3D koekjes kerstboom

Gepost: 13 december 2014 Laatst bewerkt: 30 januari 2024
3D koekjes kerstboom
9

Ik maakte al eens eerder een driedimensionale kerstboom van koekjes. Daar had je veel koekjes voor nodig en ook redelijk wat tijd om alles op te bouwen. Deze versie van de 3D koekjes kerstboom is stukken eenvoudiger. Met slechts 2 koekjes maak je al een prachtige 3D koekjes kerstboom! Zo kun je een heel bos maken met allerlei verschillende maten bomen.

BAKTIP: Je kan speciale kerst 3D uitsteker sets kopen, maar je kunt natuurlijk ook heel eenvoudig van elke kerstboom uitsteker een driedimensionale versie maken door een uitsnede te maken. Ik zie al mogelijkheden voor nog veel meer 3D koekjes!

3D koekjes kerstboom 2a
3D koekjes kerstboom 3a
3D koekjes kerstboom 4a

3D KOEKJES KERSTBOOM

Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

3D koekjes kerstboom

Zelf een 3D koekjes kerstboom maken was nog nooit zo makkelijk. Je kunt elke uitsteker gebruiken die je maar wilt om deze prachtige kerstkoekjes te maken.
Porties: 10 grote 3D kerstbomen

Ingrediënten

Deze kleur icing heb je nodig

 • groen = Sugarflair holly green

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Maak de koekjes volgens het recept. Hou er met de dikte van de koekjes rekening mee dat je ze nog in elkaar moet kunnen schuiven nadat ze gebakken (en gedecoreerd) zijn.
 • Het decoreren is echt heel simpel! Enige waar je rekening mee moet houden is dat je delen van het koekje vrij houdt van icing. Zoals je op de foto ziet heb ik bij beide koekjes een stukje vrijgelaten, zo kun je de koekjes straks gewoon nog in elkaar schuiven. Anders zouden ze te dik worden en gaat dit niet meer.
 • Op de rest van de koekjes breng je de groene icing aan, eerst de randen en daarna de vlakken opvullen.
 • Terwijl de icing nog nat is breng je de decoraties aan, strooi de sprinkles over de icing.
 • Laat de icing volledig uitharden voordat je de bomen in elkaar zet.
 • Door het vocht in de icing worden de koekjes zacht. Vind je knapperige koekjes lekkerder? Op Handige Baktips leg ik uit hoe je deze koekjes makkelijk weer knapperig kunt maken!
 • Zet de boom in elkaar en presenteer hem mooi. Je zou nu eventueel nog verder kunnen decoreren. Laagje sneeuw op de delen koek die nog zichtbaar zijn of een piek bovenop bijvoorbeeld. Ik vond zelf dat de hoeveelheid icing dan wel erg groot werd, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt!
Tips

Ik gebruikte een kerstboom uitsteker die al de juiste vormen had om uiteindelijk een 3D kerstboom te kunnen maken. Maar in principe voldoet elk soort kerstboom uitsteker. Je moet dan alleen zelf de koekjes bijsnijden en inkepingen maken.
Bewaren

De koekjes zijn los in een afgesloten trommel tot een week houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Emily van Kampen schreef:

  Geweldige koekjes! Ik zie steeds zoveel leuke koekjes en vakjes voorbij komen, maar dit vind ik wel één van de beste.

 2. Margot schreef:

  Wat ziet dat er mooi uit! Geweldig idee!

 3. Mia schreef:

  heel leuk ideetje, ga dit gebruiken voor de komende Ziekenzorgdag (hierop worden 70+ers uitgenodigd voor een gezellig etentje en samenzijn)
  en zij zijn heel blij met speciale koekjes of chocolaatjes

 4. Joke Kieft-Reijken schreef:

  Jaaaaaa zo leuk om te maken deze kerstbomen.
  En wat mooi is hij geworden.
  Waren we toch leuk weer samen aan het decoreren!

  Liefs, mam ❤️

 5. Elisa schreef:

  Jammer dat je niet de vorm erbij hebt gedaan (op papier zodat ik het kan uitprinten), misschien nog een idee?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb dan wel een speciale uitsteker gebruikt, maar dit kan met elke kerstboom uitsteker. Als je geen uitsteker hebt kun je dus ook prima een kerstboom afbeelding van internet halen en die printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *