Kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten

Gepost: 22 mei 2019 Laatst bewerkt: 7 juni 2024
Kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten

Deze koekjes maakte ik al een paar maanden geleden toen we midden in de winter zaten en het hartstikke koud was buiten. Ik twijfelde daarom even of ik ze nu al online wilde zetten, of dat ik ze zou bewaren tot het najaar. Zoals je ziet staan de kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten gewoon online, want koekjes kunnen immers altijd. Ik ben gek op koekjes en zou wel weer eens een dag de keuken in willen duiken om alleen maar verschillende soorten koekjes te maken.

De laatste keer dat ik dit deed was drie jaar geleden voor mijn eerste boek en ik denk dat dit ook gelijk de leukste bakdag was voor mijn boek. Ik houd nu eenmaal van koekjes bakken, dat zal nooit veranderen. Ja, ik ga weer eens zo’n dag inplannen, nu al zin in.

BAKTIP: In een luchtdichte trommel zijn de koekjes minstens 2 weken houdbaar. Ik gebruik zelf de voorraaddozen van Mepal Cirqula hiervoor. 

kaneelkoekjes-met-witte-chocolade-en-hazelnoten-2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten

Chocolade met hazelnoten is altijd een heerlijke combi. Deze kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten zorgen daarom voor een nóg lekkerdere smaaksensatie.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eidooier (M)
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 130 gram witte chocoladestukjes
  • 100 gram hazelnoten (grofgehakt)

Instructies

  • Mix boter en suiker tot een romige massa, voeg het vanille-extract en het eidooier toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Bloem, zout en kaneel kun je tegelijkertijd toevoegen, kneed tot een stevig deeg. Kneed als laatst de chocolade en noten gelijkmatig door het deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Verdeel daarna in gelijke stukjes en draai er balletjes van. Leg de balletjes deeg op de bakplaat en druk ze een beetje platter.
  • Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: In een koektrommel minstens 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Jessica schreef:

    Hoi Laura

    Ik heb het recept geprobeerd maar kwam erachter dat mijn koekjes wel erg boterig zijn. Heb je hier tips voor? Voor de volgende keer.

    Ze waren nog wel lekker!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je hebt niks aan het recept veranderd? Misschien waren ze nog niet helemaal gaar?

  2. Elisabeth schreef:

    Waarom moet het ongezouten roomboter zijn. Er gaat toch ook zout door het deeg als je dat weg laat kun je dan gezouten boter gebruiken?
    Ik hoor het graag.
    Het gaat over de kaneelkoekjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Op deze manier heb ik de hoeveelheid zout zelf in de hand.

  3. Lotte schreef:

    hoii, heb je misschien een tip om ze wat chewyder te maken??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat horen ze wel echt te zijn, misschien heb je ze net iets te lang of te heet gebakken. Een of twee minuten kunnen dat verschil al maken.

  4. Lara schreef:

    Hoi Laura, kan je een deel van het deeg ook invriezen? Ik hoor het graag van je!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Koekdeeg kun je prima invriezen. Wel handig om het deeg al in porties (balletjes, plakjes, etc) in te vriezen.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Koekdeeg kun je prima invriezen. Wel handig om het deeg al te verdelen in porties (balletjes, plakjes, etc) voor dat het de vriezer in gaat.

  5. Monique verbeek schreef:

    Heel luchtig en super lekker! Gemakkelijk te maken deeg, enkel is het deeg wel erg kleverig.. had het 1,5 uur laten rusten, misschien had het langer moeten rusten? Wel super super lekker👌😋

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan altijd wat bloem gebruiken als het deeg wat te plakkerig is.

  6. Lotte de Ruiter schreef:

    Hoi Laura,
    Waarom moet er eigenlijk alleen maar een eidooier door de koekjes heen? Kan ik ook gewoon een heel ei er door heen doen?
    Groetjes Lotte
    P.s: super lekker recept, ik ga het vanmiddag maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      De eidooier en het eiwit hebben allebei een ander effect op baksels, eiwit zorgt voor luchtigheid en heeft een rijzende werking. Dat wil je over het algemeen niet in een koekje, de knapperigheid gaat er dan vanaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept