Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het als een dessertsaus. Ieder baksel maak je er extra lekker mee. En het is ook heerlijk om gewoon de lepel saus af te likken. Eenmaal afgekoeld is deze saus niet meer vloeibaar trouwens, maar dat los je eenvoudig op door de gewenste hoeveelheid weer even te verwarmen.



Ziet er lekker uit! Ik had nog een vraagje over het recept, wat van slagroom kan je het best hiervoor gebruiken? Vers opgeklopte slagroom? Daarnaast neem ik aan dat je het pannetje terug op het vuur zet als de chocolade en de boter erbij komen, dat was me niet helemaal duidelijk oeps?
Hoi, je gebuikt gewoon verse of houdbare vloeibare slagroom uit een pakje. De pan niet terug op het vuur. Succes!
Als het er niet bij staat gaat het altijd om niet-opgeklopte slagroom. De pan hoeft niet terug op het vuur om de boter toe te voegen, het mengsel is dan nog warm genoeg om de boter te smelten.
Kun je dit recept ook gebruiken voor witte chocoladesaus? Voor over een cake?
Niet voor over een cake, dan ben je hier naar op zoek denk ik: https://www.laurasbakery.nl/zelf-ganache-maken/
https://www.laurasbakery.nl/how-to-drip-cake/
Hoe maakt u uw vanille botercreme
op deze manier: https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/
Zou ik dit recept kunnen gebruiken om onder in een glaasje te doen waar zelfgemaakte pudding bovenop komt?
Ik dacht een laagje chocoladesaus, dan pudding en daar bovenop wat kerst sprinkles voor de kerstbrunch op school.
Ik wil het graag de dag van tevoren voorbereiden en de saus bovenop lijkt me niet slim in verband met de sprinkles..
Ik weet niet zeker of saus daar dik genoeg voor is.
Ook niet als de saus een beetje ingedikt is?
Heb je eventueel een andere suggestie voor me?
Als je de chocoladesaus goed laat afkoelen (in de koelkast bijvoorbeeld), dan is deze saus niet meer vloeibaar en dan zou het wellicht toch wel kunnen!
Maakt het uit of je puur of melkchocolade gebruikt?
Nee, net wat je lekkerder vindt. Met pure chocolade wordt de saus iets steviger.
Ik was erg benieuwd naar dit antwoord, maar had de saus al eerder nodig. Daarom 100gr. puur en 100gr. melkchocolade gebruikt. Gaat dus ook prima.
Als ik deze saus een dag van te voren maak kan ik hem ook even in de magnetron opwarmen voor het serveren?
Dat kan zeker.
Kan ik de boter ook door bv olijfolie vervangen?
Dat zou in principe kunnen, maar zou ik niet aanraden omdat dit een andere smaak geeft en ook invloed zal hebben op de textuur. Je kunt wel margarine gebruiken.
Kan je ook kookroom gebruiken ipv slagroom
In theorie moet dat kunnen, maar aan kookroom zijn vaak maïzena, verdikkingsmiddelen en soms andere hulpstoffen aan toegevoegd. Dus mijn voorkeur heeft het niet.
De chocoladesaus werd korrelig na het opwarmen de andere dag. Kunt u vertellen hoe dit kwam?
Dat klinkt alsof het temperatuurverschil te groot is geweest. Misschien op te hoog vuur verwarmt? Het lijkt erop dat de saus geschift is. Lastig aan te geven precies wat er fout is gegaan.
Voor hoeveel personen is dit recept als
Hoi Sonja. Dat is wat lastig te zeggen omdat je natuurlijk meer of minder saus kunt gebruiken.