Stokbrood met kruidenboter en kaas

Gepost: 5 februari 2021 Laatst bewerkt: 4 september 2025
Stokbrood met kruidenboter en kaas

Iedereen kent wel het stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt: even de oven in en je hebt knapperige sneetjes brood vol kruidenboter. Heerlijk, maar zelf maken is nog veel lekkerder! Zeker als je er ook wat kaas aan toevoegt. Daarom deel ik hier het recept voor stokbrood met kruidenboter en kaas: simpel, snel en onweerstaanbaar lekker.

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod! 

Bestel hier!

Afbeelding

Meer makkelijke borrelhapjes

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor snelle of makkelijke borrelhapjes? Hieronder vind je een overzicht met heerlijke recepten die je binnen een handomdraai op tafel zet. Perfect voor een gezellige borrel, feestje of als tussendoortje.

Kun je geen genoeg krijgen van dit soort borrelhapjes? In dit artikel heb ik nog meer makkelijke borrelhapjes recepten verzameld.

Kruidenboter stokbrood met kaas-1a

 

Kruidenboter stokbrood met kaas

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Het bekende stokbrood met kruidenboter, maar dan zelf gemaakt. En met kaas erbij wat het nog lekkerder maakt.
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood naar keuze
  • 80-100 gram kruidenboter
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snijd het stokbrood diagonaal in. Alsof je plakjes snijdt, maar je snijdt het brood net niet helemaal door.
  • Smeer kruidenboter in de inkepingen. Wees niet te zuinig, hoeveel je nodig hebt zal een beetje verschillen per brood.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er geraspte kaas overheen, zorg ook dat er genoeg in de inkepingen zit.
  • Bak het stokbrood in 10-12 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Laat na het bakken kort afkoelen en serveer vervolgens gelijk.
Tips

Je kunt ook een vers –reeds afgebakken- stokbrood gebruiken van de broodafdeling in de winkel. 8-10 minuten in de oven is dan genoeg.
Bewaren

Gelijk serveren is het lekkerst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Ilona schreef:

    Is kruiden boter wel gezond

  2. Leyla schreef:

    Het is nog veel, veel, veel lekkerder als je het met Aioli besmeert en er geraspte Cheddar overheen doet! Dan worden het echt knoflookbroodjes zoals je kan bestellen bij de grotere pizza bestel zaken! Dat is het lekkerst als je er diagonaal wat grotere plakken van het stokbrood van snijd maar op de “traditionele” afbak stokbrood kan het ook

  3. Pearl schreef:

    Mssn zit je op de verkeerde site?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept