Smelt de boter in een pan en doe deze samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
Voeg ook het vanille-extract toe en mix door. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix tot alles volledig is opgenomen.
Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verspreid gelijkmatig.
Verdeel nog wat extra chocolate chips over de bovenkant van het beslag.
Bak de chocolate chip blondie in 25-30 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant moet een dun, krokant laagje hebben en mag in het midden nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel stevig aanvoelen.
Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven voordat je hem in stukjes snijdt.
Tips
Hoe korter de blondie bakt, hoe smeuïger hij wordt. Maar laat de blondie altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je hem aansnijdt.
Bewaren
In een afgesloten trommel een week houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.