Tuna melt met bierbrood

8

Hoewel ik mezelf geen moeilijke eter noem, zijn er wel een aantal dingen waar ik niet zo heel erg dol op ben of die ik gewoon echt niet lekker vind. Tonijn behoort tot die laatste categorie. Mooie intro wel he, zo over een recept dat ikzelf niet eens lekker vind. Waarom dit dan wel online staat? Nou, Lian is er gek op en die heeft deze tuna melt in elkaar gedraaid. Ik heb het resultaat alleen gefotografeerd. Het eten ervan tijdens de lunch liet ik ook aan Lian over, al scheelde het niet veel voor er een brutale kraai mee aan de haal ging toen de lunch al buiten stond en wij nog heel even binnen waren. Ga jij deze tuna melt maken, of beleg jij net als ik je broodje liever ergens anders mee?

Tuna melt met bierbrood

Een super makkelijk recept voor een erg lekker broodje voor tonijnliefhebbers: tuna melt met bierbrood.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote sneetjes bierbrood (volgens recept)
  • 1 blik tonijn
  • 2,5 el mayonaise
  • 2 tl ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl dille
  • 2 el geraspte mozzarella
  • 2 el geraspte cheddar
  • 5 zoet-zure cocktail augurkjes
  • peper en zout
  • extra geraspte cheddar en mozzarella kaas

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve het brood en de extra kaas, in een kom en meng door elkaar tot een smeuïge tonijnsalade.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en beleg een sneetje bierbrood met de salade. Strooi hier wat extra geraspte kaas over en leg de tweede snee bierbrood erop. Duw een klein beetje aan.
  • Bestrooi ook de bovenkant met wat extra geraspte kaas en warm het tuna melt broodje voor 10 minuten op of tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd doormidden en serveer.

Tips

  • Tip: Je kunt ook nog een gesnipperd halve rode uit toevoegen en de augurkjes vervangen door wat fijngehakte kappertjes.
  • Tip: Met kleinere sneetjes brood is de salade voldoende voor twee aparte broodjes.
  • Bewaren: Eenmaal gebakken is het broodje vers het lekkerst. De tonijnsalade bewaar je afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *