Peren muffins met pecannoten en banaan

1 november 2017
26

Door Lian – Het was alweer een hele tijd geleden dat ik muffins had gemaakt, maar toen ik eenmaal bezig was bleven de ideeën voor lekkere muffins maar komen. Deze muffins vind ik zelf ontzettend lekker omdat de smaken zo goed passen bij de herfst en je ze toch niet vaak gecombineerd ziet. Ze smaken een beetje naar bananenbrood, maar dan lekker fris door de peer. Ik heb ook meer peer dan banaan toegevoegd waardoor ik het ook peren muffins vind en geen bananen muffins. Je zou zelfs de banaan weg kunnen laten als je daar niet van houdt. Als je deze muffins hebt gebakken zal je huis ook heerlijk ruiken en dat vind ik zelf altijd zo fijn aan bakken met kouder weer. Ik krijg er altijd zo’n heerlijk huiselijk gevoel van. 

Muffins zijn niet moeilijk om te maken en je hebt er geeneens een mixer voor nodig, dus in mijn ogen een perfect doordeweeks recept. Ikzelf heb alle ingrediënten voor deze muffins bijna altijd wel in huis, dus je hoeft er waarschijnlijk nog niet eens voor naar de winkel.

Peren muffins met pecannoten en banaan

Fruit en noten gaan heel goed samen in een muffin. Dat bewijzen deze peren muffins met pecannoten en banaan zeker weten. Probeer ze eens uit!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 banaan
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 rijpe peren
  • 80 gram pecannoten

Instructies

  • Voor het maken van deze peren muffins heb je geen mixer nodig. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel.
  • In een andere kom breek je de banaan in kleine stukken, prak deze een klein beetje. Voeg nu de andere vochtige ingrediënten, eieren, melk en zonnebloemolie, toe. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine stukjes. Hak ook de pecannoten in kleinere stukken. Roer beiden door het beslag.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
  • Bak de muffins in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

In een afgesloten trommel blijven de muffins zeker een week goed. Invriezen kan ook, dan blijven ze 3 maanden goed. 

Het maken van deze muffins is ontzettend eenvoudig en je hebt daarna een heerlijke muffin die smaakt naar de herfst. Geen fan van banaan in je baksels? Deze kun je ook weglaten. Ik vind muffins ideaal als een zoete snack voor doordeweeks. Het perfecte recept om de week mee te breken.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

7 reacties

  1. Nancy schreef:

    Hoi Lian
    Is het in dit recept mogelijk de melk te vervangen door sojamelk?
    Ik volg pas sinds kort een koemelkvrij dieet ivm allergieën, maar ben nog nier zo thuis in het bakken bakken zonder koemelk..
    Groetjes,
    Nancy

    1. Laura Kieft schreef:

      Met sojamelk zal het ook zeker lukken.

  2. Karin schreef:

    Ik heb gister je perencake gemaakt en dat was een succes! Ik denk dit recept en die v.d. perencake combineren, ook!

  3. RBA schreef:

    Beste Lian, wat is dit recept toch heerlijk! Zojuist voor de tweede keer achterelkaar weer gemaakt en die neem ik vanavond mee naar mn schoonbroer. Vraagje: is 200 graden op stand boven-en onderwarmte of hetelucht? Bij de eerste keer heb ik ze op boven-onderwarmte gebakken maar het deeg bleef wat vochtig na 30 min. Komt dat door de ovenstand of de banaan die er in zit? Alvast bedankt voor je reactie en natuurlijk ook voor het recept! Groet,

    1. Laura Kieft schreef:

      Vermelde temperaturen zijn voor boven- en onderwarmte. Het zou natuurlijk goed kunnen dat jouw oven iets meer tijd nodig heeft, dat kan per oven verschillen.

  4. Lara schreef:

    Hoi, kun je de suiker vervangen voor bijvoorbeeld honing?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hebben wij niet getest in dit recept, maar je kunt het uiteraard proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *