Gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing

Gepost: 24 september 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing

Er komen de laatste tijd zoveel borrelhapjes met champignons online, dat je bijna zou gaan denken dat ik er gek op ben. Dat is dus niet zo, maar omdat ik regelmatig het verzoek kreeg voor borrelhapjes met champignons heb ik mijn team voor jullie aan de slag gezet. De meest recente creatie is deze vegetarische gevulde champignon met zachte geitenkaas, walnoot en natuurlijk honing. Overheerlijk als ik het testpanel mag geloven. En heel simpel om te maken. Laat je mij weten wat je ervan vond?

Kan jij geen genoeg krijgen van gevulde champignons? Misschien zijn deze recepten dan ook wat voor jou:

Vegetarische gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing (4)
Vegetarische gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing (2)

 

Vegetarische gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing

Vegetarische gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing. Een heerlijke borrelhap!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 6 halve walnoten
  • honing

Instructies

  • Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Hol de champignonhoeden eventueel nog een beetje uit zodat je er extra veel geitenkaas in kwijt kunt.
  • Vul elke champignonhoed rijkelijk met de zachte geitenkaas en druk er een halve. walnoot in. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde champignons erin. Bak de champignons 25 minuten op 180 graden.
  • Warm het lekkerst, dus serveer meteen, maar besprenkel eerst nog met wat honing.
Tips

Je kunt de stelen bewaren om de volgende dag door een avondmaaltijd te verwerken, je hebt ze niet nodig in dit recept.
Bewaren

Ik heb nog niet geprobeerd of je de champignons afgebakken en al een dag kunt bewaren en dan weer opwarmen. Wel kun je de vulling alvast van tevoren maken en deze de dag erna pas in de champignons doen en vervolgens in de oven afbakken, zodat je ze meteen kunt serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Anny schreef:

    Welke kaas kan ik gebruiken ipv geitenkaas.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Om welke reden wil je het vervangen?

  2. Anny schreef:

    Ik ben fan van alle kazen behalve geitenkaas. De reuk en specifieke smaak vind ik echt niet lekker. Omdat het hapje er zo smakelijk uitziet wil ik het toch graag maken. Misschien brie als alternatief.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh, brie lijkt me een heerlijke hierbij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept