Een nieuwe in het rijtje met heerlijke truffels dat al online staat: brownie truffels! Jawel, dat lees je goed! De nog warme brownie verkruimel je helemaal. Vorm ze daarna tot balletjes en dip ze in de chocolade. Wij kozen voor melkchocolade, maar neem gerust een andere smaak als je wilt. Resultaat: een schandalig lekker hapje waarvan je zonder het in de gaten hebt blijft eten. Het is maar goed dat ik ze bijna allemaal meegaf aan Lian, anders had ik ze geheid allemaal zelf op gegeten. Een simpel recept dus vandaag, maar echt fantastisch lekker. Als je een beetje van brownies houdt, zul je helemaal smullen van deze truffels met smeuïge brownie in een krokant jasje van chocolade.
Brownie truffels
Ingrediënten
- recept voor brownies
- 450 gram melkchocolade
- sprinkles
Instructies
- Bak de brownie volgens het recept en verkruimel de nog warme brownie boven een kom.
- Draai balletjes van de warme brownie en zet deze in de koelkast, of kort in de vriezer, om af te koelen en stevig te worden.
- Ondertussen smelt je twee derde, 300 gram, van de melkchocolade au bain marie. Wanneer dat gesmolten is, haal je de kom van de warmtebron en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot deze ook gesmolten is en breng terug tot de gewenste temperatuur. Lees hier hoe je chocolade kunt tempereren zonder thermometer.
- Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier en decoreer je ze met sprinkles.
- Laat uitharden voordat je ze serveert.
O, wat zien die er lekker uit, leuk om samen met de kleinkinderen te maken.
Wat leuk! Ik heb binnenkort een high tea/babyshower en dan kan ik er blauwe suiker op strooien 🙂
‘en dip ze stuk voor stuk in de chocola’, dat klinkt eenvoudig maar ik vond het nog vrij lastig ? ik kreeg ze niet bepaald mooi en strak in hun chocolade jasje. Is er nog een handig foefje voor toevallig?
Dit is hoe ik het doe: https://handigebaktips.nl/truffels-en-bonbons-dippen-in-chocola/
Afgelopen weekend deze truffels gemaakt. De smaak is heerlijk, maar de brownie was heel droog en hard geworden vanbinnen. Heb je hier nog een tip voor? Heb ik ze dan te warm als bolletjes gedraaid o.i.d.?
Ik hoop van je te horen 🙂
Groetjes, Naomi
Wat gek! Zou het kunnen dat je de brownie al iets te ver had afgebakken en deze misschien sowieso al aan de droge kant was?
Het recept is heerlijk, maar 450 gram chocolade was voor mij veel te veel! Ik hield letterlijk zo’n 200 gram gesmolten chocolade over. Dat is jammer, want helaas kan je daar niet zo makkelijk meer een reep van maken en is dus verspild. Het is makkelijk om meer chocolade te hebben om de balletjes goed onder te kunnen dompelen, maar toch is het zonde. Mijn aanrader: neem 250 gram chocolade; meer dan genoeg.
Je kunt ook chocoladeflikken maken van de rest, dat doe ik altijd. Zo verspil je niets 🙂
Kan je deze ook maken met gekochte brownies om tijd te besparen? Ik heb verschillende soorten van je truffels gemaakt en ze vallen heel goed in de smaak. Ik zoek nog 1 soort om te maken daarom dacht ik aan deze maar heb niet altijd tijd om eerst nog een brownie te maken
Dat zou ook kunnen!