Gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing

24 september 2021
Gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing
11

Er komen de laatste tijd zoveel borrelhapjes met champignons online, dat je bijna zou gaan denken dat ik er gek op ben. Dat is dus niet zo, maar omdat ik regelmatig het verzoek kreeg voor borrelhapjes met champignons heb ik mijn team voor jullie aan de slag gezet. De meest recente creatie is deze vegetarische gevulde champignon met zachte geitenkaas, walnoot en natuurlijk honing. Overheerlijk als ik het testpanel mag geloven. En heel simpel om te maken. Laat je mij weten wat je ervan vond?

Kan jij geen genoeg krijgen van gevulde champignons? Misschien zijn deze recepten dan ook wat voor jou:

 

Gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing

Vegetarische gevulde champignons met geitenkaas, walnoot en honing. Een heerlijke borrelhap!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 6 halve walnoten
  • honing

Instructies

  • Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Hol de champignonhoeden eventueel nog een beetje uit zodat je er extra veel geitenkaas in kwijt kunt.
  • Vul elke champignonhoed rijkelijk met de zachte geitenkaas en druk er een halve. walnoot in. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde champignons erin. Bak de champignons 25 minuten op 180 graden.
  • Warm het lekkerst, dus serveer meteen, maar besprenkel eerst nog met wat honing.
Tips

Je kunt de stelen bewaren om de volgende dag door een avondmaaltijd te verwerken, je hebt ze niet nodig in dit recept.

Bewaren

Ik heb nog niet geprobeerd of je de champignons afgebakken en al een dag kunt bewaren en dan weer opwarmen. Wel kun je de vulling alvast van tevoren maken en deze de dag erna pas in de champignons doen en vervolgens in de oven afbakken, zodat je ze meteen kunt serveren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Anny schreef:

    Welke kaas kan ik gebruiken ipv geitenkaas.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Om welke reden wil je het vervangen?

  2. Anny schreef:

    Ik ben fan van alle kazen behalve geitenkaas. De reuk en specifieke smaak vind ik echt niet lekker. Omdat het hapje er zo smakelijk uitziet wil ik het toch graag maken. Misschien brie als alternatief.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh, brie lijkt me een heerlijke hierbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *