Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bosvruchten koekrepen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 mei 2013
in Brownies & Repen, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na alle taarten en cupcakes die ik de laatste tijd heb gemaakt had ik ontzettend veel zin om koekjes te maken. Koekrepen stonden al langer op mijn lijstje om te maken. Ideaal, je doet alles gewoon in één bakblik, het hoeft geen eens netjes. Na het bakken snij je er mooie blokjes van en klaar ben je. Deze koekrepen heb ik gevuld met bosvruchtenjam, dat maakt de koekrepen lekker fris. Je kunt elk soort jam gebruiken dat je lekker vindt, prima recept om mee te variëren dus. Al smaakt de bosvruchten versie al supergoed!

Recept afdrukken

Bosvruchten koekrepen

Je bakt in één keer een grote koek met bosvruchten vulling en snijdt deze in stukjes. Lekker en makkelijk om uit te delen deze bosvruchten koekrepen.
Porties: 16 stukken (20 x 20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bosvruchtenjam

Instructies

  • Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier
  • Roer suiker en bloem door elkaar in een kom. Voeg dan de boter in blokjes en vanille-extract toe, mix goed door elkaar. Doe dit eerst met een elektrische (hand)mixer, kneed daarna de rest met de hand tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Doe 3/4 van het deeg in het bakblik en druk dit goed aan. Verdeel de jam over de koekbodem, laat rondom een klein randje vrij. Verdeel de rest van het deeg in de vorm, dit hoef je niet aan te drukken.
  • Bak de koek in ongeveer 60 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koek volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, snij hem daarna in 16 stukken.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekrepen lees je hier!

Tijd om te smikkelen!

Vorige post

Volgende post

Video’s: 5x how it’s made
Rozen schuimpjes

Related Posts

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
4

Chocolade fudge...

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
4

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
9

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 69

  1. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Heerlijk!! Ik sla m gauw op
    Gr Miriam

    Beantwoorden
  2. Rensina Steursma says:
    8 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit en zijn niet moeilijk om te maken, deze komen zeker op mijn to make lijstje!

    Beantwoorden
  3. Maxime says:
    8 jaar geleden

    Hm lekker!

    Beantwoorden
  4. Kim says:
    8 jaar geleden

    ga ik eens doen met aardbeienconfituur (mijn favoriet) ! 🙂

    http://kimslittlebakery.blogspot.be/

    Beantwoorden
  5. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Leuk! soort mini vlaai!
    Xus,
    MrsP.

    Beantwoorden
  6. Eva says:
    8 jaar geleden

    Hmm ik begin te watertanden!!

    Ik heb trouwens je boeken ook gekocht bij de action!!
    Wat zien ze er leuk uit en wat een lekkere recepten staan erin!

    Vind je het goed als ik een foto van de boeken op mijn blog zet met een link naar jou blog??

    Liefs Eva

    ( http://www.eefus.blogspot.com )

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Eva, alleen maar leuk als je aandacht besteedt aan de boekejs op je blog!

      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  7. makemydayalovely says:
    8 jaar geleden

    Oooeh dit ziet er lekker uit, dit moet ik uitproberen!

    Beantwoorden
  8. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Zou je deze ook met zelfrijzend bakmeel kunnen maken ipv bloem? Ik heb namelijk geen bloem meer in huis, maar wel zelfrijzend bakmeel.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook, alleen neemt je deeg dan wel in volume toe. Dan krijg je wel een iets anders soort koekreep, ik zou dan ook minder deeg maken.

      Beantwoorden
  9. Lysanne H says:
    8 jaar geleden

    Oehh, ziet er lekker uit! Zeker het proberen waard.

    Beantwoorden
  10. Kelly says:
    8 jaar geleden

    Ik heb zojuist de koekepeer gemaakt, ik vond het deeg heel nat en kleverig. Ik kreeg er geen kruimig geheel van zo als je beschreef. Ik heb je recept nauwkeurig gevolgd. Wat doe ik niet goed, dacht eerst dat ik teveel boter had toegevoegd maar database niet zo. Exact 350 gram.
    Ben benieuwd hoe die zo uit de oven komt

    Beantwoorden
  11. Kelly says:
    8 jaar geleden

    Ik heb zojuist de koekrepen gemaakt, ik vond het deeg heel nat en kleverig. Ik kreeg er geen kruimig geheel van zo als je beschreef. Ik heb je recept nauwkeurig gevolgd. Wat doe ik niet goed, dacht eerst dat ik teveel boter had toegevoegd maar database niet zo. Exact 350 gram.
    Ben benieuwd hoe die zo uit de oven komt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Misschien is je deeg te warm geweest waardoor het zo kleverig was? Zorg dat het deeg goed gekoeld is voordat je het verwerkt.

      Beantwoorden
  12. janou says:
    8 jaar geleden

    heel lekker recept,en snel gemaakt

    Beantwoorden
  13. Charlotte says:
    7 jaar geleden

    Mijn dochter gaat de koekreep vanmiddag maken als traktatie op school. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  14. Margriet says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Afgelopen weekend de koeken gemaakt.
    Ze waren echt heerlijk!
    Een grrot succes, al vele malen deze week het recept met anderen gedeeld!

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  15. Jana says:
    7 jaar geleden

    Hoelang kan je deze bewaren? Ik zou ze vandaag willen maken maar heb ze dinsdag en woensdag pas nodig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze koekrepen blijven wel een paar dagen goed en kun je dus prima van te voren maken

      Beantwoorden
  16. Shirley says:
    7 jaar geleden

    Die van mij komt net uit de oven, maar het ruikt hier al heerlijk. You go Laura! Ben echt fan van je x

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      😀 wat leuk om te horen, dankjewel!

      Beantwoorden
      • Shirley says:
        7 jaar geleden

        Ohhh en hij is heerlijk. Zojuist ook het boek van Rutger besteld maar dan via zijn facebook. Ben benieuwd wanneer hij op de mat ploft.

        En jou recepten sla ik op en heb jou boeken ook

        Beantwoorden
  17. Brenda says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze gister gemaakt. Erg lekker maar misschien mag er wel een snufje zout in het deeg. Dit was erg zoet. Maar zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  18. Bren says:
    7 jaar geleden

    Zou je deze ook met zelfrijzend bakmeel kunnen maken???

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      zou kunnen, maar hou er rekening mee dat het koekdeeg dan nog gaat rijzen en je dus een veel grotere/dikkere koek krijgt.

      Beantwoorden
  19. m says:
    7 jaar geleden

    mjam..kan dit ook met verse aardbeien en in een ronde vorm? of een hele plaat? ik heb geen vierkante vorm, heb je tips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Ik heb hier een jam gebruik, het maakt niet uit welke smaak je kiest. Wat vorm betreft is er ook een hoop mogelijk.Deze koek was vrij dik, wanneer je een kleine vorm hebt zou ik wat minder deeg maken. Gebruik je een grotere vorm, dan wordt de koek gewoon wat dunner.

      Beantwoorden
  20. Fatos says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura,

    Is dit echt een soort koek of is het meer net als een vlaai?
    Ik wil hem gauw proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat Dutchrose hieronder zegt klopt helemaal 🙂

      Beantwoorden
  21. Dutchrose says:
    7 jaar geleden

    Dit is echt een koek met brosse bodem gevuld met jam en kruimeldeeg er bovenop.

    Beantwoorden
  22. J says:
    6 jaar geleden

    Deze gemaakt! Zijn echt heerlijk! Vroeg me af, zou je ipv jam bijvoorbeeld nutella er tussen kunnen doen? Of evt iets anders dan jam?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, daar kun je prima in variëren!

      Beantwoorden
  23. Edith says:
    6 jaar geleden

    Net gemaakt met aardbeienjam, heerlijk! Bedankt voor je fijne recept 🙂

    Beantwoorden
  24. jas2424 says:
    6 jaar geleden

    kan het ook met volkorenbloem??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  25. Natalie says:
    6 jaar geleden

    Erg gemakkelijk recept.

    Had zelf iets te weinig boter en houdt wel van wat meer vanille dus wat extra gedaan. Deeg is perfect gelukt!

    Koekreep staat nu in de oven, ruikt al heerlijk ik huis

    Beantwoorden
  26. Willeke says:
    6 jaar geleden

    Recept net uitgeprobeerd. Is erg goed gelukt. Ga het zeker nog eens maken 🙂

    Beantwoorden
  27. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Kan het ook met banketbakkersroom gemaakt worden ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zou je zeker kunnen proberen!

      Beantwoorden
  28. patricia says:
    5 jaar geleden

    hoi, kan je deze ook invriezen

    Beantwoorden
  29. patricia says:
    5 jaar geleden

    hoi, kan je deze ook invriezen en hoelang zijn ze houdbaar wil ze in het weekend van 19 dec maken en met kerstdag op tafel zetten

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ze zeker invriezen. Als je ze gewoon in een koektrommel doet blijven ze ook zeker wel een week goed.

      Beantwoorden
  30. Alicia says:
    5 jaar geleden

    ik heb ze net gemaakt en ze zijn nu aan het afkoelen ik had stiekem al een stukje geproefd ze zijn lekker maar wel zoet

    Beantwoorden
  31. Alicia says:
    5 jaar geleden

    Ik nam deze mee naar mijn moeder haar werk en iemand kreeg kippevel en moest bijna huilen omdat het haar aan haar jeugd herinnerde ik vond het mooi om die reactie te zien

    Beantwoorden
  32. Irma says:
    5 jaar geleden

    Klinkt super lekker!
    Zou je ze ook in kleinere vormpjes kunnen maken, van ongeveer 8-10 cm? Zo ja, hoelang zouden ze dan in de oven moeten of maakt dat niet niet?
    Ik zou ze morgen nog graag willen maken voor kerst. 🙂
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  33. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Zojuist gemaakt. En wat is dit lekker!!!
    Ik heb alleen bij het 1/3 deeg voor de bovenkant wat extra bloem toegevoegd zodat hij wat kruimelige werd. Maar we zitten hier te smullen en nu al te bedenken wat voor meer lekkere vullingen we hier tussen kunnen doen. Een nieuw Top recept om lekker snel even te maken! Dankjewel!

    Beantwoorden
  34. Judith says:
    5 jaar geleden

    Dit lijkt mij erg lekker zeg. Ik heb alleen geen vanille extract in huis omdat ik dit vrij prijzig vind. Zou ik het door iets anders kunnen vervangen.
    Zou ik misschien als vulling sinaasappel marmelade kunnen gebruiken dit vind mijn dochter namelijk zo lekker!
    Alvast bedankt! En complimenten voor je mooie site!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hier lees je meer over vanille smaakstoffen: http://www.handigebaktips.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/
      Andere vulling kan prima hoor. Overigens doe je lang met een flesje vanille extract en het is het lekkerst, voor mij het geld dubbel en dwars waard.

      Beantwoorden
  35. Arjan says:
    5 jaar geleden

    Hij lijkt verschrikkelijk veel op de bosbessen crumble van Blondie Kookt maar is toch anders. Ik moet deze toch ook eens proberen.
    Dankjewel.

    Beantwoorden
  36. Carola says:
    5 jaar geleden

    Hoi hoi ik ben hem nu aan het maken maar het deeg blijft zo droog. Klopt het dat er geen ei in gaat?
    groetjes Carola

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad. Even met de hand doorkneden wil wel eens schelen en anders kun je altijd een beetje extra boter toevoegen.

      Beantwoorden
  37. Miranfa says:
    5 jaar geleden

    Heb hem vanmiddag gemaakt met kersenjam. Wat een heerlijke koek.
    Ga hem zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  38. Carolien says:
    4 jaar geleden

    Kan dit ook met Havermout? Krijg je wel een andere smaak denk ik of niet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien is dit recept dan handiger voor je: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-havermout-koekrepen/

      Beantwoorden
  39. Marjolein says:
    4 jaar geleden

    Hoi!
    Ik heb ze vanmorgen gemaakt. Mijn vorm was alleen een stuk groter en heb zelfrijzend bakmeel (huismerk supermarkt) en zakje vanillepoeder erin gedaan. Ze zijn goed gelukt, smaken heerlijk! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  40. Margreet says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt alleen zijn ze bij mij niet bros. Het is bij mij een zachte koek geworden, maar de smaak is goed. Hadden ze dan iets langer in de oven gemoeten?
    Groet Margreet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Iets langer bakken is dan een oplossing inderdaad. En tijdens het afkoelen worden ze ook nog brosser.

      Beantwoorden
  41. Jitske says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb gister dit recept gemaakt, had een bakvorm van 17×26 cm dus qua bodemoppervlak iets groter. Mijn bodem van de koek was wel 2x zo dik als die van jou op de foto en dus niet gaar?
    Heb jij een idee hoe dit kan? De randen waren wel gaar en heel lekker! Vind je site trouwens super!
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat het maar zo lijkt, als je de hoeveelheden uit het recept hebt aangehouden lijkt het mij stug dat hij echt zoveel dikker is. En verder kan het zo zijn dat jouw oven wat meer tijd nodig heeft om de koek gaar te krijgen.

      Beantwoorden
  42. Erica says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het glutenvrij gemaakt maar hij smaakt inderdaad heerlijk!!!

    Beantwoorden
  43. Charlotte says:
    3 jaar geleden

    Dochter van 11 heeft een middag zelf staan bakken en deze plaatkoek getrakteerd op school. Het was een succes!

    Beantwoorden
  44. Anita says:
    3 jaar geleden

    Is ook erg lekker met lemon curd in plaats van jam

    Beantwoorden
  45. Jarinda says:
    2 jaar geleden

    Recept een beetje aangepast. Iets minder bloem en n flinke snuf zout toegevoegd. Binnen kort eens proberen met lemon curd.

    Beantwoorden
  46. Renske says:
    2 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!
    Ik heb ipv gewone suiker Kokosbloemsuiker gebruikt en naast kersenjam gehalveerde verse kersen toegevoegd.
    De bodem is bijna een soort dikke boterkoek, dan de jam en fruit en dan de kruimels!
    Wat een traktatie, hij gaat hier in het schriftje met favoriete recepten.
    Dank je wel 🙂

    Beantwoorden
  47. Danira says:
    1 jaar geleden

    heel handige basis koek, heb al een paar keer de originele gemaakt, en dit keer met dulce de leche en appel gevuld, was ook erg lekker

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat heerlijk klinkt dat ook!

      Beantwoorden
  48. Karin says:
    2 maanden geleden

    Ha Laura, ik zie dat dit al een oud recept is op je site, maar ik wil graag je plaatkoek gaan maken, hij ziet er heerlijk uit! Mijn bakblik is 40×40… dan zou ik de ingrediëntenlijst dus maal 4 moeten doen, maar dat lijkt me dan wel weer érg veel… wat denk jij? Of maar gewoon uitproberen en een tweede maken als ik overhoud, dat vindt de familie waarschijnlijk ook geen straf 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat leuk! Je kunt het hier gemakkelijk omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade
  • BAKTIP! Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag! Is een complete tulband te groot? Maak dan gewoon minder beslag en bak er cupcakes van.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tulband #koningsdag #oranjeboven #stroopwafel
  • BORRELHAPJE! Als je op Koningsdag een lekker hartig hapje in oranje kleuren op de borreltafel wilt serveren, dan zit je helemaal goed met deze pompoen-feta bruschetta. Heerlijk zijn ze!⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk op het blog te vinden, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#pompoen #feta #bruschetta #borrelhapje
  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=UkVsInqPusYAX_I-YVf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f592ec44ded5caec5cd8acfa0721c5e7&oe=609F0365' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=0u1pZzSiTaYAX_PAL_3&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=6b6b2e383c750b48d43946413287790c&oe=60A1AF2F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Rozen schuimpjes

Rozen schuimpjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft-17 april 2021-4

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer...

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-4

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-9

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-4

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan