Ga terug
+ stokbrood
Kruidenboter stokbrood met kaas
Opslaan Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Het bekende stokbrood met kruidenboter, maar dan zelf gemaakt. En met kaas erbij wat het nog lekkerder maakt.
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood naar keuze
  • 80-100 gram kruidenboter
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snijd het stokbrood diagonaal in. Alsof je plakjes snijdt, maar je snijdt het brood net niet helemaal door.
  • Smeer kruidenboter in de inkepingen. Wees niet te zuinig, hoeveel je nodig hebt zal een beetje verschillen per brood.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er geraspte kaas overheen, zorg ook dat er genoeg in de inkepingen zit.
  • Bak het stokbrood in 10-12 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Laat na het bakken kort afkoelen en serveer vervolgens gelijk.
Tips
Je kunt ook een vers –reeds afgebakken- stokbrood gebruiken van de broodafdeling in de winkel. 8-10 minuten in de oven is dan genoeg.
Bewaren
Gelijk serveren is het lekkerst.