Hazelnoot chocolade truffels

23

Hazelnoot chocolade truffels 1a

Ganache over hebben, het niet weg willen gooien en dan snel bedenken dat je er nog wel wat truffels van kunt maken. Dat had ik immers al eens gedaan en het leek mij een prima manier om de ganache op te maken. Vorige keer maakte ik balletjes en rolde ik ze door cacaopoeder (recept). Omdat de verhoudingen van mijn ganache nu anders waren, voegde ik een klontje boter toe voor wat meer stevigheid. Na het opstijven sneed ik ze in blokjes met het idee dat het dan een minder grote kliederboel zou zijn. Dat idee was leuk, maar ik had alsnog handen die onder zaten. Niet erg als het om chocola gaat wat mij betreft. Ik gebruikte trouwens hazelnoten als topping voor de truffels, maar je zou natuurlijk ook andere noten kunnen gebruiken.

Hazelnoot chocolade truffels 2a

Hazelnoot chocolade truffels

Met ganache kun je ontzettend lekkere dingen maken. Wat dacht je van deze hazelnoot chocolade truffels? Ze zien er ontzettend lekker uit en zo smaken ze ook!
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram pure chocola
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram hazelnoten

Instructies

  • Het maken is heel simpel. Weeg de chocolade af in een hittebestendige kom. In een pannetje verwarm je de slagroom, zodra het aan de randen begint te borrelen zet je het vuur uit en giet je het over de chocolade heen. Blijf rustig roeren tot alle chocolade is gesmolten. Voeg dan de boter toe en blijf wederom roeren tot er geen klontjes meer zijn.
  • Giet de ganache in een met bakpapier beklede ovenschaal. Het formaat maakt niet zoveel uit. Hoe groter hij is, hoe platter de truffels en hoe kleiner, hoe dikker. Zet de schaal in de koelkast en laat hem hier een paar uur staan tot de ganache helemaal is opgesteven.
  • Ondertussen bereid je de topping vast voor. Een derde van de hazelnoten hak je in kleine stukjes, de rest vermaal je tot een fijn hazelnootmeel. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare hazelnootmeel gebruiken mocht je dat ergens vinden.
  • Haal de ganache uit de koelkast en verwijder het uit de vorm. Met een scherp (eventueel heet) mes snij je ganache in blokjes op reepjes. Druk één zijde van de truffel in de fijngehakte hazelnoten, daarna dip je de andere zijden in het hazelnootmeel. Dip alle truffels op deze manier.
Bewaren

De truffels kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast, doe ze in een afgesloten bakje.

Hazelnoot chocolade truffels 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Joyce schreef:

    Ik vroeg me al af of alleen ik altijd compleet onder de chocolade zat bij het maken van chocolaatjes 😛 ze zien er heerlijk uit!

  2. Lianne schreef:

    Wat een leuk idee, ze zien er heerlijk uit! Ja truffels maken, zonder vieze handen is zo moeilijk, maar ook zo niet erg! 😀

  3. Marjon schreef:

    Het staat in de koelkast… ben benieuwd ?

  4. thebeautyblognl schreef:

    Wat lekker zeg! Ga ik zeker opslaan! x

  5. Het ziet er echt heerlijk uit!

  6. Annemiek schreef:

    Lijkt me heerlijk!! Hoelang kan je het bewaren en moet het in de koelkast bewaard worden?

    1. Laura schreef:

      Moet inderdaad in de koelkast, max 4-5 dagen zou ik aanhouden.

  7. conny schreef:

    Ziet er heerlijk uit, kan ik ze evt invriezen ?

  8. Anouk schreef:

    Als je de ganache uit de koelkasr haalt dan is die toch hard, hoe blijven de nootjes en meel dan plakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      zeker wel, kijk maar eens naar het resultaat op de foto 😉

  9. iris schreef:

    Smaakt heerlijk! Maar is helaas een te flexibele substantie geworden… wat kan verkeerd zijn gegaan? Verse slagroom te kort/lang opgewarmd? Het heeft een hele nacht in de koelkast gestaan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      He niks aan de hoeveelheden veranderd?

      1. Iris schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie! Nee, alle hoeveelheden zoals aangegeven in het recept heb ik aangehouden. Alles op kamertemperatuur, slagroom recht uit de koelkast. Chocolade extra puur van Verkade. Ongezouten roomboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *