Tuna melt met bierbrood

Gepost: 14 juni 2019 Laatst bewerkt: 5 september 2024
Tuna melt met bierbrood

Tuna melt met bierbrood! Hoewel ik mezelf geen moeilijke eter noem, zijn er wel een aantal dingen waar ik niet zo heel erg dol op ben of die ik gewoon echt niet lekker vind. Tonijn behoort tot die laatste categorie. Mooie intro wel he, zo over een recept voor tuna melt dat ikzelf niet eens lekker vind.

Tuna melt maken

Waarom dit dan wel online staat en waarom jij het ook moet maken? Nou, mijn team is er gek op en die hebben deze tuna melt in elkaar gedraaid. Ik heb het resultaat alleen gefotografeerd. Het eten ervan tijdens de lunch liet ik ook aan het team over, ze hebben er daadwerkelijk van zitten smullen. Het scheelde niet veel of een brutale kraai ging met het broodje tuna melt aan de haal toen de lunch al buiten stond en wij nog heel even binnen waren.

Ga jij deze tuna melt maken, of beleg jij net als ik je broodje liever ergens anders mee?

BAKTIP: In plaats van de oven kan je voor dit recept ook een contactgrill of een grillpan gebruiken. 

 

Tuna melt

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Tuna melt met bierbrood

Een super makkelijk recept voor een erg lekker broodje voor tonijnliefhebbers: tuna melt met bierbrood.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote sneetjes bierbrood (volgens recept)
  • 1 blik tonijn
  • 2,5 el mayonaise
  • 2 tl ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl dille
  • 2 el geraspte mozzarella
  • 2 el geraspte cheddar
  • 5 zoet-zure cocktail augurkjes
  • peper en zout
  • extra geraspte cheddar en mozzarella kaas

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve het brood en de extra kaas, in een kom en meng door elkaar tot een smeuïge tonijnsalade.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en beleg een sneetje bierbrood met de salade. Strooi hier wat extra geraspte kaas over en leg de tweede snee bierbrood erop. Duw een klein beetje aan.
  • Bestrooi ook de bovenkant met wat extra geraspte kaas en warm het tuna melt broodje voor 10 minuten op of tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd doormidden en serveer.

Tips

  • Tip: Je kunt ook nog een gesnipperd halve rode uit toevoegen en de augurkjes vervangen door wat fijngehakte kappertjes.
  • Tip: Met kleinere sneetjes brood is de salade voldoende voor twee aparte broodjes.
  • Bewaren: Eenmaal gebakken is het broodje vers het lekkerst. De tonijnsalade bewaar je afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept