Brownie truffels

139

Een nieuwe in het rijtje met heerlijke truffels dat al online staat: brownie truffels! Jawel, dat lees je goed! De nog warme brownie verkruimel je helemaal. Vorm ze daarna tot balletjes en dip ze in de chocolade. Wij kozen voor melkchocolade, maar neem gerust een andere smaak als je wilt. Resultaat: een schandalig lekker hapje waarvan je zonder het in de gaten hebt blijft eten. Het is maar goed dat ik ze bijna allemaal meegaf aan Lian, anders had ik ze geheid allemaal zelf op gegeten. Een simpel recept dus vandaag, maar echt fantastisch lekker. Als je een beetje van brownies houdt, zul je helemaal smullen van deze truffels met smeuïge brownie in een krokant jasje van chocolade.

Brownie truffels

Supermakkelijk en schandalig lekker: Brownie truffels. Dit smeuige hapje bomvol chocolade is echt een guilty pleasure!
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de brownie volgens dit recept en verkruimel de nog warme brownie boven een kom.
  • Draai balletjes van de warme brownie en zet deze in de koelkast, of kort in de vriezer, om af te koelen en stevig te worden.
  • Ondertussen smelt je twee derde, 300 gram, van de melkchocolade au bain marie. Wanneer dat gesmolten is, haal je de kom van de warmtebron en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot deze ook gesmolten is en breng terug tot de gewenste temperatuur. Lees hier hoe je chocolade kunt tempereren zonder thermometer.
  • Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier en decoreer je ze met sprinkles.
  • Laat uitharden voordat je ze serveert.

Tips

  • Bewaren: Zo’n 4-5 dagen in een afgesloten bakje op een droge en koele plek (buiten de koelkast) bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Hermie schreef:

    O, wat zien die er lekker uit, leuk om samen met de kleinkinderen te maken.

  2. Angela schreef:

    Wat leuk! Ik heb binnenkort een high tea/babyshower en dan kan ik er blauwe suiker op strooien 🙂

  3. Carla schreef:

    ‘en dip ze stuk voor stuk in de chocola’, dat klinkt eenvoudig maar ik vond het nog vrij lastig 🙈 ik kreeg ze niet bepaald mooi en strak in hun chocolade jasje. Is er nog een handig foefje voor toevallig?

  4. Naomi schreef:

    Afgelopen weekend deze truffels gemaakt. De smaak is heerlijk, maar de brownie was heel droog en hard geworden vanbinnen. Heb je hier nog een tip voor? Heb ik ze dan te warm als bolletjes gedraaid o.i.d.?

    Ik hoop van je te horen 🙂
    Groetjes, Naomi

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek! Zou het kunnen dat je de brownie al iets te ver had afgebakken en deze misschien sowieso al aan de droge kant was?

  5. Anne schreef:

    Het recept is heerlijk, maar 450 gram chocolade was voor mij veel te veel! Ik hield letterlijk zo’n 200 gram gesmolten chocolade over. Dat is jammer, want helaas kan je daar niet zo makkelijk meer een reep van maken en is dus verspild. Het is makkelijk om meer chocolade te hebben om de balletjes goed onder te kunnen dompelen, maar toch is het zonde. Mijn aanrader: neem 250 gram chocolade; meer dan genoeg.

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ook chocoladeflikken maken van de rest, dat doe ik altijd. Zo verspil je niets 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *