Chocolade-pretzel koekjes

6 november 2017
49

Het deeg voor deze chocolade-pretzel koekjes is er eentje voor typisch Amerikaanse koeken. Van die zachte chewy koeken die wel een knapperig randje hebben. Hoewel ik liever niet wakker gemaakt word voor lekker eten, zou ik voor dit soort koeken misschien nog wel een uitzondering maken. Heerlijk vind ik ze! Wat ik ook lekker vind is de combinatie van zoet en zout, dus voegde ik aan het deeg zoute pretzels toe. En ook nog een hele pretzel bovenop om het af te maken, ziet er wel zo leuk uit. 

Chocolade-pretzel koekjes

Voor de liefhebber van zoet en zout in een recept: Chocolade-pretzel koekjes! Heerlijke koekjes die snel en makkelijk te maken zijn.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 40 gram stukjes pretzel
  • 16 hele pretzels

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg het ei en vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Bloem, cacaopoeder, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een egaal koekdeeg. Voeg als laatst de stukjes pretzel toe en kneed tot ze gelijkmatig door het chocolade koekdeeg verdeeld zijn.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk op elk balletje deeg een hele pretzel.
  • Bak de chocolade-pretzel koekjes in 10 minuten op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koeken een paar minuten rusten op de bakplaat, verplaats ze dan naar een rooster om ze volledig af te laten koelen.
Bewaren

De koeken bewaar je in een afgesloten trommel en zijn het lekkerst als je ze binnen een week opeet.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Marja schreef:

    Ohhh….wat ziet dat er leaker uit zeg. Om zo je tanden in te zetten. Net als jij hou ik van de combi zout-zoet, net als bijvoorbeeld salted caramel. Heerlijk! En die Amerikaanse koeken zijn toch zo lekker bij een kop koffie of thee. Ik ben in Amerika geweest, alweer 3 jaar terug, maar ik snap nu heel goed hoe het komt dat heel veel Amerikanen overgewicht hebben! Alles is groot, lekker en vooral veel! Dit soort koeken leken daar wel wagenwielen. Wij deelden er een als we er trek in hadden. En nog bleef er over. Zo groot waren ze. Maar zo zalig…. vandaar dat ik blij ben met dit recept! Dank je wel.
    Groetjes en tot een volgende keer,
    Marja

  2. Marjolein schreef:

    Heerlijk waren de koekjes Laura! Deze gaan nog vaker gemaakt worden!

  3. Saskia Claassen schreef:

    Ik heb deze koekjes eergisteren gemaakt. Wat verrukkelijk waren ze! Ze zijn helaas allemaal weer op….De combi zout en chocola is inderdaad heerlijk. Ik heb er nog extra van die chocolade chunks (stukjes chocola) doorgedaan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Super om te lezen, thanks 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *