Italiaanse TUC + insiders update

15

Laat ik eerst even zeggen dat ik echt de leukste en meest creatieve insiders heb die ik mij maar kan wensen! Ik ben verrast door alle heerlijke smaakcombinaties die ze maken. Daar zal ik er straks een paar van laten zien, maar ik deel ook nog mijn Italiaanse TUC met jullie. Net als de Griekse TUC kan ik hier geen genoeg van krijgen. Sowieso vind ik het geniaal om de TUC als het ware als toastjes te gebruiken en ze te beleggen. Ik had dit zelf nooit bedacht, maar vind het zó lekker. Veel van jullie reageerden hetzelfde trouwens na mijn vorige artikel, leuk om te zien dat jullie nu ook met toppings aan de slag gaan.

Ik ben dol op ingrediënten uit de Italiaanse keuken, die kan ik elke dag eten. Een Italiaanse TUC kon dan ook niet uitblijven vond ik.

Italiaanse TUC

Een nieuwe topping voor de TUC; de Italiaanse TUC. Heerlijk als afwisseling voor dit tussendoortje.

Ingrediënten

 • TUC Original
 • Mozzarella
 • Parmaham
 • Zongedroogde tomaat
 • Basilicum

Instructies

 • Snijd de bol mozzarella in plakjes en snijd de plakjes Parmaham en zongedroogde tomaatjes ook wat kleiner. Beleg vervolgens je TUC met de mozzarella, Parmaham, zongedroogde tomaat en basilicum. Eventueel kun je het nog afmaken met wat zout en peper, maar geloof mij dat ze zonder ook al meer dan genoeg smaak hebben.

insiders inspiratie

Het meest opvallend (en lekker!) vond ik het combineren van een zoute TUC met een zoete topping. Waarom had ik daar zelf niet aan gedacht?! Maar naast zoete waren er ook meer dan genoeg fantastische hartige toppings. Mijn insiders zijn nog druk bezig met het maken van heerlijke TUC toppings, maar ik kon het niet laten om vast wat lekkere inspiratie met jullie te delen.

Roomkaas, salami en rucola vind ik een heerlijke combinatie. Linda ook, ze gebruikte deze als topping op een TUC Seeds & Chives.

Fleur koos voor TUC Bacon met avocado en feta als topping, yum!

Tamara pakte helemaal uit, over de TUC Original goot ze eerst wat karamel en topte dit af met geitenkaas en gedroogde vijgen.

Marga maakte BLT TUC’s met -uiteraard- bacon, sla en tomaat. Ze voegde ook nog een eitje met ketchup en balsamico toe.

Tot slot een zoete topping. De TUC lemon cheesecakejes zijn van Raimunda. Ze gebruikte de originele TUC, besmeerde deze met een laagje lemoncurd, deed hier een mengsel van roomkaas met agavesiroop op en versierde ze met stukjes kiwi.

Veel van mijn insiders zijn -op het moment van schrijven- nog maar net begonnen, dus ik verwacht nog een hele berg aan heerlijke inspiratie. Via social media kun je die al vinden via #TOPYOURTUC en de site van TUC, en anders zie je eind deze maand gewoon nog veel meer lekkere toppings verschijnen hier op Laura’s Bakery.

Dit is een samenwerking met TUC, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

 1. Marja schreef:

  Ik zag de belegde trucjes op tv voorbij komen in een reclame en vond dit een werelds goed idee! Dat ik daar nou nog nooit opgekomen was begrijp ik zelf nog niet. Ik lust heel graag tuc en ben altijd op zoek naar anders dan andere toastjes, maar nooit is TUC in mijn gedachten gekomen, tot nu. Ik ga dit zeker gebruiken, en ook voor zoet dus! Ik ben totaal onder de indruk van de cheesecake TUCjes. Die probeer ik als eerste. Misschien ook nog wel ipv van biscuitjes bij een echte cheesecake, voor de bodem. Of een combinatie van biscuitjes en TUC. De ideeen borrelen zomaar omhoog! Bedankt voor jullie tips.
  Met een hartelijke groet en een fijn weekend gewenst,
  Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *