!
Als ik er een ander smaakje, bijvoorbeeld koffie of liqor 43, aan wil geven moet ik dan de vanille extract weglaten en vervangen door bijv de koffie of gewoon wat erbij voegen?
Ik zou de vanille weglaten en naar smaak een ander smaakje toevoegen (maar niet te veel)
Het is al een ‘oud’ recept op je blog maar ik vond hem pas afgelopen week tijdens mijn zoektocht naar ideeën voor het zelf maken van friandises. Ik ben meteen de keuken ingedoken met een reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout; een succes 😉
Ze waren echt heerlijk!! Dat vond de hele familie! 😉
Vroeg me alleen even af of het normaal is dat ze wat zacht blijven? Had de genache 2 dagen van te voren gemaakt en ze vanochtend gedraaid en in de koelkast gedaan, vanavond van gegeten maar de vulling was niet hard, klopt dat?
Het hangt af de melkchocolade die je gebruikt. Mocht je ze echt te zacht vinden, dan kun je de volgende keer een beetje slagroom weglaten.