Herinner je je die mini cheeseburgers van een tijdje geleden nog? Ik bedacht ze tegelijk met deze mini calzone pizza’s toen ik van allerlei grote versies een kleine variant bedacht. Het begon zelfs met deze hapklare pizza’s, ze leken me gelijk al perfect voor bij een borrel of gezellig feestje. Het maken is niet moeilijk, zeker niet als je net als ik kant en klaar pizzadeeg gebruikt. Al is zelf maken natuurlijk ook heel leuk, daar kun je dit recept voor gebruiken. Maar ik vind het fijn als borrelhapjes snel te maken zijn, en kocht dus een rol in de supermarkt. Kwestie van iets dunner uitrollen, rondjes uitsteken en vullen maar. Ik zal je vertellen hoe ik deze calzone’s maakte.
Mini calzone pizza’s
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- tomatensaus (ongeveer een halve theelepel per pizza)
- 3 plakjes salami (in stukjes)
- handje geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
Instructies
-
Leg het pizzadeeg op je werkblad en rol het met een deegroller nog wat dunner uit. Steek er met een uitsteker (of glas/kommetje) cirkels van ongeveer 8 cm uit. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen en uitsteken, of je maakt daar gewoon een wat grotere ‘normale’ pizza van.
-
Op elk stukje deeg schep je een klein beetje tomatensaus, gebruik niet te veel. Strooi er ook wat geraspte kaas en stukjes salami over. Vouw de stukjes deeg dubbel en druk de randen met een vork goed dicht. Het is niet erg als erg een klein beetje tomatensaus uitkomt.
-
Smeer de calzone’s in met een beetje water en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
-
Bak de mini pizza’s in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Laat ze even afkoelen nadat ze uit de oven komen, de vulling is behoorlijk heet (zeg ik uit ervaring ?).
Mmh wat ziet dat er lekker uit. En super makkelijk om te maken.
Wat cute en perfect voor een feestje!
Hallo Laura
heb een vraagje over de boter crème
kan ik daar ook bokkenpootjes en advocaat crème van maken en hoeveel moet ik dan toevoegen. Je recepten zijn top
Dat kun je zeker gebruiken, ik zou gewoon naar smaak toevoegen.
Die zien er lekker uit! Leuk om te serveren als hapje.
Beste Laura! Bedankt weer voor dit heerlijke recept! Sindskort heb ik je site ontdekt met fantastisch, smakelijke en overheerlijke recept: dé inspiratiebron voor mijn favoriete hightea’s, feestjes e.d.! Ga zo door! Ik blijf een trouwe volger…
Mmm… Ook dit recept ziet er weer heerlijk uit!
Super leuk idee! Ik ga ze uitproberen volgend weekend!
Hi Laura, super leuk recept! Ik wil ze gaan maken voor een feestje. Kan ik ze een dag van te voren of de ochtend van te voren al maken en dan nog een keer opwarmen vlak voor het serveren?
Ja hoor, dat kan zeker 🙂
Hallo Laura, ziet er heerlijk uit wil het voor mijn high thea bakken. Maar kan deze mini pizza’s ook invriezen
Ja hoor, dat gaat prima.
Ik heb de tomatensaus vervangen voor rode pesto, voor extra smaak, dit is ook heeeerlijk!
Kun je dit ook maken met bladerdeeg?
zeker, ook heel lekker.