Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
stokbrood
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
5
van
5
stemmen
Stokbrood met kruidenboter en kaas
Het bekende stokbrood met kruidenboter, maar dan zelf gemaakt. En met kaas erbij wat het nog lekkerder maakt.
Porties:
1
stokbrood
Ingrediënten
1
afbak stokbrood naar keuze
80-100
gram
kruidenboter
50
gram
geraspte kaas
Instructies
Snijd het stokbrood diagonaal in. Alsof je plakjes snijdt, maar je snijdt het brood net niet helemaal door.
Smeer kruidenboter in de inkepingen. Wees niet te zuinig, hoeveel je nodig hebt zal een beetje verschillen per brood.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er geraspte kaas overheen, zorg ook dat er genoeg in de inkepingen zit.
Bak het stokbrood in 10-12 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
Laat na het bakken kort afkoelen en serveer vervolgens gelijk.
Tips
Je kunt ook een vers –reeds afgebakken- stokbrood gebruiken van de broodafdeling in de winkel. 8-10 minuten in de oven is dan genoeg.
Bewaren
Gelijk serveren is het lekkerst.