Maak jij wel eens zelf wafels? Ik regelmatig! Meestal bak ik meteen een voorraad en vries ik ze per stuk in, zodat ik op elk moment een wafel kan opwarmen voor een lekker ontbijt. De laatste tijd stond vooral deze volkoren kaneelwafel vaak op het menu. Om er helemaal een feest van te maken serveer ik ze met wat Griekse yoghurt, blauwe bessen en noten. Heerlijk!
Waar ik van mijn basisrecept voor wafels meestal twee wafels at, zit ik bij deze volkoren variant na eentje al vol. Ik zoet het beslag met honing, maar proef vooral even of jij het zoet genoeg vindt. Met toppings voeg je vaak ook nog extra smaak toe. Mijn voorraad is inmiddels op, dus ik ga snel weer een nieuwe lading volkoren wafels bakken en de vriezer aanvullen!
BAKTIP: Nog op zoek naar een wafelijzer? Ik kan je dit wafelijzer aanraden. Deze is ook met timer verkrijgbaar als je dit prettig vindt.



Maakt het verschil of je die kleine hartenwafels of deze grote hebt als wafelijzer? Ik wil er binnenkort 1 aanschaffen namelijk
In principe maakt dat met name uit voor de dikte. Hou er wel rekening mee dat als de wafels kleiner en dunner zijn, ze ook korter in het ijzer moeten.
zou dit recept ook gaan met roggemeel ipv volkoren meel?
Ik heb dit niet geprobeerd, maar hoor het graag als jij het wel doet!
Zou je deze ook in de oven kunnen maken? #durftevragen
Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar je kunt het proberen met een kleinere hoeveelheid beslag? Ik hoor het resultaat graag 😉
Heerlijke wafels! Vanmorgen gegeten met kwark en frambozen, een lekker en goed vullend ontbijt!
Had het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 7 wafels uit. Maar de volgende keer
gaat de vriezer vol! Bedankt voor het recept.
Wat leuk om te lezen! Het verschilt een beetje per wafelijzer hoeveel wafels je eruit krijgt inderdaad.
Ik ben ze voor het eerst aan het maken -met een nieuw aangeschaft wafelijzer- en heb er net eentje geprobeerd met Griekse yoghurt, bessen en nootjes; zoals jouw voorbeeld – lekker!
Nu vraag ik me wel af of de wafels van binnen nog wat zacht horen te zijn en of de buitenkant knapperig zou moeten zijn..ze zijn bij mij nl nog wel zacht van binnen en ook van buiten
Bij mij zijn ze niet echt knapperig van buiten. Ze zijn lekker zacht! Maar ze moeten wel gaar zijn natuurlijk. Als je ze knapperiger wilt dan heb je meer suiker nodig.
Stomme vraag misschien maar hoe vries je deze dan in? In een diepvries zakje?
Klopt, goed luchtdicht verpakken.
Heerlijke wafels.
Ik heb bij het laatste beetje beslag chocolade chunks (soort hagelslag) toegevoegd. Dan heb je echt geen beleg meer nodig
Heerlijk!!
Kun je de wafels ook bakken met tarwemeel? Deze is natuurlijk fijner dan volkoremmeel. Of moet het recept dan aangepast worden?
Gewoon tarwebloem bedoel je?
Nee, echte volkoren tarwemeel. Gebruik je ook als basis voor brood
Als het volkorenmeel is dan kun je het gewoon gebruiken zoals in bovenstaand recept qua hoeveelheid staat aangegeven.
We hebben ze vanmorgen als ontbijt gehad, ze waren heerlijk! Bedankt voor je recept, ze zijn zeker voor herhaling vatbaar!
Hallo. Zou ik de honing ook weg kunnen laten? Groetjes
Ja hoor, dat maakt ze alleen wat minder lekker.
Ik heb dit recept vegan gemaakt door het volgende te doen:
Honing vervangen door agavesiroop (4el)
Melk vervangen voor havermelk
Eieren vervangen door 3el chiazaad met scheutje water, even laten wellen
Als meel heb ik volkoren speltmeel gebruikt (maar alleen omdat ik geen gewoon volkeren meel in huis had)
En om de feestvreugde te vergroten heb ik er ook nog kaneeldruppels doorheen gedaan.
Ze zijn werkelijk fantastisch!!
Bedankt voor het basisrecept Laura!
Bedankt voor de vegan aanvulling. Het klinkt als een succes!
Kan je de avond voor het bakken het beslag al maken?
Een nachtje in de koelkast zou nog kunnen, maar ik zou aanraden niet langer te doen.
Thanks, vind het fijn als het “net uit bed” klaarstaat
Hallo,
Ik heb een vraagje,
Kan je de wafels ook zonder olie maken?
Dit heb je wel nodig voor het recept, je kunt iedere soort olie gebruiken (zelf zou ik voor een neutrale plantaardige olie kiezen).
Heel blij met dit recept zonder geraffineerde suiker! Wij eten ze thuis (als ontbijt, tussendoortje of toetje) met Griekse yoghurt, fruit en honing. Heerlijk en ook zéér geliefd door onze peuter!
Zelf wat in kleine blokjes gesneden appel er door gedaan. Niet te zoet maar smaakte heerlijk xd
Moet je de droge ingrediënten niet zeven?
Nee dat hoeft niet per se, mag natuurlijk wel als je dat fijn vindt.
Kun je de volkoren meel ook vervangen door amandelen ivm glutenvrij?
Nee je kunt meel niet 1 op 1 vervangen voor amandelmeel.
Amandelmeel bedoel ik
Dat ziet er allemaal heerlijk uit!!!
Wil heel graag eerst de wafels bakken maar kan ik ook de honing vervangen door suiker? ik hou niet van honing.
Dat heb ik zelf niet geprobeerd maar het moet wel kunnen in dit recept.