Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Frambozen-citroen ijstaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 april 2017
in Desserts, IJs & Drankjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Van de simpelste recepten kan ik vaak het meest enthousiast worden. Deze ijstaart is daar een perfect voorbeeld van. Met een hotelcake uit de winkel (die vind ik echt heerlijk), citroen-mascarponeroom en frambozen zet je deze frambozen-citroen ijstaart in een handomdraai in elkaar. En dan is het spannend, want pas wanneer dit dessert uit de vriezer komt kun je zien hoe hij is geworden. Dat pakte gelukkig goed uit en toen ik de ijstaart aansneed deed ik een vreugdedansje. Hij zag er nog mooier uit dan ik had gehoopt en daarbij is deze ijstaart ook nog eens hartstikke fotogeniek. Het zo’n baksel waarmee ik niet kan stoppen met fotograferen en uit alle mogelijke hoeken een plaatje wil schieten. Nu is dat bij een ijstaart wat lastiger, want je wilt de foto’s klaar hebben voordat hij begint te smelten. Maar met flink doorwerken, heb ik toch best nog wel veel foto’s kunnen maken.

Oh en de smaak, daar vergeet ik je bijna over te vertellen. Hij is echt heerlijk! De ijslagen zijn lekker romig en fris door de lemoncurd, een goede combinatie met de frambozen. En dat past weer perfect bij de cake. Ja hoor, ik heb zitten smullen.

Recept afdrukken

Frambozen-citroen ijstaart

Een simpel maar hartstikke lekker toetje: frambozen-citroen ijstaart. De smaak is lekker fris dankzij de lemoncurd en de frambozen.
Porties: 12 plakjes (in 25cm cakevorm)

Ingrediënten

  • 1 hotelcake (die minstens even lang is als je cakevorm)
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 3-4 el lemon curd (volgens recept)
  • 125 gram frambozen

Instructies

  • Begin met het maken van de citroen-mascarponeroom. Klop de slagroom stijf met de suiker en roer in een andere kom de mascarpone met de lemon curd een klein beetje los. Voeg de slagroom toe en spatel door elkaar tot het een geheel is.
  • De hotelcake snijd je horizontaal in 4 lagen van gelijke dikte. Van deze lagen gebruik je er 3 voor de ijstaart, de vierde gebruik je om kiertjes op te vullen. Bekleed dan je cakevorm met keukenfolie. Daarna kun je beginnen met opbouwen.
  • Kort de bovenste plak cake eventueel een beetje in en leg deze op zijn kop (dus met de bovenkant naar beneden) in de cakevorm. Snijd uit een andere plak cake eventueel een strook om te zorgen dat echt de hele bodem bedekt is met cake.
  • Verdeel de helft van de mascarponeroom gelijkmatig over de bodem heen. Neem de helft van de frambozen om in de room te duwen. Zoals je ziet scheurde ik de frambozen open zodat ik er een groter oppervlak mee kon bedekken.
  • Op de laag room en frambozen leg je weer een plak cake. Vul wederom de kiertjes op en breng dan op dezelfde manier de room en frambozen aan. Eindig met de laatste plak cake, ook nu vul je de kiertjes op.
  • Vouw de stukken folie over de cake, gebruik eventueel extra keukenfolie als niet de hele ijstaart goed is ingepakt.
  • Zet de ijstaart minimaal 6 uur in de vriezer voordat je hem serveert.
Tips

Haal de frambozen-citroen ijstaart een kwartier voor serveren uit de vriezer, dan zijn de plakjes eenvoudiger te snijden.

Bewaren

De taart blijft in een taartdoos, met een een zak omheen tegen vocht, ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.

Eet smakelijk!

Vorige post

Volgende post

Knakworst croissants
Behind the scenes: april 2017 #2

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Oh dit ziet er mooi en heel erg lekker uit! Het is echt een kunstwerk geworden. Het lijkt me leuk om hier ook nog wat variaties op te maken. 🙂

    Beantwoorden
    • Anique says:
      2 jaar geleden

      Hoi Laura, ik zou deze graag willen maken voor mijn verjaardag voor volgende week vrijdag, maar zou ik ook een ander ingrediënt kunnen gebruiken in plaats van de mascarpone? (Niet iedereen bij ons lust dit) Met vriendelijke groet, Anique

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Je zou het 3 ingrediënten roomijs van mijn blog kunnen maken als vulling.

        Beantwoorden
  2. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Jaaa die was heel erg lekker ?
    Fijn weekend lieverd.
    Kus, mam ❤️

    Beantwoorden
  3. Yolanda says:
    4 jaar geleden

    Oh, de ijstaart ziet er super lekker uit! Heerlijk voor in de zomer.

    Beantwoorden
    • melissa says:
      9 maanden geleden

      Hoi Laura, zou ik ipv hotelcake ook bitterkoekjes kunnen gebruiken? En hoeveel zou je dan adviseren? Groetjes Melissa

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Niet precies in deze vorm, dat zou er dan eerder doorheen gaan. De hoeveelheden zou je echt zelf even moeten testen.

        Beantwoorden
        • melissa says:
          9 maanden geleden

          Dank je wel, dan hou ik voor nu de cake aan. Ik wil hem dit weekend namelijk maken.

          Beantwoorden
  4. van quickelberge martine says:
    4 jaar geleden

    Dank om steeds je lekkere recepten te delen !
    We staan er soms niet bij stil, hoeveel tijd en soms herbeginnen dit meebrengt.

    Zoete groeten,
    Martine

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    4 jaar geleden

    Dat ziet er zeker mooi uit! En lekker natuurlijk!

    Beantwoorden
  6. Vera says:
    4 jaar geleden

    Eet je dan bevroren cake? Of blijft de cake zacht in de vriezer? Ziet er wel zalig lekker uit , alleen twijfel ik of de cake lekker blijft

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Cake blijft heerlijk. Ja hij bevriest, maar omdat je hem al even van tevoren uit de vriezer haalt voor je hem aansnijdt is de cake vrij vlot weer zacht en ontdooid.

      Beantwoorden
      • Vera says:
        4 jaar geleden

        Dank je wel. Nu vlug naar de winkel om hotelcake te halen. Morgen ijstaart op het menu!!!

        Beantwoorden
  7. Mariska says:
    4 jaar geleden

    Wauw die zit er lekker uit! Ik snap wel dat je daar foto’s van wil blijven maken. Dit recept moet ik maar eens gaan proberen 🙂

    Beantwoorden
  8. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Hmmmm ijstaart! Deze gaat op het lijstje! Ik ken de term hotelcake alleen niet… is dat op één of andere manier bijzonderder dan een ‘gewone’ cake? Of kun je ook gewone cake gebruiken voor dit recept? Ik ben benieuwd of je ook kunt varieren met bijvoorbeeld een chocoladecake!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zijn van die kleffe/smeuïge cakes die zo net recht en hoekig zijn, eigenlijk de standaard (goedkope) cakes die in de supermarkt liggen. En variëren met smaak kan zeker, een zelfgebakken cake kan ook prima.

      Beantwoorden
  9. Trudy says:
    4 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk, en wat ziet ie er mooi strak uit!

    Beantwoorden
  10. Jannieta says:
    4 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit! Gebruik je hiervoor verse frambozen of diepvriesframbozen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruikte verse frambozen.

      Beantwoorden
      • Kirsten says:
        2 jaar geleden

        Blijven deze goed in de vriezer, net nat/klef bedoel ik? Zit er over te denken om dit als taart bij een sweet table te doen, dus een ontdooide variant… Ik hoor graag van je!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Ja hoor, die blijven goed.

          Beantwoorden
  11. Caroline says:
    4 jaar geleden

    Hoi Hoi , lijkt mij erg lekker! Ga ik maken voor 20 studenten die naar mijn zoon 21-diner komen!
    Mij benieuwd! Zou je misschienbij de recepten ook kunnen vermelden het bedrag dat je moest betalen voor de ingrediënten?
    Met vrolijke groet,
    Caroline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik vermeld geen kosten bij recepten omdat dit verschilt per supermarkt.

      Beantwoorden
  12. Elly says:
    4 jaar geleden

    Dit weekend gemaakt met verse frambozen. Heerlijke smaak met de lemon curd. Maar ik vond het lekkerder nadat de cake was ontdooid omdat de frambozen na een uur uit de vriezer nog steeds bevroren waren. Ga het zeker nog een keer maken maar niet meer invriezen.

    Beantwoorden
    • Esmee says:
      4 jaar geleden

      Vind ik ook!!

      Beantwoorden
  13. Brita says:
    3 jaar geleden

    Wat is een hotelcake?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zo worden de (goedkope) cakes genoemd die je in de supermarkt kunt kopen. Die zijn qua uiterlijk vaak heel erg ‘rechttoe rechtaan’

      Beantwoorden
  14. Vivienne says:
    3 jaar geleden

    Hoe lang van te voren kan je deze het beste uit de vriezer halen? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ik haal hem zelf een kwartiertje van tevoren uit de vriezer.

      Beantwoorden
  15. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Kan je de frambozen en de lemon curd ook vervangen door iets anders? Zou graag een chocolade variant willen maken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zeker, je kunt hier volop mee variëren.

      Beantwoorden
  16. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi het recept ziet er super lekker uit en ik wil hem voor donderdag avond gaan maken. Maar kan ik hem dan woensdag al maken of is hij dan niet lekker meer? En wat is Lemon curd en kan je dat ook vervangen voor iets anders? Ik was bij de jumbo en daar kon ik het niet vinden en ze wisten ook niet wat het was…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In de supermarkt staat het bij de jam in het schap. Of je maakt het zelf: http://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/
      Woensdag maken kan prima.

      Beantwoorden
  17. Laura says:
    3 jaar geleden

    Goed idee, was lekker fris!

    Beantwoorden
  18. Silvia says:
    1 jaar geleden

    Hallo ik wil deze dit weekend maken maar pas 1ste kerstdag met het diner serveren kan dat?

    Beantwoorden
  19. Mady Isenia says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb er twee gemaakt. De een met aardbei en de ander heb ik met lemon curd en meringue gedaan. Ze waren voor een bbq vandaag bij vrienden maar nu belde ze net dat ze allemaal verkouden zijn… zouden de taarten nog een weekje goed blijven in de vriezer?

    Beantwoorden
  20. Marja says:
    8 maanden geleden

    Ik ben benieuwd…. Hij staat nu net in de vriezer voor de verjaardag van mijn dochter morgen. Hopelijk valt hij in de smaak, maar dat zal wel met deze hitte😉.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Vast en zeker een aangename verkoelende traktatie!

      Beantwoorden
  21. Eva Moerer says:
    5 maanden geleden

    Al een paar jaar is deze favoriet tijdens de feestdagen en heel soms tussendoor.
    Wel heb ik sinds het begin af aan de frambozen vervangen voor Amerena Kersen (glazen pot van de Lidl), dit omdat de allereerste keer dat ik het wilde maken mijn frambozen niet meer goed waren en de winkels gesloten toen gezocht voor een alternatief en dat waren de kersen op siroop 😊 wij vinden dat zelfs nog lekkerder omdat de siroop een beetje doorsijpelt in de cake, en met het serveren doen we nog wat kersen erover heen soms zelf warme kersen 🍒

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Macarons bewaren

Macarons bewaren

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan