Ik vind het toch zo heerlijk dat Kerst steeds een beetje dichterbij komt! Dit is echt mijn favoriete periode van het jaar. Ik kan niet zomaar één ding noemen dat ik leuk vind aan Kerst, het is gewoon alles bij elkaar. Zo ook het kerstontbijt, heerlijk vind ik dat. Lekker in onze pyjama’s aan een mooi gedekte tafel genieten van een lekker uitgebreid ontbijt. Vorig jaar maakte ik dit kerstboom breekbrood voor het kerstontbijt en dat was een succes.
In de supermarkt had ik een paar keer een breekbrood in verschillende vormen zien liggen. Nadat ik met Pasen zo’n brood in de vorm van een konijn had gezien, noteerde ik op mijn lijst met ideeën voor Kerst dat ik een breekbrood in de vorm van een kerstboom zou gaan maken. Weer even heel iets anders dan de losse broodjes bij het ontbijt!
Wat een leuk idee een kerstboom breekbrood. Ook handig dat het zo snel klaar is 🙂
Wat leuk om zo zelf te maken! Het is gelijk heel feestelijk.
Wat ziet dat er leuk uit zo!
Leuk zeg! Ze zien er heerlijk uit.
leuk, een kerstboom brood! Dat ga ik zeker maken voor het kerst ontbijt!
Dat ziet er heerlijk uit! Komt op de bak-kalender!
Ik heb op internet zitten zoeken naar dit kerstboom breekbroden en deze ziet er heel lekker uit! Ik had wel een vraagje: denk je dat ik de bolletjes twee keer zo klein kan maken zodat ik 22 broodjes heb i.p.v. 11? We hebben heel veel hapjes en dit is meer een extraatje. Denk je dat ze te klein worden als ik de bollen halveer?
Alvast bedankt!
Je kunt ze zeker kleiner maken, hou er wel rekening mee dat de baktijd dan waarschijnlijk ook korter is. Even in de gaten houden dus 🙂
Wat een lekker en simpel recept. Wij hebben het brood zojuist gemaakt, maar dan met zaatar. Ruikt heerlijk. Fijne feestdagen!
Vanavond gemaakt, echt superleuk geworden! Nu benieuwd naar de smaak. Het sneeuwde ook nog plaatselijk toen er een pond bloem uit de kast viel, kon er gelukkig om lachen. Hele fijne kerst en bedankt voor je advent!
Ik dacht ik maak het in de avond en bak het in de ochtend af. Helaas is de kerstboom een beetje plat nu. Volgende keer maar meteen afbakken en dan opwarmen. Ruikt wel heerlijk trouwens!
Dan rijst het te lang inderdaad en zakken de luchtkamers in. ’s Ochtends opwarmen is dan een betere keuze 😉
Hee, ik wil dit graag maken maar dan voor pasen. Kan je het de dag van tevoren doen als je het als een deegbal in de oven zet? en er dus nog geen bolletjes van maakt?
Nee want dan rijst het veel te lang. Je kunt het beter gewoon helemaal van tevoren maken en dan opwarmen.
zou ik dit recept ook met glutenvrije meel kunnen maken? heb je daar ervaring mee of tips voor?
Heb ik geen ervaring mee, maar zou je zeker kunnen proberen.
Kan je dit ook met volkoren meel maken?
Ja hoor, kun je zeker mee experimenteren.
Even een vraag met het deeg kneden 10 min dat hoefde niet echt heb eerst met mixer en dan met hand gekneed in 3 4 min is dat ook voldoende?
Nee, dat is niet voldoende. De 10 minuten staat met een reden in het recept, brooddeeg moet goed gekneed worden voor een luchtig resultaat.
mag het brood ook met verse gist.
Zeker! https://www.laurasbakery.nl/verschil-tussen-droge-en-verse-gist/
Hallo Laura, ik heb een vraag over dit recept. Waarom gebruik je in dit recept tarwebloem en geen patentbloem? Ik dacht dat je voor het bakken van brood het beste patentbloem kunt gebruiken, maar ik wil voorkomen dat dat hier nu juist niet de bedoeling is.
Hartelijke groet, Josy
Het kan allebei. Ik vertel er hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/
Hier staat dit breekbrood nu in de oven, voor bij het diner vanavond. Kom er alleen net achter dat ik de boter ben vergeten ?. Benieuwd wat er straks uit de oven komt ?