mini calzone pizza’s

Gepost: 11 november 2016 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

mini-calzone-pizza-1a

Herinner je je die mini cheeseburgers van een tijdje geleden nog? Ik bedacht ze tegelijk met deze mini calzone pizza’s toen ik van allerlei grote versies een kleine variant bedacht. Het begon zelfs met deze hapklare pizza’s, ze leken me gelijk al perfect voor bij een borrel of gezellig feestje. Het maken is niet moeilijk, zeker niet als je net als ik kant en klaar pizzadeeg gebruikt. Al is zelf maken natuurlijk ook heel leuk, daar kun je dit recept voor gebruiken. Maar ik vind het fijn als borrelhapjes snel te maken zijn, en kocht dus een rol in de supermarkt. Kwestie van iets dunner uitrollen, rondjes uitsteken en vullen maar. Ik zal je vertellen hoe ik deze calzone’s maakte.

mini-calzone-pizza-2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Mini calzone pizza’s

Hoe leuk zijn deze eenhaps mini calzone pizza’s. Ze zijn ontzettend geschikt als borrelhapje of op een feestje en ook nog eens super makkelijk te maken.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg
  • tomatensaus (ongeveer een halve theelepel per pizza)
  • 3 plakjes salami (in stukjes)
  • handje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Leg het pizzadeeg op je werkblad en rol het met een deegroller nog wat dunner uit. Steek er met een uitsteker (of glas/kommetje) cirkels van ongeveer 8 cm uit. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen en uitsteken, of je maakt daar gewoon een wat grotere ‘normale’ pizza van.
  • Op elk stukje deeg schep je een klein beetje tomatensaus, gebruik niet te veel. Strooi er ook wat geraspte kaas en stukjes salami over. Vouw de stukjes deeg dubbel en druk de randen met een vork goed dicht. Het is niet erg als erg een klein beetje tomatensaus uitkomt.
  • Smeer de calzone’s in met een beetje water en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
  • Bak de mini pizza’s in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even afkoelen nadat ze uit de oven komen, de vulling is behoorlijk heet (zeg ik uit ervaring ?).
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

mini-calzone-pizza-3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Carolien schreef:

    Mmh wat ziet dat er lekker uit. En super makkelijk om te maken.

  2. Margot schreef:

    Wat cute en perfect voor een feestje!

  3. joke schreef:

    Hallo Laura
    heb een vraagje over de boter crème
    kan ik daar ook bokkenpootjes en advocaat crème van maken en hoeveel moet ik dan toevoegen. Je recepten zijn top

    1. Laura schreef:

      Dat kun je zeker gebruiken, ik zou gewoon naar smaak toevoegen.

  4. Daniëlle schreef:

    Die zien er lekker uit! Leuk om te serveren als hapje.

  5. Janny schreef:

    Beste Laura! Bedankt weer voor dit heerlijke recept! Sindskort heb ik je site ontdekt met fantastisch, smakelijke en overheerlijke recept: dé inspiratiebron voor mijn favoriete hightea’s, feestjes e.d.! Ga zo door! Ik blijf een trouwe volger…

  6. Renske schreef:

    Mmm… Ook dit recept ziet er weer heerlijk uit!

  7. Debbie schreef:

    Super leuk idee! Ik ga ze uitproberen volgend weekend!

  8. Bea schreef:

    Hi Laura, super leuk recept! Ik wil ze gaan maken voor een feestje. Kan ik ze een dag van te voren of de ochtend van te voren al maken en dan nog een keer opwarmen vlak voor het serveren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker 🙂

  9. Corrie van Dael schreef:

    Hallo Laura, ziet er heerlijk uit wil het voor mijn high thea bakken. Maar kan deze mini pizza’s ook invriezen

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat gaat prima.

  10. Anniek schreef:

    Ik heb de tomatensaus vervangen voor rode pesto, voor extra smaak, dit is ook heeeerlijk!

  11. Mireille schreef:

    Kun je dit ook maken met bladerdeeg?

    1. Laura Kieft schreef:

      zeker, ook heel lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept