Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Vlaaibodem basisrecept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 januari 2018
in Basisrecepten, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De allereerste vlaai die ik bakte was de rijstevlaai en dat vond ik best spannend. Ik dacht dat het ontzettend ingewikkeld zou zijn en vreesde dat hij niet goed zou lukken. Dat ik mij druk maakte om niets werd al vlot duidelijk, want het is helemaal niet zo moeilijk. Suf he, dat je geïntimideerd kan raken door een recept dat je nog nooit hebt geprobeerd. De meest gehoorde opmerking bij mijn rijstevlaai gaat over het deeg, het zou namelijk niet genoeg rijzen. Nu heb ik daar zelf weinig problemen mee, maar ik was het er mee eens dat het beter zou kunnen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en nu heb ik er echt een toprecept voor ontwikkeld. De rijstevlaai heeft inmiddels een update gekregen, maar ik wilde het losse recept voor de vlaaibodem ook met jullie delen. Met deze basis kun je namelijk elke vlaai maken die je maar wilt.

Recept afdrukken

Vlaaibodem

Een lekkere vlaaibodem is helemaal niet zo moeilijk te maken. Met dit basisrecept wordt elke vlaai die je maakt onweerstaanbaar lekker!
Porties: 25 cm vorm
Deze hoeveelheid deeg is voldoende om de bodem te bekleden. Als je ook een raster wilt maken voor bovenop de taart doe je de hoeveelheden x 1,5.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 5 gram droge gist
  • 3 tl fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 45 gram ei
  • 70 ml handwarme melk

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het in 10 tot 15 minuten tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Druk dan alle lucht uit het deeg en kneed tot een gladde bal. Rol de bal deeg uit tot hij iets groter is dan de vorm (omtrek + 2x de hoogte). Bekleed de vlaaivorm met het deeg, snijd het overtollige deeg dat over de randjes hangt weg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

En hoe nu verder?

  • Bovenstaand de basis voor het maken van een vlaaibodem. De verdere bereiding verschilt per recept. Tot nu toe heb ik zelf alleen maar vlaaien gemaakt waarin de vulling gelijk wordt meegebakken, maar er zijn ook recepten waarbij je eerst de bodem even bakt.
  • De baktijd verschilt logischerwijs ook per recept. Mocht je zelf iets nieuws willen proberen wat vulling betreft, kan het helpen om soortgelijke recepten op te zoeken. Dan kun je daarin kijken hoe lang en op welke temperatuur die gebakken worden.
  • Gemiddeld worden vlaaien gebakken op 190 graden. De baktijd varieert, meestal ligt dit ergens tussen de 25 en 35 minuten.

Deze vlaaien heb ik zelf tot nu toe gemaakt:

  • rijstevlaai 
  • aardbeienvlaai
  • abrikozen kruimelvlaai (recept staat in Het Laura’s Bakery Bakboek)

Vorige post

Volgende post

De beste Pastéis de Nata van Lissabon
Mini frittata’s met pancetta en cheddar

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 56

  1. Josephine - My inner Victorian says:
    3 jaar geleden

    Leuk, ik maak ook graag vlaai! Mijn eerste vlaai was een abrikozenvlaai, daarna (gekookte) pruimenvlaai, kersenvlaai, rijstenvlaai en verse pruimenvlaai. Hmm..eigenlijk is vlaai toch wel mijn favoriete gebak! De eerste keer dat ik een rijstevlaai maakte, was mijn rijstvulling te zacht. Ik zal eens naar jouw recept kijken daarvoor.

    Mag ik vragen waar je die leuke roller voor laddertjes vandaan hebt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De roller komt bij Bouwhuis vandaan 🙂

      Beantwoorden
      • Pieter Miedema says:
        1 jaar geleden

        Bouwhuis.?? Waar woont die.?

        Beantwoorden
    • Walter F says:
      2 jaar geleden

      Of gewoon voor een paar euro in huis bij Aliexpress.

      Beantwoorden
  2. Nicole says:
    3 jaar geleden

    Oh zo herkenbaar dat had ik met champignonsoep. Zag er zo tegenop het te maken en uiteindelijk lukte hij perfect.

    Iets met beren…

    Beantwoorden
  3. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Doe mij maar puddingkruimel vlaai….. misschien toch maar weer eens maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ooh ja heerlijk, die staat hier ook nog op mijn lijst 🙂

      Beantwoorden
  4. Niels says:
    3 jaar geleden

    Oeff… wat krijg ik opeens zin in vlaai! En dan in zo’n echte, lekkere limburgse. Heerlijk! 🙂

    Beantwoorden
  5. Cobie says:
    3 jaar geleden

    Hallo

    Wat voor bloem word er gebruikt voor de vlaai ? Ik had Zeeuwse bloem gebruikt maar de vlaai was taai en hard .

    Mvg
    Cobie otte

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik meestal gewoon patentbloem. Zeeuws bloem is meer voor koekjes bedoeld.

      Beantwoorden
      • Pieter Miedema says:
        1 jaar geleden

        Is Zelfrijzend bakmeel ook goed.?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Nee, hier is echt bloem voor nodig.

          Beantwoorden
  6. Gaston says:
    3 jaar geleden

    Mmm. Vlaaien rijstevlaai met slagroom en chocolade strooisel is mijn favoriet.
    Vlaaien zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Bak ze veel.
    Maar ja ben dan wel een limburger. ??

    Ben nu bezig met de aarbeien pudding vlaai.

    Beantwoorden
  7. Vera says:
    2 jaar geleden

    Gister met veel succes het recept van jou bodem gebruikt, om kruisbessen Schuimvlaai te maken. Het knapperige van de meringue en daaronder schuimig gegaarde eiwit zoet, op die zoetzure bessen.

    De vlaaibodem goede duidelijke beschrijving 🙂

    Beantwoorden
  8. hub Robroek says:
    2 jaar geleden

    Kan ik met KAKI,S vlaai maken en hoe dan

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb ik zelf geen recept voor, misschien is er op het internet verder nog wat te vinden?

      Beantwoorden
  9. Uschi says:
    2 jaar geleden

    misschien een domme vraag, maar je schrijft een bepaald aantal gram aan ei, zet je dan gewoon een kom op de weegschaal, die weer op 0 zetten en dan eieren openmaken en deze erin doen, tot het totaal aantal grammen???

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je klutst het ei en weegt inderdaad het aantal grammen af dat je nodig hebt.

      Beantwoorden
  10. Tsalina says:
    2 jaar geleden

    Rijzen ? Hoe ? Wat ? Waar …
    Rijzen met een vochtige doek bovenop de stoof of chauffage ? Rijzen in de over ? Met of zonder afdekking …
    Misschien ligt het aan mij maar over rijzen word er altijd zo vaag gedaan. Geen nauwkeurige beschrijving. Terwijl dit net z’n belangrijk deel is van het deeg.
    Op welke manier laat je welke deeg rijzen ?
    Hopelijk kan je alles wat duidelijker maken

    Vriendelijke groeten Tsalina

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gewoon afgedekt ergens in huis, de meest standaard manier zoals iedereen die kent. Als er hele specifieke richtlijnen nodig zijn staat dit er gewoon bij.

      Beantwoorden
  11. nicole says:
    2 jaar geleden

    vlaaibodem prima gelukt, vlaai met kersen gemaakt, zag er na t bakken ook perfect uit maar… bij lossen viel mijn vlaai uit elkaar. Ik heb een vorm met losse bodem dus ging op zich makkelijk. Ik heb oom het idee dat de bodem niet gaar was dus dat daarom uit elkaar gevallen is. Had ik toch eerst blind moeten bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het zou ook kunnen dat de vlaai in jouw oven gewoon net even wat meer tijd nodig had.

      Beantwoorden
  12. Adrianne says:
    2 jaar geleden

    Ik ben proberen een kersenvlaai aan het maken maar moet de vorm niet ingevet worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee hoor. Je rolt het deeg uit op bloem wat daarna ook in de vorm gaat. Vlaaideeg heeft nog nooit vastgezeten bij mij.

      Beantwoorden
      • Roelien says:
        1 jaar geleden

        Mijn zoontje kan niet tegen dierlijke melk. zou het recept ook kunnen met kokosmelk of amandelmelk?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Dat denk ik wel.

          Beantwoorden
  13. Raymond Tans says:
    2 jaar geleden

    Ik vind kersenvlaai de lekkerste.
    Ik bak mijn vlaaien op 180°C gedurende 30 minuten en gebruik jouw recept. Heerlijk.
    Raymond

    Beantwoorden
  14. Harry van Brabant says:
    2 jaar geleden

    Na 35 jaar niet gebakken te hebben (als kok) bereid ik me voor op een middag bakken met de klein kinders aged tussen 2 en 4 yo. Ze hebben vandaag de bessen geplukt, so no way out 🙂 Ik gebruik dit bases recept om toch een beetje Linburgs/oost Brabants hier in Nieuw Zeeland in eere te houden.

    Beantwoorden
  15. Janny says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de vlaai gebakken maar ik vind dat de vlaai nogal hard en aan de droge kant is. Het lijkt meer op appeltaart deeg. Heb hem op 190 gr. 30 minuten gebakken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het zou kunnen dat jouw oven minder heet moet of minder tijd nodig heeft.

      Beantwoorden
  16. Tina says:
    2 jaar geleden

    Als je hem zonder vulling wilt bakken moet het dan wel blind bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zou ik dat wel doen ja

      Beantwoorden
  17. Marion says:
    1 jaar geleden

    Vlaaibodem met custardvla bakken en er na afkoeling schijfjes ingemaakte peren op siroop op leggen (dakpansgewijs). Afsmeren met gelatine. Zo succesvol hier in huis dat ik er minimaal twee tegelijk moet bakken! Uitgevonden doordat mijn perenboom een overvloed aan peren had gegeven.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Klinkt overheerlijk!

      Beantwoorden
  18. Gijs says:
    1 jaar geleden

    Hoelang zou ik het deeg kunnen bewaren? Ik moet namwlijk meerdere vlaaien maken, en het zou fijn zijn dat over meerdere dagen te doen…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Je kunt het deeg niet bewaren (er zit gist in), het moet meteen afgebakken worden.

      Beantwoorden
    • Jolanda says:
      8 maanden geleden

      Je kan meerdere degen maken, dat doe ik namelijk zelf ook als ik meerdere bestellingen heb. Dan maak ik voor 4 vlaaien deeg en maak er 2. T overige deeg per portie in een luchtdichte zak in de koelkast leggen en de volgende dag eruit halen en op temperatuur laten komen dan kan je het verwerken voor een vlaai. Geen probleem het rijst dan verder in de koelkast en de volgende dag heb je een perfect deeg.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Thanks voor het delen!

        Beantwoorden
  19. Livia says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura, kan ik deze bodem ook vullen met zoete aardappelpuree. Wil een sweet patat pie maken. Gr

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor dat kan. Maar misschien zou je nog liever een zanddeeg bodem gebruiken.

      Beantwoorden
  20. Sonja Schiffeleers says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura, ik zou graag willen weten hoe bewaar een mens de taart? Voor mij is de taart heel lekker op de dag dat het gebakken is maar de volgende dag vind ik dat de taart wel een beetje droog is. Heeft u enige advies voor mij a.u.b?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Sonja, heb je de vlaai ook gevuld? Ik zou hem in principe dan goed afgesloten bewaren in de koelkast, zoals met de aardbeienvlaai: http://www.laurasbakery.nl/aardbeienvlaai/

      Beantwoorden
  21. Cora says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb gister je vlaai bodem en banketbakkersroom gemaakt. Deze room heb ik meegevakken. Echter had ik bijna geen ruimte meer over voor een andere vulling. Vandaag bij aansnijden bleek ook wel dat de bodem erg dik was. Heb ik deze mogelijk te lang laten rijzen of niet goed genoeg uitgerold, of kan er nog een andere oorzaak zijn? Bovenkant vorm had een diameter van circa 24 cm.
    Verder wel voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Cora, dat klinkt alsof je dan teveel banketbakkersroom hebt gebruikt om de taart mee te vullen. Daarnaast gebruik ik een 25 cm bakvorm voor de vlaai, dus dat scheelt ook. Je kunt het beste één van mijn vlaaien als voorbeeld gebruiken voor de hoeveelheden om een vlaai mee te vullen.

      Beantwoorden
  22. Maartje says:
    9 maanden geleden

    Hoe doe ik blindbakken bij deze vlaaibodem? Laat ik de bonen er tijdens het bakken de hele baktijd in of halverwege eruit halen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Dan zou ik ze halverwege verwijderen.

      Beantwoorden
      • Maartje says:
        9 maanden geleden

        Dank je wel laura

        Beantwoorden
  23. Laura says:
    9 maanden geleden

    Zou ik deze bodem ook blind kunnen bakken zonder een vulling erin?

    Beantwoorden
  24. Els says:
    8 maanden geleden

    Hoi

    Elke keer als ik een taartbodem maak en deze bak of blind bak, zakt hij altijd aan de randen naar beneden… Hoe zou dit komen?
    Ik rol het ook af met een rol en zorg dat de bodem goed aangedrukt zit tegen de randen…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Heb je dat ook met mijn recepten? Heb je ook al eens geprobeerd de bodem in te drukken met een vork?

      Beantwoorden
  25. Carishma says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zou je de bodem ook zonder ei kunnen maken? Ik wil dit recept graag maken maar dan mag er geen ei in.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      6 maanden geleden

      Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, kan dus niet garanderen of dat lukt.

      Beantwoorden
  26. Elin says:
    4 weken geleden

    Niks lekkerder dan een verse vlaai. Jammer dat de tip pas helemaal onderaan het recept stond! Nu staat m’n deeg al lang en breed te rijzen voor ik doorhad dat ik 1,5x het recept had moeten maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Ohjee wat vervelend! Wellicht kun je er nog een lekkere kruimeltopping bovenop maken?

      Ik adviseer iedereen altijd om het recept eerst volledig door te lezen voordat je aan de slag gaat, maar ik wil niet dat dit anderen ook gebeurt dus heb ik de tip boven het recept gezet!

      Beantwoorden
  27. Sarah says:
    2 weken geleden

    Hallo Laura
    Bedoel je met droge gist instant gist of gewoon droge gist die je eerst moet oplossen in water?
    Groetjes
    sarah

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Instant gist!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Stracciatella ijs

Chocolate chip muffins

Volkoren kaiserbroodjes

Bosvruchten cheesecake brownie

Volgende Post
Mini frittata’s met pancetta en cheddar

Mini frittata's met pancetta en cheddar

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan